Komplett salgsoppgave

Elgfaret 9

Modernisert og påkostet enebolig - Idyll for småbarnsfamilier - Garasje - Solrikt, rolig og barnevennlig i blindvei

 • Totalpris 7 855 242
 • Prisantydning 7 650 000
 • Omkostninger 205 242
 • BRA 108m2
 • P-Rom 108m2
 • Tomteareal 487m2
 • Soverom 4
 • Bad 2
 • Byggeår 1993
 • Boligtype Enebolig
 • Eierform Selveier
 • Energimerke E

Om boligen

Elgfaret 9 - boligen ligger i et veletablert og populært boligområde på Greverud. Eiendommen har gode sol- og lysforhold. Området oppleves som meget barnevennlig og har kort vei til barnehager og skoler. Nærsenteret på Greverud tilbyr blant annet matbutikker (Meny og Rema 1000), frisør, treningssenter, hyggelig kafé, tannlege og kiropraktor. Gode buss og togforbindelser i retningen Oslo og Ski.

Eneboligen fremstår moderne og er forløpende påkostet. Blant annet nevnes romslig kjøkken med integrerte hvitevarer i 2019, bad i 1. etasje i 2015 og bad loftsetasje i 2021. Videre er det 3(4) soverom og gode oppbevaringsmuligheter. Pent opparbeidet, skjermet tomt med hyggelige uteplasser og plenareal - pergola. Parkering i frittliggende dobbelgarasje og på romslig gårdsplass.

 • Beliggenhet

  Beliggenhet
  Boligen ligger i et veletablert og populært boligområde på Greverud i Nordre Follo kommune. Eiendommen har gode sol- og lysforhold. Området oppleves som meget barnevennlig og har kort vei til barnehager og skoler.

  For handleturen ligger Greverud nærsenter med matbutikk, kafé, legekontor, tannlege, frisør og restaurant rett i nærheten. Det er videre treningsmuligheter for tennis, sandvolleyball, spinning osv. i fjellhallen på Greverud. For ytterligere fasiliteter og servicetilbud er det kun noen minutter med bil til Kolbotn Torg med et flott kjøpesenter, kulturhus, bibliotek, hyggelige caféer, restauranter og over 70 butikker og forretninger. I tillegg er det kort reisevei til både Vinterbro og Ski storsenter.

  Nærheten til marka med flotte turmuligheter, gangavstand til 18-hulls golfbane på Østre Greverud og Østre Greverud idrettsanlegg med oppvarmet kunstgressbane, idrettshall og aktivitetspark egner seg utmerket for den aktive familien. På vinterstid har golfbanen skiløyper med kunstsnø tidlig i sesongen som er koblet til lysløype. Yrende aktivitet i ski- og akebakker på golfbanen hver helg om vinteren. Det er også kun en kort kjøretur til slalåmbakken på Ingierkollen. På sommerstid finnes det flere bademuligheter på blant annet på Tussetjern, Hvervenbukta, Ingierstrand og Svartskog.

  Fra Greverud er det gode buss og togforbindelser både til Ski og Oslo. Det er også gang- og sykkelvei fra Oppegård til Gjersjøen og Tusenfryd. Enkel adkomst til E6 Europaveien og E18 Mosseveien som tar deg til Storsenter på Ski og Vinterbro mm.
  Adresse
  Elgfaret 9 1415 Oppegård
  Matrikkel
  Gnr. 243 bnr. 1288 i Nordre Follo kommune
  Innhold
  1. etasje: Entré, bad, spisestue, stue med peis og kjøkken.

  Loftsetasje: Gang, 3 soverom, bad og kontor (soverom). Det ene soverommet har et romslig, helt nytt garderobeskap med integrert belysning fra IKEA.

  Deler av loftetasje er ikke måleverdig areal grunnet lav takhøyde under skråtak. Loftetasje har en gulvflate på ca. 52m².

  Primærrom 108 kvm. Bruksareal 108 kvm. Det henvises til tilstandsrapport fra Anticimex (datert 05.05.2023) for spesifikasjon av primærrom og sekundærrom.

  I tillegg kommer:
  - Dobbelgarasje (6,02x5,41 meter). Hems på ca. 26m² i garasje er ikke måleverdig grunnet lav takhøyde.
  - Utvendig bod tilknyttet boligen med adkomst fra markterrasse på ca. 4m².
  - Boligen har en lekestue på ca. 3m².
  Standard
  Pen og påkostet enebolig.

