Komplett salgsoppgave

Solbråtanveien 74D

Innholdsrik enebolig i idylliske omgivelser ved Kolbotnvannet med herlige uteplasser - Dobbelgarasje

 • Totalpris 11 837 664
 • Prisantydning 11 550 000
 • Omkostninger 287 664
 • BRA 216m2
 • P-Rom 209m2
 • Tomteareal 624m2
 • Soverom 4
 • Bad 2
 • Byggeår 1988
 • Boligtype Enebolig
 • Eierform Selveier
 • Energimerke D

Om boligen

Solbråtanveien 74D - enebolig beliggende i et hyggelig og veletablert boligområde rett syd for Kolbotn sentrum ved Kolbotnvannet. Få minutters gange til både tog og buss på Solbråtan med hyppige avganger mot Oslo/Ski. Kort vei til både Kolbotn Torg, barneskole, ungdomsskole, videregående skole, idrettsanlegg og flotte turmuligheter.

Bolig over 3 plan som inneholder 4 soverom, 2 stuer, 2 lekre baderom fra 2018, toalettrom. 5 store skyvedørsgarderober i underetasje, walk-in closet og god lagringsplass. Velutstyrt kjøkken med integrerte hvitevarer. De gode lys- og solforholdene og den hyggelige utsikten kan nytes fra stue, kjøkken og på terrasser utenfor alle plan - totalt 193 kvm med terrasse. Parkering i dobbelgarasje samt oppstillingsplasser i gårdsplass.

Tidligere var det utleiedel i underetasjen. Dette kan tilbakeføres da uttak til vann og strøm til hybelens kjøkken er tilgjengelig.

 • Beliggenhet

  Beliggenhet
  Enebolig beliggende i et hyggelig og veletablert boligområde rett syd for Kolbotn sentrum.

  Nærmeste dagligvarebutikk er Kiwi i Sønsterudveien, her finner du også frisør, sushi-og pizzautsalg. I tillegg kort vei til Sofiemyr senter med blant annet Rema 1000, gatekjøkken, frisør, apotek, treningstudio og medisinsk senter.

  Gangavstand til barneskole, ungdomsskole og Roald Amundsen VGS. Det er vedtatt at det skal bygges en ny og moderne ungdomsskole på Sofiemyr. Flere barnehager i nærområdet.

  Gangavstand til Kolbotn sentrum, med et mangfoldig servicetilbud som spisesteder, treningssenter og legesenter, i tillegg til Kolbotn torg med ca. 60 forretninger. Kolben kulturhus består av kino, flott bibliotek, kulturskole for barn og konsertsaler. Gamle Tårnhuset restaurant er et populært spisested.

  Få minutters gangavstand til Solbråtan togstasjon med hyppige avganger mot Oslo og Ski. Med bil bruker man ca. 20 min til Oslo sentrum, 15 min. til Ski sentrum og 50 min til Gardermoen. Få minutters gangvei til bussforbindelser i Skiveien med avganger til Oslo sentrum og ekspressbuss i rushtiden som tar ca 27 minutter.

  Perfekt for den aktive familie med flotte tur- og rekreasjonsområder i nærmiljøet. Kort avstand til marka som har fine turløyper om sommeren og lysløype om vinteren. Løype til populære turmål som blant annet Grønliåsen, Østmarka, Stallerud og Sterkerud. Dessuten lager Skiforeningen og kommunen en rundløype og akebakke på Østre Greverud med kunstsnø. I dette anlegget arrangeres både skiskole og konkurranser. De siste vintrene har det vært ildsjeler som har tilrettelagt for aktivitet på Kolbotnvannet som hockey og kunstløp. Det har også blitt måkt tursti helt frem til Kolbotn sentrum. Kort gangavstand unna ligger Sofiemyr idretts- og svømmehall, i tillegg til friidrettsanlegg og flere fotballbaner. I tillegg til 18-hulls golfbane på Østre Greverud, er det slalåmbakke i Ingierkollen, flere treningssentre samt badeplasser ved Hvervenbukta og Ingierstrand. Spa- og velværesenter, The Well, på Sofiemyr. Dette er Nordens største spa - i gangavstand fra boligen. Nå også med populært hotell.
  Adresse
  Solbråtanveien 74D 1410 Kolbotn
  Matrikkel
  Gnr. 240 bnr. 888 i Nordre Follo kommune
  Innhold
  Underetasje: Entré, rom benyttet som soverom, gang, bad, kontor/stue, kjellerstue, to soverom og bod.

