Komplett salgsoppgave

Bjørnstjerne Bjørnsons vei 31 A

Attraktiv og moderne halvpart av tomannsbolig i etterspurt gate - 4 sov/2 bad - ideell beliggenhet grensende mot skogen

 • Totalpris 9 225 862
 • Prisantydning 9 000 000
 • Omkostninger 225 862
 • BRA 140m2
 • P-Rom 140m2
 • Tomteareal 1 135m2
 • Soverom 4
 • Bad 2
 • Byggeår 2013
 • Boligtype Tomannsbolig
 • Eierform Eierseksjon
 • Energimerke C

Om boligen

Bjørnstjerne Bjørnsons vei 31A - Boligen har en særdeles attraktiv og meget barnevennlig beliggenhet i et populært og veletablert villaområde på Sofiemyr. Her bor du sentralt med kort vei til alt du trenger i det daglige. Bjørnstjerne Bjørnsons vei er en fredelig vei uten gjennomgangstrafikk, og barna går til skolen på noen få minutter. Her bor du i tillegg tett på naturen da tomten grenser til nydelig skog/friområde.

Boligen har 4 soverom og 2 store bad. Den store, herlige stuen med god plass til salonggruppe og stort spisebord er boligens midtpunkt. Kjøkken med integrerte hvitevarer og praktisk kjøkkenøy. Store vindusflater som alle vender ut mot usjenert hage og terrasse. De beste solforhold og flott utsikt. Garasje, carport og asfaltert gårdsplass. Rikelig med oppbevaring inne og ute.

 • Beliggenhet

  Beliggenhet
  Boligen har en særdeles attraktiv og meget barnevennlig beliggenhet i et populært og veletablert villaområde på Sofiemyr.
  Her bor du sentralt med med kort vei til alt du trenger i det daglige. Bjørnstjerne Bjørnsons vei er en fredelig vei uten gjennomgangstrafikk, og barna går til skolen på noen få minutter. Her bor du i tillegg tett på naturen da tomten grenser til nydelig skog/friområde.

  I kort avstand fra boligen ligger flere barnehager, Sofiemyr barneskole (5 minutters gange), Fløisbonn ungdomsskole og Roald Amundsen videregående skole. Sofiemyr er stedet for barn, unge og voksne med interesse for idretten. Her finner du flerbrukshall, en rekke fotballbaner, svømmehall, utendørs ishockeybane, ball binger, friidrettsbane, kunstgressbane og sandvolleyballbane. Nye Sofiemyr barneskole er vedtatt og under bygging.

  Kort vei til marka med rekreasjonsområder, merkede turstier og lysløyper.

  Det er gangavstand fra boligen til Kolbotn sentrum. Kjøpesenteret Kolbotn Torg har et rikt utvalg av forretninger, kaféer og restauranter. Ved Kolbotnvannet ligger kulturhuset Kolben med kino, bibliotek, selskapslokaler og scener alle besøkende artister elsker.

  Det er lysløype til Greverud Golfbane preparert av Skiforeningen, ellers løyper og turstier til Grønliåsen, Åsland, Stallerud og Sterkerud. Oppegård Golfklubb med sin 18-hulls golfbane ligger 10 minutter unna. Det er i tillegg kort avstand til tennisbaner, Ingierkollen slalåmbakke og ulike treningssentre. Kort kjøre-/sykkelavstand til Oslofjorden med badeplasser på Hvervenbukta og Ingierstrand.

  Få minutters gangavstand til bussholdeplass med ekspressbussforbindelse til byen morgen og ettermiddag.
  Adresse
  Bjørnstjerne Bjørnsons vei 31 A 1412 Sofiemyr
  Matrikkel
  Gnr. 249 bnr. 453 snr. 1 i Nordre Follo kommune
  Innhold
  1. etasje: Entré, bad og stue med delvis åpen kjøkkenløsning.

  2. etasje: Gang, bad og fire soverom. Loft med adkomst via loftsluke i gang. Det ene soverommet var opprinnelig loftstue.

  I tillegg:
  - Garasje på 19 kvm.
  - Utvendig bod tilknyttet boligen på ca. 8m² er ikke medregnet i boligens areal.

  Det gjøres spesielt oppmerksom på at det ikke er søkt om/godkjent etablering av carport og det er heller ikke tatt stilling til om dette lar seg gjøre. Det kan etter selgers opplysninger komme krav om riving av carport.

  Primærrom 140 kvm. Bruksareal 140 kvm. Det henvises til tilstandsrapport fra Anticimex (datert 01.06.2023) for spesifikasjon av primærrom og sekundærrom.
  Standard
  Flott halvpart av tomannsbolig.