  Kjøkken:
  Kjøkkeninnredning fra 2019 (fra Kvik) med glatte fronter og laminert benkeplate. Nedfelt, ekstra dyp oppvaskkum i kompositt med ett-greps armatur. Kranen har uttrekkbar tut. Flislagt mellom benkeplate og overskap med stikkontakter samt belysning over benkeplate. Integrert oppvaskmaskin. Integrert stekeovn. Nedfelt induksjonstopp. Integrert mikrobølgeovn. Integrert kjøleskap. Integrert fryseskap. Vegghengt ventilator tilkoblet avtrekksventil. Varmtvannsbereder på ca. 120 L fra ukjent årstall plassert i hjørneløsning. Gulvflater belagt med laminat med gulvvarme. Vegger utført i glatte malte flater. Himlingsflater utført i malt panel med downlights. Montert komfyrvakt. Montert automatisk lekkasjestopper.

  Bad 1. etasje:
  Baderom fra 2015. Vegghengt servantinnredning (fra Kvik) med servanter og to-greps armaturer. Speil på vegg med overlys samt stikkontakt over servanter. Dusjnisje med glassdører, regnfalldusj og to-greps armatur. Vegghengt toalett med innebygget sisterne. Opplegg for vaskemaskin. Avtrekksventil i vegg. Flislagt gulv med gulvvarme og flislagte vegger. Himlingsflater utført i glatte malte flater med downlights

  Bad loftsetasje:
  Baderom fra 2021 (Vikingbad). Vegghengt servantinnredning med servant og ett-greps armatur. Speil på vegg med lys samt stikkontakt over servant. Dusjnisje med glassdører, regnfalldusj og to-greps armatur. Vegghengt toalett med innebygget sisterne. Varmtvannsbereder på ca. 66 L fra 2020. Avtrekksventil i himling. Flislagt gulv med gulvvarme og flislagte vegger. Himlingsflater utført i glatte malte flater med downlights.

  Terrasser:
  Utgang fra stue til sydvendt, delvis overbygget markterrasse belagt med terrassebord på ca. 34m² med videre adkomst til utebod. Montert markise.

  Overflater øvrige rom i 1. etasje:
  Gulvflater belagt med fliser samt laminat. Gulvvarme i entré, spisestue samt stue. Vegger utført i glatte malte flater samt malt tapet. Himlingsflater utført i panel. Montert downlights i spisestue og stue.

  Overflater øvrige rom i loftsetasjen:
  Loftetasje innredet i byggår med videre adkomst til kneloft. Gulvflater belagt med laminat samt parkett. Vegger utført i glatte malte flater, malt tapet, tapet samt panel. Himlingsflater utført i malt panel.
  Sammendrag av tilstandsgrad
  Det er avholdt tilstandsrapport der diverse bygningselementer er undersøkt og definert ut fra tilstandsgrader. Tilstandsgrader beskriver på en visuell måte en tilstand eller risiko opp mot et referansenivå.

  Bygningssakkyndige har vurdert boligen ut fra hva man kan forvente av en bygning av samme alder og type. Vurderingen gjøres som regel mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da boligen ble oppført (søknadstidspunktet). Forhold som er vanlige for bygningens alder, slik som slitasje etter normal bruk regnes ikke som avvik.

  TG1: 72 %.TG2: 26 %. TGIU (ikke undersøkt): 2%. TG3 er ikke benyttet.
  Utstyr
  Alle integrerte hvitevarer på kjøkken følger eiendommen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke.

  For øvrig vises det til standardliste over løsøre og tilbehør til eiendommen som følger vedlagt salgsoppgaven.
  Bebyggelsen
  Enebolig fra 1993.
  Støpt plate på mark. Bærende konstruksjoner og etasjeskillere av trekonstruksjoner. Fasader utført i liggende kledning. Takkonstruksjon utført i saltaksform på ca. 34 grader utvendig tekket med takstein. Glatt entrédør av tre med glassfelt samt kodelås. Heve/skyvedør med karmer av tre og to-lags glass fra 2019. Vinduer med karmer av tre og to-lags glass fra 2015 samt byggår. Takvindu med karmer av PVC og tolags glass fra 2021.

  Frittstående dobbelgarasje i trekonstruksjoner med leddport og belysning. Videre adkomst via trapp til hems på ca. 26m² i gulvflate (ikke måleverdig grunnet lav takhøyde).

  Se tilstandsrapport for detaljer.
  Oppvarming/teknisk
  Boligen er elektrisk oppvarmet kombinert med vedfyring.

  Aggregat for sentralstøvsuger plassert i utvendig bod. Aggregat for ventilasjon plassert på kneloft ved kontor.

  Sikringsskap med automatsikringer plassert i entré. Boligen har skjult/delvis åpent elektrisk anlegg.

