Komplett salgsoppgave

Heimdalsveien 11

Enebolig over 2 plan beliggende i et svært barnevennlig boligområde nær skoler og marka - Inngjerdet hage - Garasje

 • Totalpris 10 233 992
 • Prisantydning 9 990 000
 • Omkostninger 243 992
 • BRA 210m2
 • P-Rom 210m2
 • Tomteareal 796m2
 • Soverom 5
 • Bad 2
 • Byggeår 1960
 • Boligtype Enebolig
 • Eierform Selveier
 • Energimerke G

Om boligen

Heimdalsveien 11 - enebolig beliggende i et svært barnevennlig boligområde på Tårnåsen/Sofiemyr. Eiendommen ligger i en rolig vei med kort avstand til turområde med merkede turstier, lysløype og skiløyper, offentlig kommunikasjon med buss, nærbutikk, barnehager og skoler. Det er også kort vei til både Sofiemyr senter og Kolbotn sentrum med togstasjon.

Fin planløsning over 2 plan og inneholder hele 5 soverom, 2 bad, vaskerom, kjøkken, loftstue med utgang til overbygget veranda, stue med utgang til vestvendt terrasse og velutstyrt kjøkken med masse skap- og benkeplass. Inngjerdet hage med plenareal, prydbusker og usjenerte uteplasser. Luft til luft varmepumpe og peis i både stuen i 1. etasje og loftsstuen. Parkering i garasje, på gårdsplass og godt med oppbevaringsmuligheter.

 • Beliggenhet

  Beliggenhet
  Enebolig beliggende i et svært barnevennlig boligområde på Tårnåsen/Sofiemyr.

  Eiendommen ligger i en rolig vei med kort avstand til turområde med merkede turstier, lysløype og skiløyper, offentlig kommunikasjon med buss, nærbutikk, barnehager og skoler. Det er også kort vei til både Sofiemyr senter og Kolbotn sentrum.

  I kort avstand fra boligen finnes flere barnehager, barneskole og ungdomsskole. For de med interesse for idrett er Sofiemyr virkelig stedet. Her finner man flerbrukshall, ballbinge, friidrettsbane, kunstgressbane og annet.

  Det er kort vei fra boligen til Kolbotn sentrum med kjøpesenteret Kolbotn Torg bestående av mangeartede forretninger, kaféer og restauranter. Kulturhuset Kolben finnes også i sentrum og ligger flott plassert ved Kolbotnvannet med fantastisk utsikt. Kolben kulturhus kan tilby et rikt kulturliv og består av kino, selskapslokaler, restaurant, bibliotek m.m.

  I kort kjøreavstand finnes også 18-hulls golfbane, treningssenter, tennisbaner, slalåmbakke og Bunnefjorden/Oslofjorden med en rekke badestrender og båthavn.

  Bussholdeplass i Valhallaveien ligger i kort avstand fra boligen med god offentlig kommunikasjon til Oslo. Det er hyppige avganger, spesielt på morgen og ettermiddagen. Gangavstand til togstasjon på Kolbotn.
  Adresse
  Heimdalsveien 11 1412 Sofiemyr
  Matrikkel
  Gnr. 249 bnr. 288 i Nordre Follo kommune
  Innhold
  1. etasje: Entré/trapp, stue/kjøkken, bad, vaskerom, gang og 3 soverom.

  2. etasje: Trapp/loftstue, bad og 2 soverom. Kryploft med adkomst via veggluker.

  I tillegg:
  - Integrert garasje på 21 kvm.
  - Redskapsbod på 7 kvm.

  Primærrom 210 kvm. Bruksareal 210 kvm. Det henvises til tilstandsrapport fra Anticimex (datert 13.04.2023) for spesifikasjon av primærrom og sekundærrom.

  Tidligere bod er benyttet som soverom. Rommet har ikke samme isolasjonsevne som øvrige rom og avviker fra tiltenkt funksjon. Det er ikke kjent om rommet er godkjent og det er heller ikke tatt stilling til om dette lar seg gjøre. Arealet er omtalt i rapporten etter dagens bruk.

