Komplett salgsoppgave

Trollåsveien 11

Stor 2-roms toppleilighet med solrik balkong - bad fra 2019 og kjøkken fra 2018 - biloppstillingsplass og bodplass

 • Totalpris 3 502 099
 • Prisantydning 3 200 000
 • Omkostninger 7 982
 • Etasje 4
 • BRA 66m2
 • P-Rom 60m2
 • Tomteareal 3 897m2
 • Soverom 1
 • Bad 1
 • Byggeår 1983
 • Boligtype Leilighet
 • Eierform Borettslag
 • Energimerke C
 • Felleskost/ mnd 5 184,-

Om boligen

2-roms toppleilighet i Trollåsveien 11 - Boligen ligger i et barnevennlig og hyggelig nabolag på Trollåsen. Det er kort og trygg vei til flere barnehager, Vassbonn barneskole, Ingieråsen ungdomsskole, nærbutikk (Kiwi) og bussholdeplass (Trollåsen). Videregående skole på Sofiemyr - en kort busstur unna. I gangavstand fra bolig ligger Gjersjøen - et hyggelig turmål. Ca 23 minutter med buss til Oslo.

Leiligheten har en fin planløsning og måler 66 kvm. Det er kjøkken fra 2018 i delvis åpen løsning mot stue, avsatt plass til spiseplass, baderom fra 2019 med opplegg for vaskemaskin, soverom, stor bod og solrik balkong med utsyn og plass til utemøbler/grill etc. Det er fast biloppstillingsplass og utvendig bod ved felles inngangsparti. Det er ikke forkjøpsrett i borettslaget.

 • Beliggenhet

  Beliggenhet
  Eiendommen ligger i et stille og rolig boligområde på Trollåsen.

  Det er kort og trygg vei til flere barnehager, Vassbonn barneskole, Ingieråsen ungdomsskole, nærbutikk (Kiwi) og bussholdeplass (Trollåsen). Videregående skole på Sofiemyr - en kort busstur unna. I gangavstand fra bolig ligger Gjersjøen - et yndet turmål med fine stier og svaberg. Ingierstrand og Hvervenbukta ligger kun en kort sykkeltur unna. Slalåmbakke og hyggelig turterreng ved Ingierodden. I Kolbotn sentrum er det anlagt flere parker. Her finner du også Kolbotnvannet, en vakker idyll med tursti, sittebenker og bryggekant.

  Området gir muligheter for offentlig kommunikasjon via buss og tog. Ca. 2 min. gange til bussholdeplass på Trollåsen (holdeplass Trollåsen). Fra Kolbotn stasjon til Oslo S bruker toget fra 12 min. Med bil fra Trollåsen tar det ca. 5 min til Kolbotn Torg, 7 min til Ingierstrand, 12 min til Vinterbro senter, 15 min til Oslo S, 16 min til Ski og 42 min til Oslo Lufthavn.

  Dersom dere er av den aktive familien er kommunen virkelig stedet for dere. I området har vi to store idrettslag i Kolbotn IL og Oppegård IL som kan tilby nesten alt av idrettslige aktiviteter til både barn og voksne. Vi har 18-hulls golfbane på Greverud, fridrettsbane, svømmehall, alpinanlegg, tennisbaner/haller, flerbrukshaller, kunstgressbaner samt flere treningssentre. Det er lysløype og rekreasjonsområder i nærheten. I tillegg til et rikt kulturliv.
  Adresse
  Trollåsveien 11 1414 Trollåsen 4. etasje
  Matrikkel
  Gnr. 239 bnr. 763, andelsnr. 12 i Trollåsen borettslag a/l med orgnr. 850632812 i Nordre Follo kommune
  Innhold
  4. etasje: Entré, gang, soverom, bad, stue med delvis åpen kjøkkenløsning og bod. Utgang fra stue til balkong.

  Primærrom 60 kvm. Bruksareal 66 kvm. Det henvises til tilstandsrapport fra Anticimex (datert 26.04.2023) for spesifikasjon av primærrom og sekunderrom.

