Komplett salgsoppgave

Mellomåsveien 28

Rekkehus med hyggelige uteplasser med mye sol og hage - barnevennlig med trygg skolevei - garasje - 20 min til Oslo S

 • Totalpris 5 648 992
 • Prisantydning 5 500 000
 • Omkostninger 148 992
 • BRA 105m2
 • P-Rom 99m2
 • Tomteareal 149m2
 • Soverom 3
 • Bad 1
 • Byggeår 1981
 • Boligtype Rekkehus
 • Eierform Selveier
 • Energimerke F
 • Felleskost/ mnd 1 000,-

Om boligen

Mellomåsveien 28 - pent rekkehus over 2 plan med attraktiv beliggenhet på Mellomåsen. Solrikt og barnevennlig med trygg vei til flere barnehager, barneskole (Vassbonn) og ungdomsskole (Ingieråsen). Bussholdeplass (Mastemyr) i umiddelbar nærhet - ca. 20 minutters reisetid til Oslo S. For øvrig gangavstand til Kolbotn sentrum med togstasjon og de fleste fasiliteter. Det er flere lekeplasser på tunet.

Rekkehuset ble oppført i 1981 og har en fin planløsning. Det er 3 soverom, bad, wc, vaskerom, walk-in og flislagt entré. Det er hyggelige uteplasser på begge sider av boligen - sol fra tidlig ettermiddag til sen kveld og utsikt over nærområdet. Parkering i felles garasjerekke og rikelig med bodplass. Det er mulig å kjøre til døra for av- eller pålessing.

Husk påmelding til visning i annonsen!

 • Beliggenhet

  Beliggenhet
  Boligen ligger i et attraktivt og svært barnevennlig boligområde.
  Kort og trygg gangavstand til flere barnehager, barneskole (Vassbonn), ungdomsskole (Ingieråsen), dagligvarehandel, bussholdeplass (Mastemyr) og togstasjon (Kolbotn). I tillegg er det kort vei til idrettsanlegg og flott natur.

  I gangavstand ligger Kolbotnvannet med tursti og sittebenker. I tillegg er det kort vei til Gjersjøen - et yndet turmål med fine stier og koselige svaberg. Legg gjerne badeturen til populære Ingierstrand ved Bunnefjorden, med vestvendt sandstrand, store gressletter, stupetårn og brygger. Videre er det en kort kjøretur til Hvervenbukta, Tusenfryd og flere golfanlegg.

  Det er anlagt flere parker i tilknytning til Kolbotn sentrum. Generasjonsparken er en park som legger vekt på fysisk aktivitet, spesielt sykling. I tillegg er det satt opp treningsapparater av typen Tufteparken. Pyramiden skatepark er et spesialanlegg for skating, Inline (rulleskøyter) og BMX-sykling, i tillegg til klatrevegger. Det er dessuten kort vei til Sør- og Østmarkas flotte turløypenett.

  Kolbotn har et av landets største idrettslag med en allsidig satsning innenfor et spekter av idrettsgrener. Sofiemyr idrettspark består av stadion, fotball-/friidrettsanlegg og de fleste fasiliteter. Ellers kan Sofiemyr friste med svømmehall, idrettshall og The Well - et fantastisk spaanlegg. Ønsker du å kjøre slalåm er det kort avstand til Ingierkollen slalåmsenter. Like ved slalåmbakken holder Kolbotn tennisklubb til med anlegg som også kan benyttes vinterstid.
  Adresse
  Mellomåsveien 28 1414 Trollåsen
  Matrikkel
  Gnr. 239 bnr. 573 orgnr. 987889144 i Nordre Follo kommune
  Innhold
  Underetasje: Gang, 3 soverom, bad, walk-in og kott.

  1. etasje: Entré, gang, stue, kjøkken, toalettrom og vaskerom. Uinnredet kaldtloft med adkomst via loftsluke på toalettrom. Delvis platelagt gulv.