  Deler av 2. etasje har ikke måleverdig areal grunnet lav takhøyde under skråtak. Gulvarealet er målt til ca. 75m2.
  Standard
  Kjøkken:
  Kjøkkeninnredning (HTH) fra år 2006 med integrerte hvitevarer og glatte fronter på skuffer og skapdører. Glassplate på vegg over platetopp. Benkeplater i laminat. Underlimt oppvaskkum i rustfritt stål med ett greps blandebatteri. Kjøleskap, komfyr og kaffemaskin integrert i høyskap. Integrert oppvaskmaskin. Kjøkkenvifte på vegg med avtrekk til kanal. Lys i 2 overskap. Lys under overskap og stikkontakter på vegg. Opplegg for oppvaskmaskin i benkeskap. 2- stavs parkett på gulv. Malte vegg- og himlingsflater. Downlights (skiftet til LED i januar 2023). 2 pendel lamper

  Bad i 1. etasje:
  Flislagt bad fra 2002. Hjørne boblebadekar med ett greps blandebatteri med hånddusj og kran. Dusjnisje med glassbyggerstein/ dusjforheng og veggmontert hånddusj. Vegghengt toalett med hyllekant. Servantskap fra Dansani med glatte fronter på skuffer og skapdører. 2 høyskap. Dobbel helservant med 2 stk. ett greps blandebatteri. Speil med overlys. Knagger. Mekanisk ventilasjon. Varme i gulv. Vindu er glassbyggerstein med hyllekant. Gulvfliser og veggfliser. Trekledning i himling med downlights og mekanisk avtrekksvifte.

  Vaskerom i 1. etasje:
  Vaskerom fra byggeår. Utslagsvask i rustfritt stål. Ett greps blandebatteri fra år 2020. Opplegg for vaskemaskin/ tørketrommel. Overskap. 300L varmtvannsbereder. Naturlig ventilasjon. Varme i gulv. Utgang til hage/eiendommen. Gulvfliser med sokkelflis. Malte flater på vegger. Malte trefiberplater i himling med lyslampe og avtrekksventil.

  Uteplasser 1. etasje:
  Vestvendt terrasse på 33 kvm med utgang fra stuen. På nordsiden av huset er det en terrasse på 26 kvm med adkomst fra hagen. Terrassebord i overflatebehandlet tre på gulv og malt rekkverk i tre.

  Overflater øvrige rom 1. etasje:
  Fliser i entré, 2-stavs parkett og laminat. Vegger med malt strietapet og malt kledning. Himlinger med folierte/malte trefiberplater. Downlights i ett soverom og stue/kjøkken.

  Bad 2. etasje:
  Flislagt bad fra år 2012. Dusjhjørne med innsvingbare dører i glass. Veggmontert regn- og hånddusj. Vegghengt toalett. Servantskap med glatte fronter på skuffer og helservant med ett greps blandebatteri. Speil med overlys og stikkontakter på vegg. 3 sideskap. Knagger. Mekanisk ventilasjon. Varme i gulv. Gulvfliser og veggfliser. Malt himling/ skråhimling med glatte flater, downlights og mekanisk avtrekksvifte.

  Uteplasser 2. etasje:
  Overbygget, østvendt veranda på 3 kvm med utgang fra soverom. Terrassebord i impregnert tre på gulv og malt rekkverk i tre. Overbygget, vestvendt veranda på 10 kvm med utgang fra loftstue. Terrassebord i overflatebehandlet tre og malt rekkverk i tre. Stikkontakter. 2 terrassevarmere.

  Overflater øvrige rom 2. etasje:
  Gulv med 2-stavs parkett, vegger med malt tapet og himling/skråhimling med trekledning.
  Sammendrag av tilstandsgrad
  Det er avholdt tilstandsrapport der diverse bygningselementer er undersøkt og definert ut fra tilstandsgrader. Tilstandsgrader beskriver på en visuell måte en tilstand eller risiko opp mot et referansenivå.