  Leiligheten disponerer en utvendig bod ved felles inngangsparti på ca. 3m²merket med nr 12 og en parkeringsplass på felles parkeringsplass merket med nr 12.
  Standard
  2-roms toppleilighet med fin planløsning.

  Kjøkken:
  Delvis åpen kjøkkenløsning mot stue. Kjøkkeninnredning fra 2018 med glatte fronter og laminert benkeplate. Nedfelt oppvaskkum i kompositt med ett-greps armatur. Stikkontakter over benkeplate. Integrert oppvaskmaskin. Integrert stekeovn med nedfelt induksjonstopp. Frittstående kjøleskap med frysedel. Integrert ventilator tilkoblet avtrekksventil. Vannrør av typen rør-i-rør samt kobber. Varmtvannsbereder på ca. 110 L fra 2018 plassert i hjørneløsning.

  Bad:
  Baderom fra 2019 totalrenovert av fagfolk. Vegghengt servantinnredning med servant og ett-greps armatur. Speilskap på vegg med lys. Dusjnisje med glassdører, regnfalldusj og to-greps armatur. Vegghengt toalett med innebygget sisterne. Opplegg for vaskemaskin. Flislagt gulv med gulvvarme og flislagte vegger. Himlingsflater utført i glatte malte flater med downlights.

  Balkong:
  Utgang fra stue til sydvest vendt balkong på ca. 12m² Bærende konstruksjoner av betong. Rekkverk av fasadeplater samt glassfelt.

  Overflater øvrige rom:
  Gulvflater belagt med fliser, parkett samt laminat. Vegger utført i glatte malte flater, malt tapet samt malt betong. Himlingsflater utført i malt betong.
  Sammendrag av tilstandsgrad
  Det er avholdt tilstandsrapport der diverse bygningselementer er undersøkt og definert ut fra tilstandsgrader. Tilstandsgrader beskriver på en visuell måte en tilstand eller risiko opp mot et referansenivå.

  Bygningssakkyndige har vurdert boligen ut fra hva man kan forvente av en bygning av samme alder og type. Vurderingen gjøres som regel mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da boligen ble oppført (søknadstidspunktet). Forhold som er vanlige for bygningens alder, slik som slitasje etter normal bruk regnes ikke som avvik.

  TG1: 65%. TG2: 32%. TGIU (ikke undersøkt) 3%. TG3 er ikke benyttet.
  Utstyr
  Alle hvitevarer følger eiendommen.

  Se for øvrig standardliste over løsøre og tilbehør til eiendommen.
  Bebyggelsen
  Boligbygg oppført i 1983.
  Boligbygg over 4 etasjer. Gulv på grunn av betong. Bærende konstruksjoner og etasjeskillere av betong. Fasader utført i teglstein, fasadeplater samt liggende kledning. Tilnærmet flat takkonstruksjon utvendig tekket med papp/membran (ikke besiktiget). Leiligheten har glatt entrédør av tre med kikkhull. Brannklasse B30. Balkongdør og vinduer med karmer av tre samt utvendig beslag med to-lags glass fra 2016.

  Se tilstandsrapport for detaljer.
  Oppvarming/teknisk
  Leiligheten er elektrisk oppvarmet.

  Boligen er basert på naturlig ventilasjon.

  Sikringsskap med automatsikringer plassert i felles trapperom. Leiligheten har skjult elektrisk anlegg.

  Leiligheten har røykvarsler og brannslukningsutstyr.
  Beskrivelse av tomt
  Felles eiet tomt på 3897 kvm.
  Felles eiet tomt opparbeidet med asfaltert adkomstvei, gressplen og diverse beplantning.
  Parkering
  Det er fast biloppstillingsplass på asfaltert plass utenfor bygget.
 • Offentlige forhold

  Vei, vann og avløp
  Offentlig adkomst med private internveier. Boligen er tilkoblet offentlig vann og avløp.
  Reguleringsplan
  Eiendommen er regulert til boligformål. Området for øvrig er regulert til blokkbebyggelse.

