Komplett salgsoppgave

Vevelstadåsen 35

2-roms leilighet - Moderniseringsbehov - Praktisk planløsning - Solrik balkong med fantastisk utsikt - Garasjeplass

 • Totalpris 2 918 114
 • Prisantydning 2 840 000
 • Omkostninger 78 114
 • Etasje 3
 • BRA 56m2
 • P-Rom 54m2
 • Tomteareal 28 755m2
 • Soverom 1
 • Bad 1
 • Byggeår 1975
 • Boligtype Leilighet
 • Eierform Eierseksjon
 • Energimerke D
 • Felleskost/ mnd 3 274,-

Om boligen

Vevelstadåsen 35 er en lys og praktisk 2-roms med moderniseringsbehov og er perfekt for førstegangskjøpere. Beliggende i et attraktiv og populært boligområde på Vevelstad med kort vei til dagligvarebutikker, kollektivtransport, skoler, barnehager og andre fasiliteter. Det er mange gode tur- og rekreasjonsmuligheter med skogs- og grusveier som kan benyttes sommer som vinter. 700 m til Vevelstad stasjon (reisetid ca. 25 min. til Oslo S).

Leiligheten ligger fint til i 3. etg. og inneholder entré, soverom, bad med opplegg for vaskemaskin, kjøkken og stue. Utgang fra stue til solrik, nordvestvendt balkong på 13,9 kvm. Bod på balkong, sportsbod og parkering i felles garasjeanlegg.

 • Beliggenhet

  Beliggenhet
  Eiendommen ligger i et etablert boligområde på Vevelstad på Langhus I Nordre Follo Kommune med nærhet til skoler, barnehager og butikker. Like utenfor døren har du lekeplasser og marka med fine tur- og rekreasjonsmuligheter sommer som vinter. På tross av sin landelige beligghent er det kort vei til påkjøringen til E6 og god offentlig kommunikasjon til blant annet Oslo med tog.  Det er umiddelbar nærhet til bussholdeplass. Bussen går til Vevelstad stasjon, Ski, Ås og Drøbak. Vevelstad stasjon ligger ca. 700 m fra boligen. Toget til Oslo S tar fra 20-30 min. Med bil fra Langhus tar det ca. 12 min. til Ski og Vinterbro, 22 min. til Oslo S og 45 min. til Gardermoen.

  Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Meny, Coop Extra eller Kiwi. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Langhus nærsenter et variert serviceutvalg. Ellers har Ski Storsenter 145 butikker, restauranter, kino, bibliotek, bowling og legesenter. Tog og buss stopper ved sentereret og det er 1600 gratis prakeringsplasser.

  Det er flere aktive idrettslag og mange andre organisasjoner i nærområdet. Langhus IL kan tilby baksetball, turn, bordtennis og idrettsskole i tillegg til egne lag for fotball og håndball.  STIL Arena har utendørs baner for fotball og friidrett, samt innendørshall for ballsport, turn og dans. Det er umiddelbar nærhet til flotte turområder rundt Bøleråsen og Siggerud med oppkjørte lysløyper om vinteren.

  Langhus har et godt og variert tilbud til barn og unge. Med flere barnehager og skoler er det godt tilrettelagt for barnefamilier. Det er gangavstand til både Vevelstadåsen skole og Bøleråsen barneskole, og det er flere barnehager i nærområdet.
  Adresse
  Vevelstadåsen 35 1405 Langhus 3. etasje
  Matrikkel
  Gnr. 107 bnr. 101 snr. 65 orgnr. 934261585 i Nordre Follo kommune
  Innhold
  3. etasje: Entré, bad, soverom, stue, kjøkken og innvendig bod. Utgang til nordvestvendt balkong på ca. 13,9 kvm.

  I tillegg:
  - Sportsbod nr. 32
  - Garasjeplass nr. 41

  Primærrom 54 kvm. Bruksareal 56 kvm. Det henvises til tilstandsrapport fra Anticimex (datert 08.08.2023) for spesifikasjon av primærrom og sekunderrom
  Standard
  Boligen er å anse som et oppussingsobjekt.

  Kjøkken:
  Innredning fra byggeår med glattefronter og ventilator. Laminat benkeplate med nedsenket oppvaskkum og ett-greps armatur. Benkeskapsbelysning og stikkontakter under overskap. Belegg på gulv og malt strie på veggene med fliser mellom benkeplate og overskap.

  Bad:
  Flislagt baderom fra 2000 med gulvvarme. Vegghengt servantskap med profilerte fronter, nedsenket servant med ett-greps armatur og vegghengt speil med overbelysning. Badekar med ett-greps armatur tilkoblet hånddusj og frittstående toalett. Flislagte vegger og malt himling. Opplegg for vaskemaskin.

  Balkong:
  Utgang fra stue til vest-vendt balkong på ca. 13,9m². Balkongen er belagt med betong og har rekkverk i form av blomsterkasser av betongkonstruksjoner. Blomsterkassene er målt til 60cm høyde og 80cm dybde. Markise, utebelysning og stikkontakter.