  Boligen har røykvarsler og brannslukningsutstyr.
  Beskrivelse av tomt
  Eiet tomt på 487 kvm.
  Eiet tomt opparbeidet med asfaltert/steinbelagt gårdsplass, gressplen og diverse beplantning.
  Parkering
  Parkering i dobbelgarasje (6,02x5,41 meter) samt oppstillingsplasser i gårdsplass
  Løpende kostnader:
  Kommunale avgifter ca kr. 19 690,- (2022) pr år.
  Forsikring kr. 12 000 pr år (kun bygning).
  Stipulert strømforbruk ca 23 000  KWH pr år.
  Kostnad for kabel-tv/internett kr. 15 600 ,- pr år.
 • Offentlige forhold

  Vei, vann og avløp
  Offentlig med ledningsnett.
  Reguleringsplan
  Boligen er regulert til boligformål. Området for øvrig er regulert til frittliggende småhusbebyggelse.

  Kommuneplan for Nordre Follo 2023-2034 er under arbeid. Det foreligger ikke reguleringsplaner under arbeid i nærheten (500 meter).
  Ferdigattest/brukstillatelse
  Midlertidig brukstillatelse (datert 25.02.1993) foreligger.
 • Økonomiske forhold

  Prisantydning
  7 650 000,-
  Energiforbruk og energimerking
  Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter E
  Formuesverdi
  Formuesverdi : 1 502 879,- Sekundær formuesverdi : 5 410 363,- Formuesverdi pr. : 31.12.2021
  Forsikring
  If husforsikring Polisenummer: 0443614
  Boligkjøperforsikring
  I samarbeid med If tilbyr vi våre kjøpere å tegne boligkjøperforsikring. Dette er en motvekt til selgers boligselgerforsikring og anbefales av oss. Kjøper kan velge mellom ordinær boligkjøperforsikring eller å kjøpe boligkjøperpakken. Sistnevnte inkluderer blant annet husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning og flytteforsikring, i tillegg til ordinær boligkjøperforsikring.
  Finansiering
  Nord Eiendomsmegling anbefaler våre kunder å snakke med Handelsbanken Kolbotn ved spørsmål om finansiering. Handelsbanken holder til på Rosenholm Campus og er et fysisk bankkontor som stiller opp for våre kunder. Kontakt megler for mer informasjon.
  Oppgjør
  Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

  Det forutsettes at kjøper innbetaler fullt oppgjør til meglers klientkonto senest dagen før avtalt overtagelse. På samme tidspunkt skal kjøpers pantedokument være meglers oppgjørsavdeling i hende. Det skal ikke betales forskudd på kjøpesum. Innbetalinger skal skje fra kjøpers egen konto eller egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Annet

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring i Anticimex og har i den anledning fylt ut en egenerklæring. Denne er et viktig salgsdokument og det anbefales på det sterkeste at potensielle kjøpere setter seg grundig inn i denne før budgivning. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Kontakt megler dersom du ønsker forsikringsvilkårene.
  Arealangivelser i salgsoppgaven
  Arealangivelsene er hentet fra tilstandsrapport.
  Andre opplysninger
  Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.
  Budgivning
  Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.
  Som budgiver hos oss kan du kreve at alle bud blir dokumentert og fremlagt. Det betyr at du som budgiver må akseptere at deler av ditt bud kan bli fremlagt for øvrige budgivere. Det henvises til forbrukerinformasjon om budgivning. Vi anbefaler at alle bud leveres via budknappen på annonsen på FINN.no. Dette er en enkel og sikker løsning hvor du identifiserer deg med Bank-ID. Vi kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Det presiseres at alle bud må ha minst 30 min akseptfrist fra innlevering. Hemmelige bud eller bud med hemmelige forbehold vil ikke bli behandlet og dette er i tråd med avtale mellom selger og meglerforetaket. Ta kontakt med megler dersom du har spørsmål eller dersom du ikke har anledning til å legge inn bud elektronisk. Da løser vi dette manuelt.
  Overtagelse
  Angi ønsket overtagelse i ditt bud.
  Lovanvendelse
  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
  Lov om hvitvasking
  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål. Kjøpers innbetaling skal foretas fra norsk bank/finansinstitusjon. Selgers oppgjør vil skje til konto i norsk bank/finansinstitusjon. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.
  Nord Eiendomsmegling AS fraskriver oss ansvar for eventuelle økonomiske krav som følge av ovennevnte forhold.
Se komplett salgsoppgave

Visning

Torsdag 08. Juni
18:30 - 19:30
Bent André Norderhaug
Bent André Norderhaug
Eiendomsmegler MNEF
bent.norderhaug@nord-em.no 91 51 48 22
Ola Presterud
Ola Presterud
Eiendomsmegler MNEF
ola.presterud@nord-em.no 92 25 92 10

Boliger til salg