Komplett salgsoppgave

Fageråsveien 5 B

Attraktiv enebolig i kjede med usjenert beliggenhet - vinterhage og solrik terrasse - 2 stuer og 3 soverom - garasje

 • Totalpris 7 278 114
 • Prisantydning 7 100 000
 • Omkostninger 178 114
 • BRA 148m2
 • P-Rom 118m2
 • Tomteareal 1 024m2
 • Soverom 3
 • Bad 2
 • Byggeår 2006
 • Boligtype Tomannsbolig
 • Eierform Eierseksjon
 • Energimerke D

Om boligen

Fageråsveien 5B - eiendommen har fin beliggenhet i et attraktivt og barnevennelig boligområde. Det er nærhet til barnehager, skoler, idrettshaller, dagligvarebutikker, bussholdeplasser, togstasjon, samt til Greverud senter med Meny/Rema 1000, legekontor, café, og div. servicefasiliteter. For ytterligere servicetilbud er det kort vei til Kolbotn Torg, Vinterbro Senter og Ski Storsenter.

Boligen ble oppført i 2006 og inneholder 3 soverom, 2 stuer, kjøkken med integrerte hvitevarer og 2 baderom (badet i 1. etasje har opplegg for vaskemaskin og badet i 2. etasje ble påkostet med nye fliser og membran i dusjnise i 2022). Koselig vinterhage, solrik terrasse og usjenert hage med plenareal til glede for store og små. Parkering i garasje med elektrisk leddport og 2 oppstillingsplasser på gårdsplass.

 • Beliggenhet

  Beliggenhet
  Eiendommen har fin beliggenhet i et attraktivt og barnevennelig boligområde.
  Det er nærhet til barnehager, skoler, idrettshaller, dagligvarebutikker, bussholdeplasser, fotballbane, togstasjon, samt til Greverud senter med dagligvarebutikk, helsetjenester, café, og div. servicefasiliteter. Ønsker du ytterligere servicetilbud er det kort vei til Kolbotn Torg, Vinterbro Senter og Ski Storsenter.

  Gang- / sykkelavstand til Tussetjern med badeplasser og turstier rundt hele vannet, samt enkel tilgang til resten av Sørmarka, med flotte tur- og rekreasjonsmuligheter. Gjersjøen ligger også i nærområdet, og er et yndet turmål med fine stier og svaberg.

  Ca. 1,5 km unna ligger Østre Greverud idrettspark, som består av idrettshall, kunstgressbane, grusbane, skateanlegg, idrettshus, samt en 18-hulls golfbane med proshop og restaurant.
  Videre er det ca. 1,6 km til Abox - Greverud Multisportsenter, med tilbud som bl.a. tennis, sandvolleyball, fotball, badminton, innebandy og treningsstudio.

  Det er en kort kjøretur til familie- og attraksjonsparken Tusenfryd, Kolben Kulturhus og Ski Storsenter med bowlinghall og kinosaler.

  På Sofiemyr ligger The Well, et fantastisk spaanlegg med en rekke velværetilbud og hotell.
  Adresse
  Fageråsveien 5 B 1415 Oppegård
  Matrikkel
  Gnr. 244 bnr. 723 snr. 1 i Nordre Follo kommune
  Innhold
  1. etasje: Entré, bad, soverom, stue med åpen kjøkkenløsning, garasje og innvendig samt utvendig bod.

  2. etasje: Tv-stue, bad og 2 soverom.

  Primærrom kvm. Bruksareal kvm. Det henvises til tilstandsrapport fra Anticimex (datert 03.07.2023) for spesifikasjon av primærrom og sekundærrom.

  Deler av 2.etasje er ikke målbart grunnet lav takhøyde, den totale gulvflaten er målt til ca 66 m². Garasje med tilhørende bod med kun utvendig adkomst på 28 m² er valgt medregnet i boligens sekundærareal.
  Standard
  Pen enebolig i kjede oppført i 2006. Alle rom, pluss lister og karmer er nymalt i 2 kvartal 2023.

  Kjøkken:
  Kjøkkenløsning fra byggår, byttet fronter ca 2020. Glatte fronter og benkeplate av stein. Nedfelt oppvaskkum i rustfritt stål med ett-greps armatur samt avfallskvern. Montert glassplate mellom benkeplate og overskap. Stikkontakter og belysning over benkeplate. Integrert oppvaskmaskin. Integrert stekeovn og dampovn samt varmeskuff plassert i høyskap. Integrert vinskap. Nedfelt gass, induksjons(fra 2023) og grill topp. Vegghengt ventilator tilkoblet avtrekkskanal. Integrert kjøleskap med fryser(fra 2022). Gulvflate belagt med parkett. Vegger utført i malt strietapet. Himlingsflate utført tak-ess med downlights.