  Reguleringsplaner under arbeid i nærheten (500 meter):
  - Turvei Ljansbruket - Ingierstrand m.m. Planlegging igangsatt for detaljregulering.
  - Lienga 6-8. Planlegging igangsatt for detaljregulering.
  - Mellomåsveien 1: Planlegging igangsatt for detaljregulering.

  Nærsenter der Kiwi holder til, er planlagt utbygget med nytt nærsenter, boliger etc.
 • Økonomiske forhold

  Energiforbruk og energimerking
  Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter C
  Formuesverdi
  Formuesverdi : 937 072,- Sekundær formuesverdi : 3 373 457,- Formuesverdi pr. : 31.12.2021
  Forsikring
  Gjensidige Polisenummer: 88965583
  Boligkjøperforsikring
  I samarbeid med If tilbyr vi våre kjøpere å tegne boligkjøperforsikring. Dette er en motvekt til selgers boligselgerforsikring og anbefales av oss. Kjøper kan velge mellom ordinær boligkjøperforsikring eller å kjøpe boligkjøperpakken. Sistnevnte inkluderer blant annet husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning og flytteforsikring, i tillegg til ordinær boligkjøperforsikring.
  Finansiering
  Nord Eiendomsmegling anbefaler våre kunder å snakke med Handelsbanken Kolbotn ved spørsmål om finansiering. Handelsbanken holder til på Rosenholm Campus og er et fysisk bankkontor som stiller opp for våre kunder. Kontakt megler for mer informasjon.
  Oppgjør
  Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

  Det forutsettes at kjøper innbetaler fullt oppgjør til meglers klientkonto senest dagen før avtalt overtagelse. På samme tidspunkt skal kjøpers pantedokument være meglers oppgjørsavdeling i hende. Det skal ikke betales forskudd på kjøpesum. Innbetalinger skal skje fra kjøpers egen konto eller egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Annet

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring i Anticimex og har i den anledning fylt ut en egenerklæring. Denne er et viktig salgsdokument og det anbefales på det sterkeste at potensielle kjøpere setter seg grundig inn i denne før budgivning. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Kontakt megler dersom du ønsker forsikringsvilkårene.
  Arealangivelser i salgsoppgaven
  Arealangivelsene er hentet fra tilstandsrapport.
  Andre opplysninger
  Midlertidig brukstillatelse (datert 13.10.1983) foreligger.

  Ferdigattest for fasaderehabilitering (datert 20.09.2016) foreligger.
  Budgivning
  Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.
  Som budgiver hos oss kan du kreve at alle bud blir dokumentert og fremlagt. Det betyr at du som budgiver må akseptere at deler av ditt bud kan bli fremlagt for øvrige budgivere. Det henvises til forbrukerinformasjon om budgivning. Vi anbefaler at alle bud leveres via budknappen på annonsen på FINN.no. Dette er en enkel og sikker løsning hvor du identifiserer deg med Bank-ID. Vi kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Det presiseres at alle bud må ha minst 30 min akseptfrist fra innlevering. Hemmelige bud eller bud med hemmelige forbehold vil ikke bli behandlet og dette er i tråd med avtale mellom selger og meglerforetaket. Ta kontakt med megler dersom du har spørsmål eller dersom du ikke har anledning til å legge inn bud elektronisk. Da løser vi dette manuelt.
  Overtagelse
  Angi ønsket overtagelse i ditt bud.
  Lovanvendelse
  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
  Lov om hvitvasking
  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål. Kjøpers innbetaling skal foretas fra norsk bank/finansinstitusjon. Selgers oppgjør vil skje til konto i norsk bank/finansinstitusjon. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.
  Nord Eiendomsmegling AS fraskriver oss ansvar for eventuelle økonomiske krav som følge av ovennevnte forhold.
Se komplett salgsoppgave
Bent André Norderhaug
Bent André Norderhaug
Eiendomsmegler MNEF
bent.norderhaug@nord-em.no 91 51 48 22
Ola Presterud
Ola Presterud
Eiendomsmegler MNEF
ola.presterud@nord-em.no 92 25 92 10

Boliger til salg