  Bygningssakkyndige har vurdert boligen ut fra hva man kan forvente av en bygning av samme alder og type. Vurderingen gjøres som regel mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da boligen ble oppført (søknadstidspunktet). Forhold som er vanlige for bygningens alder, slik som slitasje etter normal bruk regnes ikke som avvik.

  TG1: 46%. TG2: 43%. TG3: 10%. TGIU (ikke undersøkt) 1%.

  TG3 er gitt til:
  - Vaskerom (TG3 er valgt på hele våtrommet på grunn av høy alder og slitasjegrad. Det er utført fuktmåling med egnet instrument uten forhøyede verdier. Rommet er ikke fuktsikret og har behov for total fornying for å tilfredsstille dagens krav til våtrom. Tiltak kan påregnes).

  Etter tilstandsrapporten ble skrevet, oppsto det en vannlekkasje fra takvindu i soverom mot nord i 2. etasje. Alle 3 takvinduer er skiftet og er således nye i mai 2023.
  Utstyr
  Alle integrerte hvitevarer på kjøkken følger eiendommen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke.

  Standardliste over løsøre og tilbehør følger vedlagt salgsoppgaven.
  Bebyggelsen
  Enebolig oppført i 1960. Tilbygg/ombygging i 1990/2004.
  Enebolig oppført med bærende konstruksjoner i mur- og trekonstruksjoner. Etasjeskiller i trekonstruksjon. Grunnmur er ringmur. Yttervegger har stående og liggende trekledning/ pusset mur på fasaden. Saltak i trekonstruksjon. Yttertaktekking er takstein.

  Integrert garasje i mur- og trekonstruksjon. Støpt plate på mark. Yttervegger har stående trekledning/ pusset mur på fasaden. Saltakkonstruksjon i tre. Yttertaktekking er takstein. 1 port og 2 vinduer. Strøm og belysning. Loft med lagringsplass. Loftsluke.

  Frittstående redskapsbod i trekonstruksjon.

  Se tilstandsrapport for detaljer.
  Oppvarming/teknisk
  Oppvarming er elektrisitet, ildsted i stue/loftstue og luft til luft varmepumpe fra 2014.

  Sikringsskap er plassert i overskap i kjøkken. Skrusikringer. Automatsikringer med jordfeilbryter. Digital strømmåler fra år 2018. Hovedsikring er på 50 AMP. Det elektriske anlegget er vurdert å være fra boligens byggeår og nyere tid.

  Boligen har røykvarsler og brannslukningsutstyr.
  Beskrivelse av tomt
  Eiet tomt på 796 kvm.
  Tomten er inngjerdet og opparbeidet med gruslagt innkjørsel/gårdsplass, busker, trær, plen og beplantning.
  Parkering
  Parkering i garasje eller på eiendommen.
  Løpende kostnader:
  Kommunale avgifter utgjør kr. 15 716,- pr år.
  Bygningsforsikring kr. 10 796,- pr år.
  Strømforbruk er oppgitt til 17 902 kWh pr. år (2022).
  Kabel-TV/Internett ca kr.1 186,- pr måned (Altibox Viken Fiber bredbånd 500/500 Bundle).
 • Offentlige forhold

  Vei, vann og avløp
  Offentlig adkomstvei. Boligen er tilkoblet offentlig vann og avløp med private stikkledninger.
  Reguleringsplan
  Eiendommen er regulert til boligformål. Området for øvrig er regulert til frittliggende småhusbebyggelse. 22 kvm er regulert til offentlig friområde og 16 kvm er regulert kjørevei.

  Reguleringsplaner under arbeid i nærheten (500 meter): ingen.

  Kommuneplan for Nordre Follo 2023-2034 er under arbeid.
  Tinglyste rettigheter og servitutter
  Doknr: 1748. Tinglyst 12.04.1969. Bestemmelse om veg.
  Best. om vedlikehold av ledninger og vei.