  Bad 1. etasje:
  Vegghengt innredning med heldekkende servant og ett-greps armatur. Overskap med speildører på vegg med overlys og stikkontakt over servant. Dusjnisje med glassdør med ett-greps armatur. Vegghengt toalett med innebygget sisterne. Opplegg for vaskemaskin. Avtrekksventil plassert i vegg. Flislagt gulv med gulvvarme og flislagte vegger. Himlingsflate utført i tak-ess med downlights

  Bad 2. etasje:
  Vegghengt innredning med heldekkende servant og ett-greps armatur. Speil på vegg med overlys og stikkontakt over servant. Dusjnisje med buede glassdører med ett-greps armatur. Badekar med ett-greps dusjarmatur. Vegghengt toalett med innebygget sisterne. Avtrekksventil plassert i himling. Flislagt gulv med gulvvarme og flislagte vegger. Himlingsflate utført i glatt malt flate med downlights. Nye fliser og membran i dusjnise i 2022.

  Uteplass og vinterhage:
  Utgang fra stue og kjøkken til sydvestvendt terrasse på ca 48 m², inkludert 6 m² innglasset vinterhage. Bærende konstruksjoner av treverk belagt med terrassebord. Rekkverk av trekonstruksjoner. 3 stk. utvendige markiser (2 stk. motoriserte og 1 stk. manuell).

  Markterrasse:
  Sydvestvendt markterrasse på ca 6 m². Bærende konstruksjoner av treverk belagt med terrassebord.

  Overflater øvrige rom:
  Gulvflater belagt med fliser og parkett. Gulvvarme i entré, stue og kjøkken. Vegger utført i malt strietapet. Himlingsflater utført i tak-ess og malt panel. Montert downlights i entré og stue.
  Sammendrag av tilstandsgrad
  Det er avholdt tilstandsrapport der diverse bygningselementer er undersøkt og definert ut fra tilstandsgrader. Tilstandsgrader beskriver på en visuell måte en tilstand eller risiko opp mot et referansenivå.

  Bygningssakkyndige har vurdert boligen ut fra hva man kan forvente av en bygning av samme alder og type. Vurderingen gjøres som regel mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da boligen ble oppført (søknadstidspunktet). Forhold som er vanlige for bygningens alder, slik som slitasje etter normal bruk regnes ikke som avvik.

  TG1: 71%. TG2: 25%. TGIU (ikke undersøkt) 4%. TG3 er ikke benyttet.

  Det er foretatt utvidet el-kontroll. Alt funnet i orden.
  Utstyr
  Alle integrerte hvitevarer på kjøkken følger eiendommen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke. Løsøre og tilbehør som medfølger overdras slik de fremsto på visning.

  For øvrig vises det til standardliste over løsøre og tilbehør til eiendommen som følger vedlagt salgsoppgaven.
  Bebyggelsen
  Byggeår 2006.
  Støpt plate på mark. Yttervegger og etasjeskillere av trekonstruksjoner. Fasader utført i stående kledning. Takkonstruksjon utført i saltaksform utvendig tekket med betongtakstein. Profilert/glatt entrédør av tre med glassfelt og elektronisk kodelås. Terrassedør og vinduer med karmer av tre og to-lags glass fra byggår. Nytt takvindu og vindu (Velux) montert i 2023. Videre er det montert alarm (skjult anlegg) tilknyttet alarmsentral.

  Se tilstandsrapport for detaljer.
  Oppvarming/teknisk
  Boligen er elektrisk oppvarmet kombinert med gasspeis.

  Varmtvannsbereder på ca 200 L fra byggår plassert i bod under trapp.

  Etablert sluk i bod under trapp. Gass topp på kjøkken og gasspeis i stue.

  Sikringsskap med automatsikringer er plassert i entré.

  Boligen har røykvarsler og brannslukningsutstyr.
  Beskrivelse av tomt
  Felles eiet tomt på 1024 kvm.
  Felleseiet tomt opparbeidet med asfaltert/steinlagt gårdsplass, gressplen og diverse beplantning.
  Parkering
  Parkering i garasje(5,69x2,94 meter) med elektrisk leddport og 2 oppstillingsplasser på gårdsplass.
  Løpende kostnader:
  Kommunale avgifter ca kr. 16 040,- pr år.
  Kabel-tv/internett ca kr. 9 588,- pr år (Fiber Altibox Standard (500/500 mbps, Altibox TV).
  Stipulert strømforbruk ca 10 000 kwh pr år.
  Forsikring ca kr. 8 000,- pr år (kun bygning).
 • Offentlige forhold

  Vei, vann og avløp
  Offentlig med private internveier og ledningsnett.
  Reguleringsplan
  Eiendommen er regulert til boligformål. Området for øvrig er regulert til frittliggende småhusbebyggelse og gang-/sykkelvei. Kommunen opplyser om følgende reguleringsplaner under arbeid i nærheten (500 meter): Dalsbekken VA-anlegg og Sætreskogveien 3. Antas å ikke ha direkte betydning for eiendommen.

