Komplett salgsoppgave

Likroken 16

Enderekkehus over 2 plan - Barnevennlig og populært område - Solrike uteplasser mot vest - Garasjepl.

 • Totalpris 6 144 364
 • Prisantydning 5 990 000
 • Omkostninger 154 364
 • BRA 117m2
 • P-Rom 114m2
 • Tomteareal 44 868m2
 • Soverom 3
 • Bad 1
 • Byggeår 1981
 • Boligtype Rekkehus
 • Eierform Eierseksjon
 • Energimerke G
 • Felleskost/ mnd 1 750,-

Om boligen

Likroken 16 - meget pent enderekkehus over 2 plan. Beliggenheten er svært attraktiv og barnevennlig med trygg og kort gangavstand til flere barnehager, Vassbonn barneskole, Ingieråsen ungdomsskole, Mastemyr busstopp (Bussen bruker kun 20 min inn til Bjørvika) og Kiwibutikk. I tillegg er det kort vei til Kolbotn sentrum kjøpesenteret Kolbotn Torg, kulturhus, restauranter og togstasjon. Videre er det kort vei til idrettsanlegg på Sofiemyr og Hvervenbukta.

Boligen inneholder stor og fin stue i 1. etasje med peis og utgang til solrik balkong, kjøkken fra 2013 med integrerte hvitevarer og plass til langbord, 3 soverom, gjestetoalett, bad og vaskerom. Terrasse på hele 58 kvm og plenareal til glede for store og små. Frittstående sportsbod og garasje i rekke med opplegg til ladeboks for el-bil.

 • Beliggenhet

  Beliggenhet
  Likroken 16 er et meget pent enderekkehus i et veletablert boområde på Mellomåsen nær Kolbotn sentrum. Flott og barnevennlig beliggenhet på tunet, med lite biltrafikk og nært til lekeplass. Kort og trygg gangavstand til Vassbonn barneskole og Ingieråsen ungdomsskole. Det er flere barnehager i umiddelbar nærhet.

  God offentlig kommunikasjon. Umiddelbar nærhet til bussholdeplass med hyppige avganger til blant annet Oslo (omkring 20 min. til Oslo S). I rushtiden går bussen 4 ganger i timen både til byen på morgen og fra byen på ettermiddagen. Forøvrig togforbindelse fra Kolbotn og Rosenholm. Ca. 15 minutter med bil til Oslo sentrum.

  Kort vei til Kolbotn sentrum med Kolbotn Torg med ca 60 forretninger, servicetilbud og ulike restauranter (blant annet ærverdige Gamle Tårnhuset restaurant), i tillegg til Kolben Kulturhus som tilbyr konserter, kino, bibliotek, m.m.
  Gangavstand til Trollåsen senter som tilbyr blant annet Kiwi matbutikk (åpen kl. 7 - 23 alle dager unntatt søndag), frisør, legekontor og fysioterapeut.

  I nærområdet finner en slalåmbakke og tennisbaner ved Ingierkollen, 18 hulls golfbane på Oppegård og ulike treningssentre. Kort kjøre-/sykkelavstand til Sofiemyr svømme- og idrettshall, samt Oslofjorden med badeplasser på Ingierstrand og Hvervenbukta, i tillegg til båthavn.
  Adresse
  Likroken 16 1414 Trollåsen
  Matrikkel
  Gnr. 239 bnr. 223 snr. 8 orgnr. 976838033 i Nordre Follo kommune
  Innhold
  1. etasje: Entré, gang, toalettrom, stue og kjøkken. Utgang til solrik balkong fra stue. Uinnredet kaldtloft med adkomst via gang.

  U. etasje: Gang, vaskerom bad og tre soverom. Utgang til solrik terrasse og hage fra hovedsoverom.

  Primærrom 114 kvm. Bruksareal 117 kvm. Det henvises til tilstandsrapport fra Anticimex (datert 19.09.2023) for spesifikasjon av primærrom og sekundærrom.