  Øvrige rom:
  Gulvflater belagt med belegg i entré og bod, laminat på soverom og parkett i stue. Veggflater med malt strie og malt tapet. Himlingsflater av malt
  betongkontruksjon. Profilerte innerdører. Garderobeskap på soverom.
  Sammendrag av tilstandsgrad
  Det er avholdt tilstandsrapport der diverse bygningselementer er undersøkt og definert ut fra tilstandsgrader. Tilstandsgrader beskriver på en visuell måte en tilstand eller risiko opp mot et referansenivå.

  Bygningssakkyndige har vurdert boligen ut fra hva man kan forvente av en bygning av samme alder og type. Vurderingen gjøres som regel mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da boligen ble oppført (søknadstidspunktet). Forhold som er vanlige for bygningens alder, slik som slitasje etter normal bruk regnes ikke som avvik.

   TG1: 40% TG2: 57% TGIU (ikke undersøkt) 3% TG3 er ikke benyttet. Se tilstandsrapport for detaljer.
  Utstyr
  Ingen hvitevarer følger eiendommen.  Løsøre og tilbehør som medfølger overdras slik de fremsto på visning.

  For øvrig vises det til standardliste over løsøre og tilbehør til eiendommen som følger vedlagt salgsoppgaven.
  Bebyggelsen
  Boligbygg oppført i 1975 over 4 etasjer, samt underetasje og kjeller. Bygningen har støpt gulv mot grunn. Grunnmur og bærende vegger av betong/murkonstruksjoner.

  Etasjeskillere av betongkonstruksjoner. Yttervegger utvendig forblendet med fasadeplater og liggende trekledning.

  Tilnærmet flat takkonstruksjon tekket med membran/takpapp (taket er ikke besiktiget).

  Leiligheten har dører og vinduer fra 1995. Glatt entrédør med brannklasse B-30 og lydklasse 35dB, samt kikkehull.

  Balkongdør og vinduer med karmer av tre og 2-lags glass. Leiligheten er oppvarmet med elektrisitet og varmekabler på bad.

  Leilighet beliggende i byggets 3. etasje. Adkomst via felles trappegang.
  Oppvarming/teknisk
  Leiligheten er tilknyttet felles varmtvann og er elektrisk oppvarmet.

  Vannrør av kobber. Avløpsrør av plast.

  Leilighetens stoppekraner er plassert under kjøkkenbenk.

  Mekanisk avtrekk fra kjøkken og våtrom. Motor for mekanisk avtrekk er plassert utenfor leiligheten.

  Sikringsskap med automatsikringer, hovedsikring, overlastvern, og strømmåler er plassert i trappegang utenfor leiligheten.

  Leiligheten har skjult elektrisk anlegg, samt noe åpent.
  Beskrivelse av tomt
  Felles eiet tom på 28 755 kvm. Fellesområdet er opparbeidet med blant annet internstier, sittebenker, sykkelstativer, plenarealer og diverse beplantning.
  Parkering
  Leiligheten disponerer parkeringsplass i felles garasjeanlegg (gitter). Det finnes gjesteparkering.
  Beskrivelse av sameiet:
  Vevelstadskogen er et veldrevet sameie hvor det gjøres fortløpende vedlikehold til bygningsmassen og fellesarealer. De siste fem årene er følgende vedlikeholdsoppgaver gjennomført:

  2018 Drenert, renset kummer og asfaltert gangveien bak 57
  2018 Grillhytte på tunet, nye lekeapparater
  2019 Ladeanlegg for elbil, kanalrens, rens av gulvbelegg i oppgangene.
  2021 Nytt sandfang utenfor 37
  2021 Nytt vann og avløpsnett fra garasjetak og ut til kommunalt nett.
  2022 Dreneringsarbeid utenfor oppgang 55
  2023 Vedlikeholdsspyling av avløpsrør

  Sameiet har husordensregler og vedtekter. Disse følger vedlagt salgsoppgaven og det anbefales at man gjør seg kjent med disse før budgivning.

  Det må påregnes dugnadsplikt samt at det foreligger konkrete regler om husdyrhold, fremleie og bruk av fellesarealer.

  Øvrig informasjon om sameiet, som innkalling til og protokoll fra siste generalforsamling, regnskap og budsjett kan lastes ned på boligens hjemmeside.

  Sameiet har ingen registerte lån.

  Seksjonens andel fellesformue: kr. 23 947,-
  Løpende kostnader:
  Totale felleskostnader pr. d.d. kr 3 274,- pr. mnd (endret 01.09.2023).

  Felleskostnadene inkluderer blant annet forretningsførsel, bygningsforsikring, vaktmester, trappevask, TV/bredbånd og avsetning til vedlikehold. Se regnskap for detaljer.

  Felleskostnader må ansees som a konto-beløp og er ment å dekke sameiets forutsette kostnader. Diverse periodemessige avregninger/justeringer kan således forekomme både opp og ned.

  Kommunale avgifter utgjør kr 9 180 ,- pr år. Beløpet faktureres kvartalsvis og inkluderer abonnement vann/avløp og fellesresovasjon.