  Kommuneplan for Nordre Follo 2023-2034 er under arbeid.
  Ferdigattest/brukstillatelse
  Midlertidig brukstillatelse foreligger.
 • Økonomiske forhold

  Prisantydning
  7 100 000,-
  Energiforbruk og energimerking
  Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter D
  Formuesverdi
  Formuesverdi : 1 490 050,- Sekundær formuesverdi : 5 364 179,- Formuesverdi pr. : 31.12.2021
  Forsikring
  IF
  Boligkjøperforsikring
  Når du kjøper ny bolig, er det mye du må tenke på. Sammen med Tryg har vi skreddersydd en boligkjøperpakke slik at du kan være trygg på at du har alle forsikringene du trenger - enten du har kjøpt hus, leilighet eller hytte. Denne gunstige pakken fra Tryg inkluderer også juridisk hjelp hvis du oppdager feil og mangler ved boligen utover det som er opplyst om. Boligkjøperpakken inneholder innboforsikring, dobbel renteforsikring - for situasjoner der kjøper ikke får solgt nåværende bolig - samt en flytteforsikring for alle de tre boligtypene. For hus og hytte omfatter den i tillegg bygningsforsikring hvor kostnader for å reparere eller gjenoppbygge huset ditt er inkludert. Les mer om forsikringen i produktark for Boligkjøperpakke som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

  Boligkjøperpakken må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøte.

  Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken siden kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Nord Eiendomsmegling AS mottar et honorar for denne formidlingen.
  Finansiering
  Nord Eiendomsmegling samarbeider med flere banker. Kunder som ønsker det, kan raskt bli satt i kontakt med en kundebehandler for et uforpliktende lånetilbud.
  Oppgjør
  Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

  Det forutsettes at kjøper innbetaler fullt oppgjør til meglers klientkonto senest dagen før avtalt overtagelse. På samme tidspunkt skal kjøpers pantedokument være meglers oppgjørsavdeling i hende. Det skal ikke betales forskudd på kjøpesum. Innbetalinger skal skje fra kjøpers egen konto eller egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Annet

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring i Anticimex og har i den anledning fylt ut en egenerklæring. Denne er et viktig salgsdokument og det anbefales på det sterkeste at potensielle kjøpere setter seg grundig inn i denne før budgivning. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Kontakt megler dersom du ønsker forsikringsvilkårene.
  Arealangivelser i salgsoppgaven
  Arealangivelsene er hentet fra tilstandsrapport.
  Andre opplysninger
  Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.
  Budgivning
  Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.
  Som budgiver hos oss kan du kreve at alle bud blir dokumentert og fremlagt. Det betyr at du som budgiver må akseptere at deler av ditt bud kan bli fremlagt for øvrige budgivere. Det henvises til forbrukerinformasjon om budgivning. Vi anbefaler at alle bud leveres via budknappen på annonsen på FINN.no. Dette er en enkel og sikker løsning hvor du identifiserer deg med Bank-ID. Vi kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Det presiseres at alle bud må ha minst 30 min akseptfrist fra innlevering. Hemmelige bud eller bud med hemmelige forbehold vil ikke bli behandlet og dette er i tråd med avtale mellom selger og meglerforetaket. Ta kontakt med megler dersom du har spørsmål eller dersom du ikke har anledning til å legge inn bud elektronisk. Da løser vi dette manuelt.
  Overtagelse
  Angi ønsket overtagelse i ditt bud.
  Lovanvendelse
  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
  Lov om hvitvasking
  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål. Kjøpers innbetaling skal foretas fra norsk bank/finansinstitusjon. Selgers oppgjør vil skje til konto i norsk bank/finansinstitusjon. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.
  Nord Eiendomsmegling AS fraskriver oss ansvar for eventuelle økonomiske krav som følge av ovennevnte forhold.
Se komplett salgsoppgave
Bent André Norderhaug
Bent André Norderhaug
Eiendomsmegler MNEF
bent.norderhaug@nord-em.no 91 51 48 22
Ola Presterud
Ola Presterud
Eiendomsmegler MNEF
ola.presterud@nord-em.no 92 25 92 10

Boliger til salg