  Frittstående sportsbod og garasje i rekke med opplegg til ladeboks for el-bil.
  Standard
  Likroken 16 er et meget pent og innholdsrikt enderekkehus. Flott beligghenhet på barnevennlig tun, nært til barnehager, skole og offentlig kommunikasjon.

  Kjøkken:
  Pent kjøkken med glatte fronter fra 2013. Benkeplater i laminat med nedfelt oppvaskkum med ett-greps armatur. Plater mellom kjøkkenbenk og overskap. Benkeskapsbelysning og stikkontakter under overskap. Integrert kjøleskap, komfyr og dampovn i høyskap, fryseskap under benk. Oppvaskmaskin i benk og nedfelt induksjons platetopp. Ventilator i overskap.

  Bad:
  Profilert innredning med servant og ett-greps armatur. Speil med overlys og stikkontakt over servant. Dusjhjørne med dører og vegghengt dusjarmatur, innebygget badekar og badekararmatur og gulvstående toalett. Flislagt bad med varmekabler. Nedsenket himling med downlights.

  Vaskerom:
  Utslagskum med to-greps armatur. Vegghengt skap over kum. Opplegg for vaskemaskin. Varmtvannsbereder på 198L. Vinyl på gul, malte veggflater og malt himling.

  Toalettrom:
  Vegghengt servant med ett-greps armatur, speil med overlys på vegg over servant. Gulvstående toalett. Flislagt gulv med varmekabler. Flislagte vegger og malt himling.

  Balkong utenfor stue:
  Utgang fra stue til vestvendt balkong på 19 kvm. Gulvoverflate av terrassebord med rekkverk av tre. Hyggelig utsyn og kveldssol frem til kl. 22.

  Terrasse utenfor soverom 1:
  Utgang fra soverom 1 og trappeadkomst fra balkong til delvis overbygget vestvendt terrasse på hele 58 kvm med videre adkomst til hyggelig plenareal. Terrassen er belagt med terrassebord.

  Øvrige rom 1. etg:
  Gulvflater belagt med parkett og fliser med gulvvarme. Veggflater med tapet og himlingsflater med malt panel og downlights og takplater.

  Øvrige rom U. etg:
  Gulvflater belagt med parkett. Veggflater med malt mur og tapet. Malte himlinger. Profilerte innerdører i tre. Garerobeskap på soverom.
  Sammendrag av tilstandsgrad
  Det er avholdt tilstandsrapport der diverse bygningselementer er undersøkt og definert ut fra tilstandsgrader. Tilstandsgrader beskriver på en visuell måte en tilstand eller risiko opp mot et referansenivå.

  Bygningssakkyndige har vurdert boligen ut fra hva man kan forvente av en bygning av samme alder og type. Vurderingen gjøres som regel mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da boligen ble oppført (søknadstidspunktet). Forhold som er vanlige for bygningens alder, slik som slitasje etter normal bruk regnes ikke som avvik.

  Kort sammendrag av tilstandsgrader:
  TG1: 51% TG2: 33% TG3: 12% TGIU (ikke undersøkt) 4%.

  TG3 er gitt til vaskerom i underetasjen som helhet grunnet høy alder og slitasjegrad. Det er foretatt hulltaking og utført fuktmåling. Det ble ikke registrert forhøyede verdier eller andre avvik.

  Se tilstandsrapport for ytterligere detaljer.
  Utstyr
  Alle integrerte hvitevarer på kjøkken følger eiendommen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke. Løsøre og tilbehør som medfølger overdras slik de fremsto på visning.

  For øvrig vises det til standardliste over løsøre og tilbehør til eiendommen som følger vedlagt salgsoppgaven.
  Bebyggelsen
  Rekkehus oppført i 1981.
  Boligen er oppført med grunnmur og gulv mot grunn av betong. Etasjeskillere av trekonstruksjoner. Yttervegger med liggende trekledning. Saltak av trekonstruksjon tekket med takstein fra byggeår. Entredør fra med glassfelt.  Vinduer og terrassedører i 2-lags glass fra byggeår med karmer/rammer av tre. Entrédør med glassfelt fra 2013 med kamer av tre.