  I tillegg har boligen en vedbod på ca 2,7 kvm og en utebod på ca 5 kvm ved inngangspartiet.

  Garasjeplass i felles garasjerekke.

  Primærrom 99 kvm. Bruksareal 105 kvm. Det henvises til tilstandsrapport fra Anticimex (datert 04.05.2023) for spesifikasjon av primærrom og sekunderrom.
  Standard
  Pent rekkehus over 2 plan.

  Kjøkken:
  Kjøkkeninnredning fra 2009 med delvis åpen løsning mot stue. Kjøkkeninnredning med slette fronter. Benkeplater av laminat. Nedfelt oppvaskkum med ett-greps armatur. Benkeskapsbelysning og stikkontakter under overskap. Integrerte hvitevarer. Kjøleskap, stekeovn og mikrobølgeovn i høyskap. Oppvaskmaskin i benk og nedfelt platetopp. Ventilator i overskap. Gulvflate belagt med parkett. Veggflater med malte flater og fliser mellom kjøkkenbenk og overskap. Himlingsflate med malt trepanel.

  Bad:
  Baderom med vegghengt servantskap med benkeplate av laminat og overliggende servant med ett-greps armatur. Speil, overlys og stikkontakt på vegg over servant. Vegghengt overskap og hjørnehyller. Dusjkabinett med skyvedører. Dusjbatteri tilkoblet hånddusj. Gulvstående toalett fra 2021. Avtrekksventil plassert i vegg. Flislagt gulv. Veggflater med delvis flislagte vegger, sokkelflis og trepanel. Himlingsflater med malt trepanel med downlights, gjennomgående trapp fra gang.

  Toalettrom:
  Toalettrom med vegghengt servant med to-greps armatur. Lys over servant. Gulvstående toalett. Avtrekksventil plassert i himling. Flislagt gulv. Veggflater med malte flater. Himlingsflate med malt trepanel. Luke til loft.

  Vaskerom:
  Vaskerom med vegghengt utslagsvask med to-greps armatur. Opplegg for vaskemaskin. Mekanisk avtrekksvifte plassert i himling. Benkeskap med benkeplate av laminat. Høyskap. Gulvbelegg fra 2009 med oppbrett. Veggflater med våtromstapet. Himlingsflate med malt flate og taklampe.

  Terrasse utenfor stue:
  Utgang fra stue til nordvestvendt terrasse på ca 19 m² med ettermiddags- og kveldssol. Gulvflate belagt med terrassebord med rekkverk og levegger av tre. Utebelysning, stikkontakt og markise. Bjelkelag av trekonstruksjoner med underliggende metallplater mot takrenne.

  Terrasse utenfor soverom 1:
  Utgang fra soverom 1 til nordvestvendt terrasse på ca 22 m² med utgang til hage. Terrassebord og rekkverk av tre. Utebelysning.

  Terrasse ved inngangspartiet:
  Markterrasse ved inngangsparti på ca 26 m² med morgen- og ettermiddagssol. Terrassen er belagt med terrassebord av kompositt. Utebelysning og markise.

  Overflater øvrige rom i 1. etasje:
  Gulvflater belagt med parkett og fliser i entré. Veggflater med malte flater. Himlingsflater med malt trepanel, downlights i stue. Skråhimling i entré.

  Overflater øvrige rom i underetasjen:
  Underetasjen ligger delvis under terreng. Gulvflater belagt med parkett. Veggflater med malte flater, strukturmaling på en vegg på soverom 2. Himlingsflater med malte flater og malt trepanel, downlights i walk-in.
  Sammendrag av tilstandsgrad
  Det er avholdt tilstandsrapport der diverse bygningselementer er undersøkt og definert ut fra tilstandsgrader. Tilstandsgrader beskriver på en visuell måte en tilstand eller risiko opp mot et referansenivå.