  Det er innhentet kopi av servitutter som kan være av interesse å lese innen budgivning. Disse kan lastes ned fra internett eller be om kopi fra megler.
  Ferdigattest/brukstillatelse
  Eneboligen er registrert tatt i bruk (TB) den 15.11.1960, men det foreligger ikke ferdigattest elller brukstillatelse. Dette er ikke unormalt for eneboliger oppført i perioden.

  Ferdigattest etter innredning av loftsetasjen (datert 02.12.2004) foreligger.

  Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader.
 • Økonomiske forhold

  Prisantydning
  9 990 000,-
  Energiforbruk og energimerking
  Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
  Formuesverdi
  Formuesverdi : 2 308 482,- Sekundær formuesverdi : 8 310 536,- Formuesverdi pr. : 31.12.2021
  Forsikring
  IF Polisenummer: 2209835
  Boligkjøperforsikring
  I samarbeid med If tilbyr vi våre kjøpere å tegne boligkjøperforsikring. Dette er en motvekt til selgers boligselgerforsikring og anbefales av oss. Kjøper kan velge mellom ordinær boligkjøperforsikring eller å kjøpe boligkjøperpakken. Sistnevnte inkluderer blant annet husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning og flytteforsikring, i tillegg til ordinær boligkjøperforsikring.
  Finansiering
  Nord Eiendomsmegling anbefaler våre kunder å snakke med Handelsbanken Kolbotn ved spørsmål om finansiering. Handelsbanken holder til på Rosenholm Campus og er et fysisk bankkontor som stiller opp for våre kunder. Kontakt megler for mer informasjon.
  Oppgjør
  Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

  Det forutsettes at kjøper innbetaler fullt oppgjør til meglers klientkonto senest dagen før avtalt overtagelse. På samme tidspunkt skal kjøpers pantedokument være meglers oppgjørsavdeling i hende. Det skal ikke betales forskudd på kjøpesum. Innbetalinger skal skje fra kjøpers egen konto eller egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Annet

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring i Anticimex og har i den anledning fylt ut en egenerklæring. Denne er et viktig salgsdokument og det anbefales på det sterkeste at potensielle kjøpere setter seg grundig inn i denne før budgivning. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Kontakt megler dersom du ønsker forsikringsvilkårene.
  Arealangivelser i salgsoppgaven
  Arealangivelsene er hentet fra tilstandsrapport.
  Andre opplysninger
  Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.
  Budgivning
  Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.
  Som budgiver hos oss kan du kreve at alle bud blir dokumentert og fremlagt. Det betyr at du som budgiver må akseptere at deler av ditt bud kan bli fremlagt for øvrige budgivere. Det henvises til forbrukerinformasjon om budgivning. Vi anbefaler at alle bud leveres via budknappen på annonsen på FINN.no. Dette er en enkel og sikker løsning hvor du identifiserer deg med Bank-ID. Vi kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Det presiseres at alle bud må ha minst 30 min akseptfrist fra innlevering. Hemmelige bud eller bud med hemmelige forbehold vil ikke bli behandlet og dette er i tråd med avtale mellom selger og meglerforetaket. Ta kontakt med megler dersom du har spørsmål eller dersom du ikke har anledning til å legge inn bud elektronisk. Da løser vi dette manuelt.
  Overtagelse
  Angi ønsket overtagelse i ditt bud.
  Lovanvendelse
  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
  Lov om hvitvasking
  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål. Kjøpers innbetaling skal foretas fra norsk bank/finansinstitusjon. Selgers oppgjør vil skje til konto i norsk bank/finansinstitusjon. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.
  Nord Eiendomsmegling AS fraskriver oss ansvar for eventuelle økonomiske krav som følge av ovennevnte forhold.
Se komplett salgsoppgave
Bent André Norderhaug
Bent André Norderhaug
Eiendomsmegler MNEF
bent.norderhaug@nord-em.no 91 51 48 22
Ola Presterud
Ola Presterud
Eiendomsmegler MNEF
ola.presterud@nord-em.no 92 25 92 10

Boliger til salg