Komplett salgsoppgave

Fartein Valens vei 66

Påkostet og svært attraktiv halvpart av tomannsbolig - 3 sov/2 stuer - kjøkken fra 2022 - garasjepl. med lader

 • Totalpris 7 701 492
 • Prisantydning 7 500 000
 • Omkostninger 201 492
 • BRA 126m2
 • P-Rom 124m2
 • Tomteareal 237m2
 • Soverom 3
 • Bad 1
 • Byggeår 1983
 • Boligtype Tomannsbolig
 • Eierform Selveier
 • Energimerke E

Om boligen

Boligen har en svært attraktiv beliggenhet i solrike og barnevennlige omgivelser på Vestre Ingieråsen. Sol på terrassen til ca. kl. 21.30 midtsommer. Betydelig påkostet med meget god standard. Boligen ligger høyt og luftig på en kolle. Tomten er skjermet og usjenert uten innsyn. Ingen gjennomgangstrafikk. Trygg og kort gange til flere barnehager, skoler og Kolbotn sentrum. Pent opprabeidet tomt med plenareal, terrasse, pergola, hekker og diverse beplantninger. Lekeplasser i umiddelbar nærhet.

Boligen går over 2 plan og inneholder to stuer, flott HTH kjøkken fra 2022 med integrerte hvitevarer i topp kvalitet, 3 soverom (balkong utenfor det ene soverommet), baderom, gjestetoalett og godt med oppbevaringsplass både inne og ute. Garasjeplass med el-billader. Gjesteparkering.

 • Beliggenhet

  Beliggenhet
  Eiendommen ligger i et skjermet og barnevennlig boligområde på Vestre Ingieråsen, sydvest for Kolbotn sentrum. Den har en unik beliggenhet i populært boligområde. Området byr på et godt utvalg av servicetilbud som skoler, barnehager, butikker og offentlig kommunikasjon. I tillegg er det kort vei tilidrettsanlegg og flott natur.

  I gangavstand ligger Gjersjøen - et yndet turmål med fine stier og koselige svaberg. I tillegg er det kort vei til Kolbotnvannet med tursti og sittebenker. Legg gjerne badeturen til populære Ingierstrand ved Bunnefjorden, med vestvendt sandstrand, store gressletter, stupetårn og brygger egnet for krabbefiske. Videre er det en kort kjøretur til Hvervenbukta, attraksjonsparken Tusenfryd og golfanlegg på Greverud.

  Det er anlagt flere parker i tilknytning til Kolbotn sentrum. Generasjonsparken er en park som legger vekt på fysisk aktivitet, spesielt sykling. I tillegg er det satt opp treningsapparater av typen Tufteparken. Pyramiden skatepark er et spesialanlegg for skating, Inline (rulleskøyter) og BMX-sykling, i tillegg til klatrevegger. Det er dessuten kort vei til Sør- og Østmarkas flotte turløypenett.

  Kolbotn har et av landets største idrettslag med en allsidig satsning innenfor et stort spekter av idrettsgrener. Sofiemyr idrettspark består av stadion, fotball-/friidrettsanlegg med lys og de fleste fasiliteter. Ellers kan Sofiemyr friste med svømmehall, idrettshall og The Well - et fantastisk spa- og hotellanlegg. Ønsker du å kjøre slalåm er det kort vei til Ingierkollen slalåmsenter. Like ved holder Kolbotn tennisklubb til med anlegg som også kan benyttes vinterstid.

  Dagligvarehandelen kan gjøres på blant annet Kiwi eller Coop Mega. Sistnevnte ligger på Kolbotn Torg med 60 spennende butikker og restauranter, samt helse- og servicetjenester. I tillegg byr Kolbotn sentrum på gågater og kulturhus. Alternativt ligger Vinterbro senter, Ski Storsenter og Oslo sentrum godt innen rekkevidde via bil eller offentlig kommunikasjon.

  Området byr på offentlig kommunikasjon i form av buss og tog. Nærmeste holdeplass er Ingierodden som ligger i kort gangavstand fra boligen. Fra Kolbotn stasjon tar toget deg til Oslo S på ca. 17 min. Med bil tar det ca. 7 min til Ingierstrand, 12 min til Vinterbro senter, 17 min til Ski Storsenter, 23 min til Oslo S og 52 min til Oslo Lufthavn Gardermoen.
  Adresse
  Fartein Valens vei 66 1410 Kolbotn
  Matrikkel
  Gnr. 247 bnr. 468 i Nordre Follo kommune
  Innhold
  1. etasje: Entré, gang, wc, stue med delvis åpen kjøkkenløsning og bod.

  2. etasje: Gang, tv-stue, 3 soverom og bad. Loft med adkomst via loftluke.

  Primærrom 124 kvm. Bruksareal 126 kvm. Det henvises til tilstandsrapport fra Anticimex (datert 10.05.2023) for spesifikasjon av primærrom og sekundærrom.

