Komplett salgsoppgave

Gjallarveien 3

Attraktivt og moderne atriumhus med alt på en flate - 36 m2 solrik terrasse og usjenert hage - stille og barnevennlig

 • Totalpris 7 436 492
 • Prisantydning 7 250 000
 • Omkostninger 186 492
 • BRA 115m2
 • P-Rom 101m2
 • Tomteareal 380m2
 • Soverom 3
 • Bad 1
 • Byggeår 1969
 • Boligtype Rekkehus
 • Eierform Selveier
 • Energimerke F

Om boligen

Gjallarveien 3 - Flott kjede/atriumhus med attraktiv beliggenhet i solrike og barnevennlige omgivelser. Stille, solrikt og barnevennlig med umiddelbar nærhet til Tårnåsen skole og barnehage. Det er kort gangavstand til bussforbindelse, ungdomsskole, matforretning, turterreng og servicetilbud på Sofiemyr senter. Ca 15 minutters gange til Kolbotn sentrum med togstasjon og omlag 60 forretninger.

Med alt på ett plan er dette et fint alternativ til leilighet. Inneholder 3 soverom, bad, vaskerom og utgang til terrasse på ca 36 kvm fra stue/kjøkken og bad. Terrassen har terrassebord, markise og rekkverk i tre - her har du sol til ca kl. 22. Svært usjenert og privat hageområde samt koselig plass i morgensolen på forsiden. Parkering i garasje og på tomten. Garasjen har praktisk hems og skapplasser.

 • Beliggenhet

  Beliggenhet
  Flott kjede/atriumhus med attraktiv beliggenhet i solrike og barnevennlige omgivelser.
  Stille, solrikt og barnevennlig med umiddelbar nærhet til Tårnåsen skole og barnehage. Det er kort gangavstand til bussforbindelse, ungdomsskole, matforretning, turterreng og servicetilbud på Sofiemyr senter og Tårnåsen senter. Øvrig servicetilbud i Kolbotn sentrum med kultursenteret Kolben og kjøpesenteret Kolbotn Torg.

  Togforbindelse fra sentrum til Oslo S med reisetid fra 12 minutter. Kolbotn tilbyr et aktivt lokalmiljø med mange forskjellige fritidsaktiviteter for barn og ungdom. Fotballbaner, idretts- og svømmehall, tennisbaner, slalåmbakke og 18-hulls golfbane i nærområdet.
  Adresse
  Gjallarveien 3 1412 Sofiemyr
  Matrikkel
  Gnr. 249 bnr. 741 i Nordre Follo kommune
  Innhold
  1. etasje: Entré, stue/kjøkken, bad, vaskerom, 3 soverom og garasje.

  Primærrom 101 kvm. Bruksareal 115 kvm. Det henvises til tilstandsrapport fra Anticimex (datert 11.04.2023) for spesifikasjon av primærrom og sekunderrom.

  Tilliggende garasje er medregnet i boligens sekundærareal.
  Standard
  Moderne og attraktivt atriumhus med god standard.

  Kjøkken:
  Delvis åpen kjøkkenløsning mot stue. Kjøkkeninnredning med slette fronter. Benkeplate av laminat. Nedfelt oppvaskkum med ett-greps armatur. Stikkontakter på vegg over kjøkkenbenk. Integrerte hvitevarer: Nedfelt induksjonstopp, oppvaskmaskin, komfyr, mikrobølgeovn og kjøleskap med fryser. Vegghengt ventilator med kullfilter. Kjøkkenet har lekkasjestopper.

  Bad:
  Baderom fra 2015 (i følge eiers opplysninger). Vegghengt servantskap i slett utførelse. Ovenpåliggende servant med ett-greps armatur. Speil på vegg over servant. Dusjsone med skillevegg i glass. Dusjarmatur tilkoblet hånddusj og regndusj. Innmurt badekar med dusjarmatur. Vegghengt toalett. Mekanisk avtrekksvifte. Flislagt gulv med varme og flislagte vegger. Nedsenket himling med downlights.