  Kjøkken:
  Delvis åpen kjøkkenløsning mot stue. Kjøkkeninnredning med glatte fronter og benkeplate i granitt. Underlimt oppvaskkum i i kompositt med ett-greps armatur. Tapet mellom benkeplate og overskap med stikkontakter samt belysning over benkeplate. Frittstående oppvaskmaskin. Integrert stekeovn. Nedfelt induksjonstopp. Integrert kaffemaskin. Integrert vinskap. Integrert kjøleskap. Integrert ventilator tilkoblet avtrekksventil. Montert komfyrvakt. Hvitevarer fra 2016 og oppvaskmaskin fra 2021 samt kjøkkenøy fra 2015.

  Bad 1. etasje:
  Vegghengt servantinnredning med heldekkende servant og ett-greps armatur. Speil på vegg med overlys samt stikkontakt over servant. Dusjnisje med glassdører og to-greps armatur. Vegghengt toalett med innebygget sisterne. Vannrør av typen rør-i-rør. Synlige avløpsrør av plast. Avtrekksventil i himling. Flislagt gulv med gulvvarme og flislagte vegger. Himlingsflater utført i glatte malte flater med downlights

  Bad 2. etasje:
  Vegghengt servantinnredning med heldekkende dobbelservant og ett-greps armaturer. Speil på vegg med overlys samt stikkontakt over servanter. Dusjnisje med glassdører, regnfalldusj og to-greps armatur. Vegghengt toalett med innebygget sisterne. Opplegg for vaskemaskin. Avtrekksventil i himling. Flislagt gulv med gulvvarme og flislagte vegger. Himlingsflater utført i glatte malte flater med downlights.

  Terrasse utenfor stue 1. etasje:
  Utgang fra stue til vestvendt markterrasse belagt med terrassebord på hele 45m². Rekkverk og levegg av trekonstruksjoner. Montert elektrisk markise.

  Terrasse ved inngangspartiet:
  Østvendt markterrasse ved inngangsparti belagt med terrassebord på 29m². Levegg av trekonstruksjoner.

  Balkong utenfor 2. etasje:
  Utgang fra soverom 4 til vestvendt balkong på ca. 8m². Bærende konstruksjoner av trekonstruksjoner belagt med terrassebord. Rekkverk av trekonstruksjoner.

  Overflater øvrige rom:
  Gulvflater belagt med fliser samt parkett parkett. Gulvvarme i 1. etasje. Vegger utført i glatte malte flater samt tapet. Himlingsflater utført i glatte malte flater. Montert downlights i entré, stue og kjøkken.
  Sammendrag av tilstandsgrad
  Det er avholdt tilstandsrapport der diverse bygningselementer er undersøkt og definert ut fra tilstandsgrader. Tilstandsgrader beskriver på en visuell måte en tilstand eller risiko opp mot et referansenivå.

  Bygningssakkyndige har vurdert boligen ut fra hva man kan forvente av en bygning av samme alder og type. Vurderingen gjøres som regel mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da boligen ble oppført (søknadstidspunktet). Forhold som er vanlige for bygningens alder, slik som slitasje etter normal bruk regnes ikke som avvik.

  TG1: 76%. TG2: 15%. TG3: 1%. TGIU (ikke undersøkt): 8 %.

  TG3 er gitt til:
  - Det er ifølge selger utført egeninnsats/ufaglært arbeid på det elektriske anlegget ifm. Garasje. Det øvrige elektriske anlegget er gitt TG2.

  Den 06.06.2023 ble det foretatt elkontroll av bolig og garasje og det foreligger nå samsvarserklæring på hele det elektriske anlegget.
  Utstyr
  Alle integrerte hvitevarer på kjøkken følger eiendommen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke.

  For ørvig vises det til vedlagte standardliste over løsøre og tilbehør som følger vedlagt komplett salgsoppgave.
  Bebyggelsen
  Tomannsbolig fra 2013. Støpt plate på mark. Bærende konstruksjoner og etasjeskillere av trekonstruksjoner. Fasader utført i liggende kledning. Takkonstruksjon utført i saltaksform på ca. 22 grader utvendig tekket med shingel. Glatt entrédør av tre med glassfelt samt kodelås. To-fløyet balkongdører og vinduer med karmer av tre og to-lags glass fra byggår.

  Frittstående garasje i trekonstruksjon med elektrisk port samt elbillader billader med tilstøtende carport.

  Se tilstandsrapport for detaljer.
  Oppvarming/teknisk
  Gulvvarme i 1. etasje. Vedovn i stue.

  Aggregat for balansert ventilasjon plassert på loft.

  Sikringsskap med automatsikringer plassert i entré. Boligen har skjult elektrisk anlegg.