  Øvrig:
  - Lekestue på 3m² i hagen mot vest.
  - Utvendig bod tilknyttet boligen på ca. 4,5m²
  - Garasjeplass med elbillader i felles garasjeanlegg merket med 66-8.
  Standard
  Halvpart av tomannsbolig over 2 plan.

  Kjøkken:
  HTH kjøkkeninnredning fra 2022 med glatte fronter og benkeplate i slipt, sort granitt. Glamitec matt glassplate langs hele langsiden ved koketopp. Nedfelt oppvaskkum (80 cm)  i kompositt med ettgreps armatur. Stikkontakter over benkeplate. Integrert oppvaskmaskin fra Siemens. Integrert stekeovn fra AEG med pyrolyse. Kombiovn fra AEG. Miele induksjonstopp med integrert nedsug. Integrert vinskap. Samsung side by side kjøleskap med frysedel. Montert automatisk lekkasjestopper.

  Bad:
  Baderom fra 2012. Vegghengt servantinnredning med heldekkende servant og ett-greps armatur. Speilskap på vegg over servant. Dusjnisje med glassdører, regnfalldusj og togreps armatur. Vegghengt toalett med innebygget sisterne. Opplegg for vaskemaskin. Varmtvannsbereder på ca. 120 L fra ukjent årstall. Avtrekksventil i vegg. Flislagt gulv med gulvvarme og flislagte vegger. Himlingsflater utført i glatte malte flater med downlights.

  Wc:
  Wc-rom fra 2011. Vegghengt servantinnredning med heldekkende servant med ett-grepsarmatur. Speil på vegg over servant. Gulvstående toalett.

  Terrasse utenfor stue i 1. etasje:
  Utgang fra stue til vestvendt markterrasse på ca. 45 kvm. Denne er belagt med Moelven termofuru. Pergola. Videre adkomst til hage, plenareal og lekestue.

  Balkong utenfor soverom nr. 3:
  Utgang fra soverom 3 til solrik, vestvendt balkong på ca. 5m². Bærende konstruksjoner av trekonstruksjoner belagt med terrassebord. Rekkverk av trekonstruksjoner.

  Overflater øvrige rom:
  Gulvflater belagt med parkett. Vegger utført i glatte malte flater samt eikespiler. Himlingsflater utført i glatte malte flater.
  Sammendrag av tilstandsgrad
  Det er avholdt tilstandsrapport der diverse bygningselementer er undersøkt og definert ut fra tilstandsgrader. Tilstandsgrader beskriver på en visuell måte en tilstand eller risiko opp mot et referansenivå.

  Bygningssakkyndige har vurdert boligen ut fra hva man kan forvente av en bygning av samme alder og type. Vurderingen gjøres som regel mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da boligen ble oppført (søknadstidspunktet). Forhold som er vanlige for bygningens alder, slik som slitasje etter normal bruk regnes ikke som avvik.

  TG1: 66%. TG2: 29%. TGIU (ikke undersøkt) 5%. TG3 er ikke benyttet.
  Utstyr
  Alle hvitevarer på kjøkken følger eiendommen. Dette inkluderer også frittstående kjøleskap.

  For øvrig vises det til standardliste over løsøre og tilbehør som følger vedlagt salgsoppgaven.
  Bebyggelsen
  Tomannsbolig oppført i 1983. Støpt plate på mark. Bærende konstruksjoner og etasjeskillere av trekonstruksjoner. Fasader utført i liggende kledning. Takkonstruksjon utført i saltaksform utvendig tekket med shingel (fra 2019). Boligen har profilert/glatt entrédør av tre med glassfelt. Balkongdører med karmer av tre og to-lags glass fra byggår. Vinduer med karmer av tre og to samt tre-lags glass fra byggår. Vindu med karmer av tre og to-lags glass fra 2011.

  Malt utvendig i 2021 i fargen Labrador.

  Se tilstandsrapport for detaljer.
  Oppvarming/teknisk
  Boligen er elektrisk oppvarmet i kombinasjon med vedfyring samt luft-luft varmepumpe i stue - type Kaiteki i sort pianolakk (2020). .

  Sikringsskap med automatsikringer plassert i entré. Boligen har skjult/delvis åpent elektrisk anlegg.

  Boligen har røykvarsler og brannslukningsutstyr.
  Beskrivelse av tomt
  Eiet tomt på 237 kvm.
  Eiet tomt opparbeidet med asfaltert/steinbelagt adkomstvei, gressplen og diverse beplantning. Biloppstillingsplass på steinbelagt gårdsplass.
  Parkering
  Boligen disponerer en parkeringsplass med elbillader i felles garasjeanlegg merket med 66-8.
  Løpende kostnader:
  Kommunale avgifter utgjør kr 11 880,- pr år (avhenger av forbruk).
  Strømforbruk er oppgitt til 13 676 kWh pr. år.
  Bygningsforsikring kr. 4 956,- pr år.
  Velavgift kr. 9 000,- pr år.