  Se tilstandsrapport for ytterligere detaljer.
  Oppvarming/teknisk
  Oppvarming med elektrisitet og vedfyring i stuen.

  Sikringsskap med automatsikringer er plassert i entré.

  Sentralstøvsuger plassert i bod.
  Beskrivelse av tomt
  Felles eiet tomt for sameiet på 44 868 kvm.
  Fellestomten er pent opparbeidet med blant annet lekeplasser, sittegrupper, asfalterte internveier, parkeringsplasser og diverse beplantinger.

  Rekkehusets tomt er skrånede over to nivåer opparbeidet med gangsti i naturstein, plenarealer og diverse beplantning. Balkong og terrasse på baksiden av boligen vendt mot vest.
  Parkering
  Bruksrett til én garasje i felles garasjerekke med opplegg til ladeboks til el-bil. Gjesteparkering på anviste plasser, samt gateparkering etter områdets bestemmelser.

  Sameiet har etablert 10 ladepunkter på sameiets tomt. Sameiets beboere kan abonnere på bruk av disse.

  På ekstraordinært årsmøte i 2022 ble det vedtatt at det skal installeres flere ladestasjoner. Forbruk strøm faktureres hvert kvartal.
  Beskrivelse av sameiet:
  Sagbo boligsameie består av 97 boligseksjoner. Sameiet er et meget veldrevet sameie med god økonomi.

  Sameiet har ikke lån. Seksjonens andel av felles formue utgjør kr. 16 016,- pr 31.12.2022. Nevnte overtas av kjøper.

  Dyrehold er tillatt så lenge dette ikke på en urimelig eller unødvendig måte er til skade eller ulempe for de øvrige brukerne av eiendommen.

  I tråd med vedtak av 2022 har det blitt igangsatt arbeid med å få bygget infrastruktur for lading i fellesgarasjer. Dette arbeidet dekkes av sameiets oppsparte midler.

  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i sameiets vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. De vil også være tilgjengelige under fellesvisning. Med mindre annet er opplyst må kjøper påregne dugnadsplikt, samt at det forefinnes konkrete regler om husdyrhold, fremleie og bruk av fellesarealer.

  Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.
  Løpende kostnader:
  Felleskostnadene utgjør kr 1 750,- pr. måned.
  Kommunale avgifter utgjør ca. kr 19 693,- pr år. Beløpet faktureres kvartalsvis og er basert på vannforbruk på 142 m3.
  Strømforbruk ca 17 500 kWh pr. år.
  Kostnad for kabel-TV kr. 3 768,- pr år.

  Felleskostnadene inkluderer fibernett (standard abonnement internett), felles bygningsforsikring, forretningsførsel, strøm i garasjen, brøyting og drift/vedlikehold av fellesarealer.
 • Offentlige forhold

  Vei, vann og avløp
  Offentlig adkomstvei med private internveier. Boligen er tilkoblet offentlig vann og avløp med private stikkledninger.
  Reguleringsplan
  Eiendommen er regulert til boligformål. Området for øvrig er regulert til blant annet konsentrert småhusbebyggelse, felles lekeareal/garasjeanlegg, gangareal og offentlig friområde.

  Reguleringsplaner under arbeid i nærheten:
  Mellomåsveien 1 (Volvotomta). Volvo skal flytte fra eiendommen og hensikten bak planen er å utvikle eiendommen til et hyggelig og attraktivt boligområde bestående av rekkehus, leiligheter og en barnehage med rikelige grøntområder rundt.
  Tinglyste rettigheter og servitutter
  Det ble i forbindelse med utbyggingen av feltet tinglyst en rekke servitutter på eiendommen. Dette omhandler blant annet bestemmelser om vann/kloakkledning, drift/vedlikehold av e-verk og ansvar for private kabler. Videre har sameiet panterett i hver seksjon som sikkerhet for ubetalte fellesutgifter.

  Det ble i 1994 tinglyst en heftelse om fyringsforbud. Peisen har i senere tid blitt rehabilitert med keramisk pipeløp og selger opplyser at pipen er godkjent av brann- og feiervesen.