  Boligen har røykvarsler og brannslukningsutstyr.
  Beskrivelse av tomt
  Felles eiet tomt på 1135 kvm. Seksjonsbrøk er 1/2 iht panteattest.
  Opparbeidet med asfaltert gårdsplass, gressplen og diverse beplantning.
  Parkering
  Parkering i garasje (3,42x5,41 meter) med elektrisk port og elbillader med tilstøtende carport (2,84x5.65 meter) samt oppstillingsplasser i gårdsplass.
  Løpende kostnader:
  Kommunale avgifter utgjør kr. 12 800 ,- pr år (avhenger av forbruk).
  Forsikring kr. 3 200,- pr år (kun bygning).
  Stipulert strømforbruk 18 650 KWH pr år.
  Kostnad for kabel-tv/internett kr. 13 000,- pr år.
 • Offentlige forhold

  Vei, vann og avløp
  Offentlig adkomstvei. Boligen er tilkoblet offentlig vann og avløp med private stikkledninger.
  Reguleringsplan
  Eiendommen er regulert til boligformål. Området for øvrig er regulert til frittliggende småhusbebyggelse.
  Tinglyste rettigheter og servitutter
  Doknr: 3155. Tinglyst 15.09.1966. Vilkår i kjøpekontrakt.
  Bestemmelse om bebyggelse, benyttelse og vann/kloakkledning.

  Doknr: 2759. Tinglyst 25.04.1978. Skjønn.

  Det er innhentet kopi av servitutter som kan være av interesse å lese innen budgivning. Kontakt eiendomsmegler dersom du ønsker å se disse.
  Ferdigattest/brukstillatelse
  Ferdigattest (datert 14.05.2013) foreligger.
 • Økonomiske forhold

  Prisantydning
  9 000 000,-
  Energiforbruk og energimerking
  Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter C
  Formuesverdi
  Formuesverdi : 2 049 027,- Sekundær formuesverdi : 7 376 495,- Formuesverdi pr. : 31.12.2021
  Forsikring
  Knif
  Boligkjøperforsikring
  I samarbeid med If tilbyr vi våre kjøpere å tegne boligkjøperforsikring. Dette er en motvekt til selgers boligselgerforsikring og anbefales av oss. Kjøper kan velge mellom ordinær boligkjøperforsikring eller å kjøpe boligkjøperpakken. Sistnevnte inkluderer blant annet husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning og flytteforsikring, i tillegg til ordinær boligkjøperforsikring.
  Finansiering
  Nord Eiendomsmegling anbefaler våre kunder å snakke med Handelsbanken Kolbotn ved spørsmål om finansiering. Handelsbanken holder til på Rosenholm Campus og er et fysisk bankkontor som stiller opp for våre kunder. Kontakt megler for mer informasjon.
  Oppgjør
  Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

  Det forutsettes at kjøper innbetaler fullt oppgjør til meglers klientkonto senest dagen før avtalt overtagelse. På samme tidspunkt skal kjøpers pantedokument være meglers oppgjørsavdeling i hende. Det skal ikke betales forskudd på kjøpesum. Innbetalinger skal skje fra kjøpers egen konto eller egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Annet

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring i Anticimex og har i den anledning fylt ut en egenerklæring. Denne er et viktig salgsdokument og det anbefales på det sterkeste at potensielle kjøpere setter seg grundig inn i denne før budgivning. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Kontakt megler dersom du ønsker forsikringsvilkårene.
  Arealangivelser i salgsoppgaven
  Arealangivelsene er hentet fra tilstandsrapport.
  Andre opplysninger
  Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.
  Budgivning
  Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.
  Som budgiver hos oss kan du kreve at alle bud blir dokumentert og fremlagt. Det betyr at du som budgiver må akseptere at deler av ditt bud kan bli fremlagt for øvrige budgivere. Det henvises til forbrukerinformasjon om budgivning. Vi anbefaler at alle bud leveres via budknappen på annonsen på FINN.no. Dette er en enkel og sikker løsning hvor du identifiserer deg med Bank-ID. Vi kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Det presiseres at alle bud må ha minst 30 min akseptfrist fra innlevering. Hemmelige bud eller bud med hemmelige forbehold vil ikke bli behandlet og dette er i tråd med avtale mellom selger og meglerforetaket. Ta kontakt med megler dersom du har spørsmål eller dersom du ikke har anledning til å legge inn bud elektronisk. Da løser vi dette manuelt.
  Overtagelse
  Angi ønsket overtagelse i ditt bud.
  Lovanvendelse
  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
  Lov om hvitvasking
  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål. Kjøpers innbetaling skal foretas fra norsk bank/finansinstitusjon. Selgers oppgjør vil skje til konto i norsk bank/finansinstitusjon. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.
  Nord Eiendomsmegling AS fraskriver oss ansvar for eventuelle økonomiske krav som følge av ovennevnte forhold.
Se komplett salgsoppgave
Bent André Norderhaug
Bent André Norderhaug
Eiendomsmegler MNEF
bent.norderhaug@nord-em.no 91 51 48 22
Ola Presterud
Ola Presterud
Eiendomsmegler MNEF
ola.presterud@nord-em.no 92 25 92 10

Boliger til salg