  Bygningssakkyndige har vurdert boligen ut fra hva man kan forvente av en bygning av samme alder og type. Vurderingen gjøres som regel mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da boligen ble oppført (søknadstidspunktet). Forhold som er vanlige for bygningens alder, slik som slitasje etter normal bruk regnes ikke som avvik.

  TG1: 52%. TG2: 44%. TGIU (ikke undersøkt) 4%. TG3 er ikke benyttet.
  Utstyr
  Alle integrerte hvitevarer på kjøkken følger eiendommen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke.

  For øvrig vises det til vedlagte standardliste over løsøre og tilbehør.
  Bebyggelsen
  Rekkehus oppført i 1981.
  Bolig oppført med grunnmur av betong. Gulv mot grunn av betong. Etasjeskillere og bærende konstruksjoner av tre. Bindingsverk av tre. Yttervegger med liggende trekledning. Tak i trekonstruksjoner av saltaksform tekket med shingel. Profilert entrédør fra ukjent årstall med sikkerhetslås og glassfelt. Terrassedører med karmer av tre, og tre-lags glass fra byggeår. Vinduer med karmer av tre, og tre-lags glass fra byggeår og 2022.

  Se tilstandsrapport for detaljer.
  Oppvarming/teknisk
  Boligen er oppvarmet med varmepumpe (fra 2021) og vedfyring i stue.

  Sikringsskap med automatsikringer er plassert i gang i u. etasjen. Boligen har skjult elektrisk anlegg.

  Varmtvannsbereder på 198 liter fra 2017 plassert i kott i walk-in. Lekkasjestopper ved varmtvannsbereder.

  Naturlig ventilasjon med tilluftsventiler i vinduer og yttervegg. Naturlig avtrekk fra bad, toalettrom og walk-in. Mekanisk avtrekk fra vaskerom og kjøkken.

  Boligen har røykvarsler og brannslukningsutstyr.
  Beskrivelse av tomt
  Eiet tomt på 149 kvm.
  Eiet tomt opparbeidet med plenarealer, busker og diverse beplantning.
  Parkering
  Garasjeplass i felles garasjerekke. Det er flere gjesteparkeringsplasser.

  Mulig å installere el-billader.
  Løpende kostnader:
  Felleskostnader utgjør kr 1 000,- pr. måned (faktureres halvårlig).
  Kommunale avgifter ca kr. 16 000,- pr år (avhenger av forbruk).
  Bygningsforsikring ca kr. 6 000,- pr år.
  Strøm etter eget forbruk.

  Felleskostnadene inkluderer blant annet grunnpakke tv/internett-avtale fra Telenor, måking/strøing/feiing, ladeanlegg garasjer, forsikring garasjer, gartnertjenester og dugnad.
 • Offentlige forhold

  Vei, vann og avløp
  Eiendommen har offentlig adkomst med private internveier. Eiendommen er tilkoblet offentlig vann og avløp med private stikkledninger.
  Reguleringsplan
  Eiendommen er regulert til boligformål. Området ellers er regulert til konsentrert småhusbebyggelse iht gjeldende reguleringsplan for Mellomåsen Felt B.

  Kommunen opplyser om at det foreligger reguleringsplaner under arbeid i nærheten (500 meter):
  Mellomåsveien 1 (Volvotomta). Volvo skal på sikt flytte fra eiendommen og hensikten bak planen er å utvikle eiendommen til et hyggelig og attraktivt boligområde bestående av rekkehus, leiligheter og en barnehage med rikelige grøntområder rundt.
  Trollåsen senter: planlagt utviklet med nytt nærsenter med leiligheter over. Antas å ikke ha direkte betydning for eiendommen.

  Kopi av reguleringsplan med bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.
  Tinglyste rettigheter og servitutter
  Doknr: 8250. Tinglyst 29.09.1981. Erklæring/avtale.
  Pliktig medlemskap i velforeningen m.v.
  Bestemmelse om bebyggelse.