  Det er innhentet kopi av servitutter som kan være av interesse å lese innen budgivning. Disse kan fås ved henvendelse til eiendomsmegler.
  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det foreligger midlertidig brukstillatelse fra 1981.
 • Økonomiske forhold

  Energiforbruk og energimerking
  Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
  Formuesverdi
  Formuesverdi : 1 355 849,- Sekundær formuesverdi : 4 881 056,- Formuesverdi pr. : 31.12.2021
  Forsikring
  Gjensidige Forsikring Polisenummer: 83108287
  Boligkjøperforsikring
  Når du kjøper ny bolig, er det mye du må tenke på. Sammen med Tryg har vi skreddersydd en boligkjøperpakke slik at du kan være trygg på at du har alle forsikringene du trenger - enten du har kjøpt hus, leilighet eller hytte. Denne gunstige pakken fra Tryg inkluderer også juridisk hjelp hvis du oppdager feil og mangler ved boligen utover det som er opplyst om. Boligkjøperpakken inneholder innboforsikring, dobbel renteforsikring - for situasjoner der kjøper ikke får solgt nåværende bolig - samt en flytteforsikring for alle de tre boligtypene. For hus og hytte omfatter den i tillegg bygningsforsikring hvor kostnader for å reparere eller gjenoppbygge huset ditt er inkludert. Les mer om forsikringen i produktark for Boligkjøperpakke som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

  Boligkjøperpakken må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøte.

  Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken siden kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Nord Eiendomsmegling AS mottar et honorar for denne formidlingen.
  Finansiering
  Nord Eiendomsmegling samarbeider med flere banker. Kunder som ønsker det, kan raskt bli satt i kontakt med en kundebehandler for et uforpliktende lånetilbud.
  Oppgjør
  Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted
  Det forutsettes at kjøper innbetaler fullt oppgjør til meglers klientkonto senest dagen før avtalt overtagelse. På samme tidspunkt skal kjøpers pantedokument være meglers oppgjørsavdeling i hende. Det skal ikke betales forskudd på kjøpesum. Innbetalinger skal skje fra kjøpers egen konto eller egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Annet

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring i Anticimex og har i den anledning fylt ut en egenerklæring. Denne er et viktig salgsdokument og det anbefales på det sterkeste at potensielle kjøpere setter seg grundig inn i denne før budgivning. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Kontakt megler dersom du ønsker forsikringsvilkårene.
  Arealangivelser i salgsoppgaven
  Arealangivelsene er hentet fra tilstandsrapport.
  Budgivning
  Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.
  Som budgiver hos oss kan du kreve at alle bud blir dokumentert og fremlagt. Det betyr at du som budgiver må akseptere at deler av ditt bud kan bli fremlagt for øvrige budgivere. Det henvises til forbrukerinformasjon om budgivning. Vi anbefaler at alle bud leveres via budknappen på annonsen på FINN.no. Dette er en enkel og sikker løsning hvor du identifiserer deg med Bank-ID. Vi kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Det presiseres at alle bud må ha minst 30 min akseptfrist fra innlevering. Hemmelige bud eller bud med hemmelige forbehold vil ikke bli behandlet og dette er i tråd med avtale mellom selger og meglerforetaket. Ta kontakt med megler dersom du har spørsmål eller dersom du ikke har anledning til å legge inn bud elektronisk. Da løser vi dette manuelt.
  Overtagelse
  Angi ønsket overtagelse i ditt bud.
  Lovanvendelse
  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
  Lov om hvitvasking
  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål. Kjøpers innbetaling skal foretas fra norsk bank/finansinstitusjon. Selgers oppgjør vil skje til konto i norsk bank/finansinstitusjon. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.
  Nord Eiendomsmegling AS fraskriver oss ansvar for eventuelle økonomiske krav som følge av ovennevnte forhold.
Se komplett salgsoppgave
Bent André Norderhaug
Bent André Norderhaug
Eiendomsmegler MNEF
bent.norderhaug@nord-em.no 91 51 48 22
Ola Presterud
Ola Presterud
Eiendomsmegler MNEF
ola.presterud@nord-em.no 92 25 92 10

Boliger til salg