  Velavgiften inkluderer kabel-tv/internett, brøyting og grusing på vinterstid og feiing av vei.
 • Offentlige forhold

  Vei, vann og avløp
  Offentlig med private internveier og ledningsnett.
  Reguleringsplan
  Eiendommen er regulert til boligformål. Området for øvrig er regulert til konsentrert småhusbebyggelse.

  Reguleringsplaner under arbeid i nærheten (500 meter):
  - Trollåsveien 30-36.

  Kommuneplan for Nordre Follo 2023-2034 er under arbeid.
  Tinglyste rettigheter og servitutter
  Doknr: 1451, Tinglyst 16.02.1983. Pantsettelseserklæring/best om garasje/parkering.
  Panterett til interesselaget som sikkerhet for ubetalte fellesutgifter samt pliktig medlemskap i velforening m.v.

  Det er innhentet kopi av servitutter som kan være av interesse å lese innen budgivning. Disse kan lastes ned fra internett eller be om kopi fra megler.
  Ferdigattest/brukstillatelse
  Ferdigattest (datert 03.02.1983) foreligger.
 • Økonomiske forhold

  Prisantydning
  7 500 000,-
  Energiforbruk og energimerking
  Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter E
  Formuesverdi
  Formuesverdi : 1 465 941,- Sekundær formuesverdi : 5 277 388,- Formuesverdi pr. : 31.12.2021
  Forsikring
  Storebrand Forsikring Polisenummer: 4860955
  Boligkjøperforsikring
  I samarbeid med If tilbyr vi våre kjøpere å tegne boligkjøperforsikring. Dette er en motvekt til selgers boligselgerforsikring og anbefales av oss. Kjøper kan velge mellom ordinær boligkjøperforsikring eller å kjøpe boligkjøperpakken. Sistnevnte inkluderer blant annet husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning og flytteforsikring, i tillegg til ordinær boligkjøperforsikring.
  Finansiering
  Nord Eiendomsmegling anbefaler våre kunder å snakke med Handelsbanken Kolbotn ved spørsmål om finansiering. Handelsbanken holder til på Rosenholm Campus og er et fysisk bankkontor som stiller opp for våre kunder. Kontakt megler for mer informasjon.
  Oppgjør
  Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

  Det forutsettes at kjøper innbetaler fullt oppgjør til meglers klientkonto senest dagen før avtalt overtagelse. På samme tidspunkt skal kjøpers pantedokument være meglers oppgjørsavdeling i hende. Det skal ikke betales forskudd på kjøpesum. Innbetalinger skal skje fra kjøpers egen konto eller egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Annet

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring i Anticimex og har i den anledning fylt ut en egenerklæring. Denne er et viktig salgsdokument og det anbefales på det sterkeste at potensielle kjøpere setter seg grundig inn i denne før budgivning. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Kontakt megler dersom du ønsker forsikringsvilkårene.
  Arealangivelser i salgsoppgaven
  Arealangivelsene er hentet fra tilstandsrapport.
  Andre opplysninger
  Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.
  Budgivning
  Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.
  Som budgiver hos oss kan du kreve at alle bud blir dokumentert og fremlagt. Det betyr at du som budgiver må akseptere at deler av ditt bud kan bli fremlagt for øvrige budgivere. Det henvises til forbrukerinformasjon om budgivning. Vi anbefaler at alle bud leveres via budknappen på annonsen på FINN.no. Dette er en enkel og sikker løsning hvor du identifiserer deg med Bank-ID. Vi kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Det presiseres at alle bud må ha minst 30 min akseptfrist fra innlevering. Hemmelige bud eller bud med hemmelige forbehold vil ikke bli behandlet og dette er i tråd med avtale mellom selger og meglerforetaket. Ta kontakt med megler dersom du har spørsmål eller dersom du ikke har anledning til å legge inn bud elektronisk. Da løser vi dette manuelt.
  Overtagelse
  Angi ønsket overtagelse i ditt bud.
  Lovanvendelse
  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
  Lov om hvitvasking
  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål. Kjøpers innbetaling skal foretas fra norsk bank/finansinstitusjon. Selgers oppgjør vil skje til konto i norsk bank/finansinstitusjon. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.
  Nord Eiendomsmegling AS fraskriver oss ansvar for eventuelle økonomiske krav som følge av ovennevnte forhold.
Se komplett salgsoppgave

Visning

Torsdag 01. Juni
19:00 - 20:00
Bent André Norderhaug
Bent André Norderhaug
Eiendomsmegler MNEF
bent.norderhaug@nord-em.no 91 51 48 22
Ola Presterud
Ola Presterud
Eiendomsmegler MNEF
ola.presterud@nord-em.no 92 25 92 10

Boliger til salg