  Vaskerom:
  Vaskerom fra 2015 (i følge eiers opplysninger). Vegghengt servantskap i slett utførelse. Ovenpåliggende servant med ett-greps armatur. Mekanisk avtrekksvifte. Fordelerskap for rør-i-rør system er plassert på vegg. Flislagt gulv med varme og flislagte vegger. Nedsenket himling med downlights.

  Terrasse:
  Utgang fra stue/kjøkken og bad til terrasse oppmålt til ca. 36 m2. Gulvflate belagt med terrassebord. Terrassen har markise. Rekkverk av tre.

  Overflater øvrige rom:
  Gulvflater med gulvvarme belagt med parkettbord. Vegger i malte flater. Nedsenket himlinger med downlights.
  Sammendrag av tilstandsgrad
  Det er avholdt tilstandsrapport der diverse bygningselementer er undersøkt og definert ut fra tilstandsgrader. Tilstandsgrader beskriver på en visuell måte en tilstand eller risiko opp mot et referansenivå.

  Bygningssakkyndige har vurdert boligen ut fra hva man kan forvente av en bygning av samme alder og type. Vurderingen gjøres som regel mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da boligen ble oppført (søknadstidspunktet). Forhold som er vanlige for bygningens alder, slik som slitasje etter normal bruk regnes ikke som avvik.

  Kort sammendrag:
  TG1: 67%. TG2:  27%. TG3: 1%. TGIU (ikke undersøkt) 5%.

  TG3 er gitt til innkledd teglsteinspipe. Alle fire sider skal kunne inspiseres.
  Utstyr
  Alle integrerte hvitevarer på kjøkken følger eiendommen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke. Verktøy og verktøytavler i garasjen medfølger ikke.

  For øvrig vises det til standardliste over løsøre og tilbehør. Denne følger vedlagt salgsoppgaven.
  Bebyggelsen
  Boligbygg oppført i 1969.
  Grunnmur av betong. Bærende konstruksjoner og skillende dekker av tre. Yttervegger utvendig kledd med stående trekledning. Yttertak av pulttak konstruksjon utvendig tekket med papp. Boligen har slett entrédør med glassfelt. Vinduer, balkongdør og balkongskyvedør med rammer/karmer av tre, og to-lags glass fra 2014-2015.

  Se tilstandsrapport for detaljer.
  Oppvarming/teknisk
  Boligen oppvarmes med behagelig gulvvarme, supplert det vedovn i stuen.

  Sikringsskap med automatsikringer og måler er plassert i entré. Boligen har i hovedsak skjult elektrisk anlegg.

  Varmtvannsbereder på ca. 250 liter fra 2015 er plassert i krypekjelleren.

  Boligen har røykvarsler og brannslukningsutstyr.
  Beskrivelse av tomt
  Eiet tomt på 380 kvm.
  Tomten er flat og har adkomst fra Gjallarveien.

  Tomten er opparbeidet med blant annet, steinbelagt adkomst, gressplen, prydbusker og diverse beplantning. Svært usjenert og privat hageområde bak huset samt koselig plass i morgensolen på forsiden. På den romslige terrassen mot vest har du sol til kl. 22.
  Parkering
  Parkering i garasje og på eiendommen. Garasjen har rikelig med oppbevaringsplass med praktisk hems og 8 stk høythengende skap på vegg.
  Løpende kostnader:
  Kommunale avgifter utgjør ca kr. 17500,- pr år.
  Forsikring kr. 11219,- pr år (superforsikring).
  Stipulert strømforbruk 15 000 KWH pr år.
  Kostnad for kabel-tv/internett kr. 12 000,- pr år.
 • Offentlige forhold

  Vei, vann og avløp
  Offentlig.
  Reguleringsplan
  Eiendommen er regulert til boligbebyggelse. Området for øvrig er regulert til konsentrert småhusbebyggelse.

  Kommuneplan Nordre Follo 2023-2034 er under arbeid. Det foreligger ingen reguleringsplaner under arbeid i nærheten (500 meter).
  Tinglyste rettigheter og servitutter
  Doknr: 1467. Tinglyst 10.03.1975. Pantsettelseserklæring.
  Panterett som sikkerhet for fellesutgifter samt pliktig medlemskap i velforeningen.