  Estimert strømforbruk pr. år er 9 300 kWh. Til orientering opplyser leietager at strømkostnadene det siste året har variert mellom kr. 500,- og 1 000,- pr. mnd.
 • Offentlige forhold

  Vei, vann og avløp
  Offentlig adkomst med private internveier. Boligen er tilkoblet offentlig vann og avløp.
  Reguleringsplan
  Eiendommen er regulert til boligformål.
  Tinglyste rettigheter og servitutter
  Kommunen har lovbestemt første prioritetspant i eiendommen for eventuelle utbetale kommunale skatte- og avgiftskrav. Sameiet har panterett i seksjonen inntil 2G for felleskostnader samt andre krav som følge av sameieforholdet.

  Det er innhentet kopi av servitutter som kan være av interesse å lese innen budgivning. Det ble i forbindelse med byggingen tinglyst erklæring/avtale som omhandler rett til garasje/parkering og pliktig medlemskap i huseierforeningen.
  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det foreligger midlertidig brukstillatelse.
 • Økonomiske forhold

  Prisantydning
  2 840 000,- / Fellesutgifter: 3 274,- pr. mnd
  Energiforbruk og energimerking
  Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter D
  Formuesverdi
  Formuesverdi : 784 730,- Sekundær formuesverdi : 2 825 029,- Formuesverdi pr. : 31.12.2021
  Forsikring
  Gjensidige Forsikring Polisenummer: 81813374
  Boligkjøperforsikring
  I samarbeid med Tryg tilbyr vi våre kjøpere å tegne boligkjøperforsikring. Dette er en motvekt til selgers boligselgerforsikring og anbefales av oss. Kjøper kan velge mellom ordinær boligkjøperforsikring eller å kjøpe boligkjøperpakken. Sistnevnte inkluderer blant annet husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning og flytteforsikring, i tillegg til ordinær boligkjøperforsikring.
  Finansiering
  Nord Eiendomsmegling samarbeider med flere banker. Kunder som ønsker det, kan raskt bli satt i kontakt med en kundebehandler for et uforpliktende lånetilbud.
  Pliktig medlemsskap i velforening/sameie
  Pliktig medlemskap i Huseierforeningen.
  Oppgjør
  Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

  Det forutsettes at kjøper innbetaler fullt oppgjør til meglers klientkonto senest dagen før avtalt overtagelse. På samme tidspunkt skal kjøpers pantedokument være meglers oppgjørsavdeling i hende. Det skal ikke betales forskudd på kjøpesum. Innbetalinger skal skje fra kjøpers egen konto eller egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Annet

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring i Anticimex og har i den anledning fylt ut en egenerklæring. Denne er et viktig salgsdokument og det anbefales på det sterkeste at potensielle kjøpere setter seg grundig inn i denne før budgivning. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Kontakt megler dersom du ønsker forsikringsvilkårene.
  Arealangivelser i salgsoppgaven
  Arealangivelsene er hentet fra tilstandsrapport.
  Andre opplysninger
  Selger har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke spesifikk kunnskap om den. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres derfor til å foreta en særlig grundig besiktigelse, gjerne med bistand av teknisk sakkyndig.
  Budgivning
  Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.
  Som budgiver hos oss kan du kreve at alle bud blir dokumentert og fremlagt. Det betyr at du som budgiver må akseptere at deler av ditt bud kan bli fremlagt for øvrige budgivere. Det henvises til forbrukerinformasjon om budgivning. Vi anbefaler at alle bud leveres via budknappen på annonsen på FINN.no. Dette er en enkel og sikker løsning hvor du identifiserer deg med Bank-ID. Vi kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Det presiseres at alle bud må ha minst 30 min akseptfrist fra innlevering. Hemmelige bud eller bud med hemmelige forbehold vil ikke bli behandlet og dette er i tråd med avtale mellom selger og meglerforetaket. Ta kontakt med megler dersom du har spørsmål eller dersom du ikke har anledning til å legge inn bud elektronisk. Da løser vi dette manuelt.
  Overtagelse
  Angi ønsket overtagelse i ditt bud. Det presiseres at leiligheten ikke vil bli ytterligere vasket i forbindelse med overtagelse da det forutsettes at kjøper har behov for å foreta oppussing.
  Lovanvendelse
  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
  Lov om hvitvasking
  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål. Kjøpers innbetaling skal foretas fra norsk bank/finansinstitusjon. Selgers oppgjør vil skje til konto i norsk bank/finansinstitusjon. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.
  Nord Eiendomsmegling AS fraskriver oss ansvar for eventuelle økonomiske krav som følge av ovennevnte forhold.
Se komplett salgsoppgave
Bent André Norderhaug
Bent André Norderhaug
Eiendomsmegler MNEF
bent.norderhaug@nord-em.no 91 51 48 22
Ola Presterud
Ola Presterud
Eiendomsmegler MNEF
ola.presterud@nord-em.no 92 25 92 10

Boliger til salg