  1. etasje: Entré, bad, spisestue og stue, kjøkken med stor spiseplass delvis åpen mot stue.

  Loftsetasje: Trapperom, soverom, toalettrom og walk-in closet (opprinnelig et soverom). Kneloft innredet til boder med skyvedører.
   
  I tillegg:
  Garasje på 30 kvm. med hems.

  Primærrom 209 kvm. Bruksareal 216 kvm. Det henvises til tilstandsrapport fra Anticimex (datert 17.08.2023) for spesifikasjon av primærrom og sekundærrom.
  Standard
  Innholdsrik enebolig over 3 plan.

  Kjøkken:
  Profilerte fronter og laminert benkeplate. Underlimt oppvaskkum i rustfritt stål med ett-greps armatur. Flislagt mellom benkeplate og overskap med stikkontakter samt belysning over benkeplate. Integrert oppvaskmaskin. Integrert stekeovn. Nedfelt induksjonstopp. Integrert dampovn. Integrert kjølerom og fryseskap. Vegghengt ventilator tilkoblet avtrekksventil. Vannrør av typen rør-i-rør. Synlige avløpsrør av plast.

  Bad underetasje:
  Baderom fra 2018. Vegghengt servantinnredning med heldekkende servant og ett-greps armatur. Vegghengt høyskap. Speilskap på vegg med overlys samt stikkontakt over servant. Dusjnisje med glassdører, regnfalldusj og to-greps armatur. Vegghengt toalett med innebygget sisterne. Opplegg for vaskemaskin bak monterte skyvedører som adskiller vaskeromsdelen i badet. Avtrekksventiler i vegg. Flislagt gulv med gulvvarme og flislagte vegger. Himlingsflater utført i glatte malte flater med downlights.

  Bad 1. etasje:
  Baderom fra 2018.  Vegghengt servantinnredning med heldekkende servant og ett-greps armatur. Vegghengt høyskap. Speil på vegg med overlys samt stikkontakt over servant. Dusjnisje med glassvegg, regnfalldusj og to-greps armatur. Vegghengt toalett med innebygget sisterne. Avtrekksventil i vegg. Flislagt gulv med gulvvarme og flislagte vegger. Himlingsflater utført i glatte malte flater med downlights.

  Toalettrom:
  Vegghengt servant med ettgreps armatur. Gulvstående toalett. Gulvflate belagt med parkett. Vegger utført i malt tapet. Himlingsflater utført i glatte himlingsplater.

  Markterrasse:
  Utgang fra rom benyttet som kjellerstue til vest-vendt markterrasse belagt med terrassebord på ca. 157m². Rekkverk av trekonstruksjoner. Utepeis.

  Terrasse utenfor stue i 1. etasje:
  Utgang fra stue til vestvendt terrasse på ca. 28m².  Bærende konstruksjoner av trekonstruksjoner belagt med terrassebord. Rekkverk av glassfelt samt trekonstruksjoner. Terrassen har overbygd og har montert markise over spiseplass.

  Balkong utenfor soverom i loftsetasje:
  Utgang fra soverom loftetasje til liten balkong mot vest. Bærende konstruksjoner av trekonstruksjoner belagt med terrassebord. Rekkverk av glassfelt samt trekonstruksjoner.