  Det er innhentet kopi av servitutter som kan være av interesse å lese innen budgivning. Disse kan fås ved henvendelse til eiendomsmegler.
  Ferdigattest/brukstillatelse
  Midlertidig brukstillatelse (datert 02.01.1970) foreligger.

  Etter 1.juli 2015 er det uansett ikke lengre mulig å søke om ferdigattest på lovlige bygg/boliger oppført før 1998 - de er fritatt fra krav om ferdigattest.
 • Økonomiske forhold

  Prisantydning
  7 250 000,-
  Energiforbruk og energimerking
  Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F
  Formuesverdi
  Formuesverdi : 1 101 755,- Sekundær formuesverdi : 3 966 318,- Formuesverdi pr. : 31.12.2021
  Forsikring
  IF Polisenummer: 8259403
  Boligkjøperforsikring
  I samarbeid med If tilbyr vi våre kjøpere å tegne boligkjøperforsikring. Dette er en motvekt til selgers boligselgerforsikring og anbefales av oss. Kjøper kan velge mellom ordinær boligkjøperforsikring eller å kjøpe boligkjøperpakken. Sistnevnte inkluderer blant annet husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning og flytteforsikring, i tillegg til ordinær boligkjøperforsikring.
  Finansiering
  Nord Eiendomsmegling anbefaler våre kunder å snakke med Handelsbanken Kolbotn ved spørsmål om finansiering. Handelsbanken holder til på Rosenholm Campus og er et fysisk bankkontor som stiller opp for våre kunder. Kontakt megler for mer informasjon.
  Oppgjør
  Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

  Det forutsettes at kjøper innbetaler fullt oppgjør til meglers klientkonto senest dagen før avtalt overtagelse. På samme tidspunkt skal kjøpers pantedokument være meglers oppgjørsavdeling i hende. Det skal ikke betales forskudd på kjøpesum. Innbetalinger skal skje fra kjøpers egen konto eller egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Annet

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring i Anticimex og har i den anledning fylt ut en egenerklæring. Denne er et viktig salgsdokument og det anbefales på det sterkeste at potensielle kjøpere setter seg grundig inn i denne før budgivning. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Kontakt megler dersom du ønsker forsikringsvilkårene.
  Arealangivelser i salgsoppgaven
  Arealangivelsene er hentet fra tilstandsrapport.
  Andre opplysninger
  Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.
  Budgivning
  Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.
  Som budgiver hos oss kan du kreve at alle bud blir dokumentert og fremlagt. Det betyr at du som budgiver må akseptere at deler av ditt bud kan bli fremlagt for øvrige budgivere. Det henvises til forbrukerinformasjon om budgivning. Vi anbefaler at alle bud leveres via budknappen på annonsen på FINN.no. Dette er en enkel og sikker løsning hvor du identifiserer deg med Bank-ID. Vi kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Det presiseres at alle bud må ha minst 30 min akseptfrist fra innlevering. Hemmelige bud eller bud med hemmelige forbehold vil ikke bli behandlet og dette er i tråd med avtale mellom selger og meglerforetaket. Ta kontakt med megler dersom du har spørsmål eller dersom du ikke har anledning til å legge inn bud elektronisk. Da løser vi dette manuelt.
  Overtagelse
  Angi ønsket overtagelse i ditt bud.
  Lovanvendelse
  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
  Lov om hvitvasking
  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål. Kjøpers innbetaling skal foretas fra norsk bank/finansinstitusjon. Selgers oppgjør vil skje til konto i norsk bank/finansinstitusjon. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.
  Nord Eiendomsmegling AS fraskriver oss ansvar for eventuelle økonomiske krav som følge av ovennevnte forhold.
Se komplett salgsoppgave
Bent André Norderhaug
Bent André Norderhaug
Eiendomsmegler MNEF
bent.norderhaug@nord-em.no 91 51 48 22
Ola Presterud
Ola Presterud
Eiendomsmegler MNEF
ola.presterud@nord-em.no 92 25 92 10

Boliger til salg