  Doknr: 8250. Tinglyst 29.09.1981. Pantsettelseserklæring.
  Panterett til grendelaget pålydende 10 000 som sikkerhet for ubetalte grendelagsavgifter.

  Doknr: 8250. Tinglyst 29.09.1981. Best om garasje/Parkering.
  Gjelder denne registerenheten med flere.

  Erklæringer fås ved henvendelse til megler.
  Ferdigattest/brukstillatelse
  Ferdigattest (datert 11.10.1982) foreligger.
 • Økonomiske forhold

  Energiforbruk og energimerking
  Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F
  Formuesverdi
  Formuesverdi : 1 223 844,- Sekundær formuesverdi : 4 405 837,- Formuesverdi pr. : 31.12.2021
  Forsikring
  Storebrand Polisenummer: 3417022
  Boligkjøperforsikring
  I samarbeid med If tilbyr vi våre kjøpere å tegne boligkjøperforsikring. Dette er en motvekt til selgers boligselgerforsikring og anbefales av oss. Kjøper kan velge mellom ordinær boligkjøperforsikring eller å kjøpe boligkjøperpakken. Sistnevnte inkluderer blant annet husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning og flytteforsikring, i tillegg til ordinær boligkjøperforsikring.
  Finansiering
  Nord Eiendomsmegling anbefaler våre kunder å snakke med Handelsbanken Kolbotn ved spørsmål om finansiering. Handelsbanken holder til på Rosenholm Campus og er et fysisk bankkontor som stiller opp for våre kunder. Kontakt megler for mer informasjon.
  Oppgjør
  Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

  Det forutsettes at kjøper innbetaler fullt oppgjør til meglers klientkonto senest dagen før avtalt overtagelse. På samme tidspunkt skal kjøpers pantedokument være meglers oppgjørsavdeling i hende. Det skal ikke betales forskudd på kjøpesum. Innbetalinger skal skje fra kjøpers egen konto eller egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Annet

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring i Anticimex og har i den anledning fylt ut en egenerklæring. Denne er et viktig salgsdokument og det anbefales på det sterkeste at potensielle kjøpere setter seg grundig inn i denne før budgivning. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Kontakt megler dersom du ønsker forsikringsvilkårene.
  Arealangivelser i salgsoppgaven
  Arealangivelsene er hentet fra tilstandsrapport.
  Andre opplysninger
  Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.
  Budgivning
  Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.
  Som budgiver hos oss kan du kreve at alle bud blir dokumentert og fremlagt. Det betyr at du som budgiver må akseptere at deler av ditt bud kan bli fremlagt for øvrige budgivere. Det henvises til forbrukerinformasjon om budgivning. Vi anbefaler at alle bud leveres via budknappen på annonsen på FINN.no. Dette er en enkel og sikker løsning hvor du identifiserer deg med Bank-ID. Vi kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Det presiseres at alle bud må ha minst 30 min akseptfrist fra innlevering. Hemmelige bud eller bud med hemmelige forbehold vil ikke bli behandlet og dette er i tråd med avtale mellom selger og meglerforetaket. Ta kontakt med megler dersom du har spørsmål eller dersom du ikke har anledning til å legge inn bud elektronisk. Da løser vi dette manuelt.
  Overtagelse
  Etter avtale. Angi ønsket overtagelse i ditt bud.
  Lovanvendelse
  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
  Lov om hvitvasking
  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål. Kjøpers innbetaling skal foretas fra norsk bank/finansinstitusjon. Selgers oppgjør vil skje til konto i norsk bank/finansinstitusjon. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.
  Nord Eiendomsmegling AS fraskriver oss ansvar for eventuelle økonomiske krav som følge av ovennevnte forhold.
Se komplett salgsoppgave
Ola Presterud
Ola Presterud
Eiendomsmegler MNEF
ola.presterud@nord-em.no 92 25 92 10

Boliger til salg