  Overflater øvrige rom:
  Gulvflater belagt med fliser samt parkett. Vegger utført i malt, glatt tapet. Himlingsflater utført i glatte himlingsplater og malte flater. Alle malte flater er nymalt siste to år. Innfelt downlights i taket i deler av stuen.
  Sammendrag av tilstandsgrad
  Det er avholdt tilstandsrapport der diverse bygningselementer er undersøkt og definert ut fra tilstandsgrader. Tilstandsgrader beskriver på en visuell måte en tilstand eller risiko opp mot et referansenivå.

  Bygningssakkyndige har vurdert boligen ut fra hva man kan forvente av en bygning av samme alder og type. Vurderingen gjøres som regel mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da boligen ble oppført (søknadstidspunktet). Forhold som er vanlige for bygningens alder, slik som slitasje etter normal bruk regnes ikke som avvik.

  TG1: 69%. TG2: 26%. TG3: 1%. TGIU (ikke undersøkt) 4%.

  TG3 er gitt til:
  - Hull etter gammelt ildsted i stue er ikke forsvarlig tettet. Tiltak må påregnes. Sjablongmessig prisanslag: kr 0 - 10 000,-.
  Utstyr
  Alle integrerte hvitevarer på kjøkken følger eiendommen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke. Løsøre og tilbehør som medfølger overdras slik de fremsto på visning.

  For øvrig vises det til standardliste over løsøre og tilbehør til eiendommen som følger vedlagt salgsoppgaven.

  Det er installert fiber i boligen fra 2 ulike leverandører (Telenor og GobalConnect). Alarm fra Verisure og alt sikkerhetsutstyr tilhører eiendommen.
  Bebyggelsen
  Enebolig oppført i 1988.
  Gulv på grunn av betong. Grunnmur av lettklinkerblokker. Bærende konstruksjoner og etasjeskillere av trekonstruksjoner. Fasader utført i stående kledning. Takkonstruksjon utført i saltaksform utvendig tekket med takstein. Profilert/glatt entrédør av tre med kodelås i 1.etasje. Profilert/glatt entrédør av tre med kikkhull i underetasje. Balkongdører med karmer av tre og to-lags glass fra byggår. Vinduer med karmer av tre og to-lags glass fra 2016 samt byggår.

  Garasje oppført i 1989.
  Frittstående garasje i trekonstruksjon samt lettklinkerblokker med elektrisk leddport.

  Se tilstandsrapport for detaljer.
  Oppvarming/teknisk
  Eneboligen er elektrisk oppvarmet i kombinasjon med luft-luft varmepumpe i spisestue. Det er gulvvarme i entré i 1. etasje samt i alle rom i underetasje, ekslusiv to soverom. Gulvvarme i begge bad. 

  Sikringsskap med automatsikringer samt skrusikringer plassert i entré 1. etasje samt entré underetasje.

  Pipe klar for montering av peis i stue 1. etasje. Boligen har røykvarsler og brannslukningsutstyr.
  Beskrivelse av tomt
  Eiet tomt på 624 kvm.
  Opparbeidet med steinbelagt gårdsplass, gressplen og diverse beplantning.
  Parkering
  Parkering i dobbelgarasje (5,23x5,75 meter) med elektrisk leddport samt oppstillingsplasser i gårdsplass.
  Løpende kostnader:
  Kommunale avgifter ca kr. 4 600,- pr kvartal (avhenger av forbruk).
  Eiers strømforbruk er oppgitt til ca 15 000 kWh pr. år.
  Kostnad for TV/fiber kr.  903,- pr måned (Telenor).
  Bygningsforsikring kr. 9 455,- pr år.
 • Offentlige forhold

  Vei, vann og avløp
  Offentlig med privat ledningsnett.
  Reguleringsplan
  Eiendommen er regulert til boligformål. Området for øvrig er regulert til frittliggende småhusbebyggelse.
  Ferdigattest/brukstillatelse
  Ferdigattest for bolig og garasje foreligger.
 • Økonomiske forhold

  Prisantydning
  11 550 000,-
  Energiforbruk og energimerking
  Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter D
  Formuesverdi
  Formuesverdi : 2 342 406,- Sekundær formuesverdi : 8 432 660,- Formuesverdi pr. : 31.12.2021
  Forsikring
  Fremtind Forsikring Polisenummer: 21699887
  Boligkjøperforsikring
  Når du kjøper ny bolig, er det mye du må tenke på. Sammen med Tryg har vi skreddersydd en boligkjøperpakke slik at du kan være trygg på at du har alle forsikringene du trenger - enten du har kjøpt hus, leilighet eller hytte. Denne gunstige pakken fra Tryg inkluderer også juridisk hjelp hvis du oppdager feil og mangler ved boligen utover det som er opplyst om. Boligkjøperpakken inneholder innboforsikring, dobbel renteforsikring - for situasjoner der kjøper ikke får solgt nåværende bolig - samt en flytteforsikring for alle de tre boligtypene. For hus og hytte omfatter den i tillegg bygningsforsikring hvor kostnader for å reparere eller gjenoppbygge huset ditt er inkludert. Les mer om forsikringen i produktark for Boligkjøperpakke som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

  Boligkjøperpakken må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøte.

  Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken siden kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Nord Eiendomsmegling AS mottar et honorar for denne formidlingen.
  Finansiering
  Nord Eiendomsmegling samarbeider med flere banker. Kunder som ønsker det, kan raskt bli satt i kontakt med en kundebehandler for et uforpliktende lånetilbud.
  Oppgjør
  Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

  Det forutsettes at kjøper innbetaler fullt oppgjør til meglers klientkonto senest dagen før avtalt overtagelse. På samme tidspunkt skal kjøpers pantedokument være meglers oppgjørsavdeling i hende. Det skal ikke betales forskudd på kjøpesum. Innbetalinger skal skje fra kjøpers egen konto eller egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Annet

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring i Anticimex og har i den anledning fylt ut en egenerklæring. Denne er et viktig salgsdokument og det anbefales på det sterkeste at potensielle kjøpere setter seg grundig inn i denne før budgivning. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Kontakt megler dersom du ønsker forsikringsvilkårene.
  Arealangivelser i salgsoppgaven
  Arealangivelsene er hentet fra tilstandsrapport.
  Budgivning
  Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.
  Som budgiver hos oss kan du kreve at alle bud blir dokumentert og fremlagt. Det betyr at du som budgiver må akseptere at deler av ditt bud kan bli fremlagt for øvrige budgivere. Det henvises til forbrukerinformasjon om budgivning. Vi anbefaler at alle bud leveres via budknappen på annonsen på FINN.no. Dette er en enkel og sikker løsning hvor du identifiserer deg med Bank-ID. Vi kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Det presiseres at alle bud må ha minst 30 min akseptfrist fra innlevering. Hemmelige bud eller bud med hemmelige forbehold vil ikke bli behandlet og dette er i tråd med avtale mellom selger og meglerforetaket. Ta kontakt med megler dersom du har spørsmål eller dersom du ikke har anledning til å legge inn bud elektronisk. Da løser vi dette manuelt.
  Overtagelse
  Angi ønsket overtagelse i ditt bud.
  Lovanvendelse
  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
  Lov om hvitvasking
  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål. Kjøpers innbetaling skal foretas fra norsk bank/finansinstitusjon. Selgers oppgjør vil skje til konto i norsk bank/finansinstitusjon. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.
  Nord Eiendomsmegling AS fraskriver oss ansvar for eventuelle økonomiske krav som følge av ovennevnte forhold.
Se komplett salgsoppgave
Bent André Norderhaug
Bent André Norderhaug
Eiendomsmegler MNEF
bent.norderhaug@nord-em.no 91 51 48 22
Ola Presterud
Ola Presterud
Eiendomsmegler MNEF
ola.presterud@nord-em.no 92 25 92 10

Boliger til salg