Komplett salgsoppgave

Konglestien 19

Lys og romslig 2-roms selveierleilighet på bakkeplan - God og gjennomgående planløsning - 2 terrasser og hage - Garasje

 • Totalpris 3 445 864
 • Prisantydning 3 350 000
 • Omkostninger 95 864
 • Etasje 1
 • BRA 53m2
 • P-Rom 50m2
 • Tomteareal 7 734m2
 • Soverom 1
 • Bad 1
 • Byggeår 1992
 • Boligtype Leilighet
 • Eierform Eierseksjon
 • Energimerke E
 • Felleskost/ mnd 2 579,-

Om boligen

Konglestien 19, Sofiemyr - boligen ligger rolig og barnevennlig til på et hyggelig boligtun uten gjennomgangstrafikk. Senter på Sofiemyr med dagligvarebutikk, bussholdeplass, spasenteret The Well med hotell, golfbane, marka med flotte turmuligheter og Sofiemyr idrettspark. Bussholdeplassen Granholtet i umiddelbar nærhet. Myrvoll stasjon og Solbråtan stasjon er de nærmeste togstasjonene (ca. 20 min. reisevei til Oslo S).

Leiligheten ligger på bakkeplan og har enkel adkomst. Planløsningen består av stue, kjøkken i praktisk åpen løsning, romslig soverom med god plass til dobbeltseng og garderobeskap, flislagt bad med opplegg for vaskemaskin, 2 hyggelige terrasser og plenareal samt praktisk innvendig bod. Gjennomgående planløsning med mye lys. Garasjeplass og godt med gjesteparkering.

 • Beliggenhet

  Beliggenhet
  Eiendommen ligger rolig og barnevennlig til på et hyggelig boligtun uten gjennomgangstrafikk på Sofiemyr.

  Gangavstand til senter på Sofiemyr med 2 dagligvarebutikker (Coop Extra og Kiwi), Biltema, Plantasjen, Jysk og båtbutikk. Kort vei til barnehager, barneskole (ny barneskole er under bygging), ungdomsskole og videregående skole. For øvrig ligger Kolbotn sentrum med kjøpesenteret Kolbotn Torg, kulturhuset Kolben, restauranter og togstasjon i kort avstand.

  Bussholdeplassen Granholtet i umiddelbar nærhet. Myrvoll stasjon og Solbråtan stasjon er de nærmeste togstasjonene, med ca. 20 min. reisevei til Oslo S.

  Ett av utgangspunktene for turløypenettet i Øst- og Sørmarka går fra Fløysbonn gård, som ligger i gangavstand fra eiendommen. Herfra er det blant annet lysløypenett over til Østre Greverud gård og Østli skole, totalt ca. 13 km.

  Sofiemyr idrettspark er kommunens sentralanlegg og består av stadion, fotball- og friidrettsanlegg med lys og de fleste fasiliteter. Det er flere baner, både grus, gress og kunstgress, samt ishockeybane, fotballgolf og balløkke. Det er også svømmehall, treningssenter
  og idrettshall, med mer. Slalåmbakke i Ingierkollen. Nærheten av denne holder Kolbotn tennisklubb til i dag. Nytt tennisanlegg er under bygging i området. I tillegg ligger The Well som er et av Europas største og mest kjente spa- og badehus ligger kun 10 minutter gange fra leiligheten.

  Videre er det en kort kjøretur til familie- og attraksjonsparken Tusenfryd og Ski Storsenter med bowlinghall og 8 kinosaler. På Sofiemyr ligger The Well. Et fantastisk spaanlegg med en rekke velværetilbud, nå også med populært hotell.
  Adresse
  Konglestien 19 1412 Sofiemyr 1. etasje
  Matrikkel
  Gnr. 249 bnr. 1004 snr. 8 orgnr. 975829642 i Nordre Follo kommune
  Innhold
  1. etasje: Entré, bad, soverom, stue, kjøkken og bod.

  I tillegg:
  - Garasjeplass.

  Primærrom 50 kvm. Bruksareal 53 kvm. Det henvises til tilstandsrapport fra Anticimex (datert 02.10.2023) for spesifikasjon av primærrom og sekundærrom. Det er kun bod som inngår i sekundærrom.
  Standard
  Lys og fin 2-roms leilighet på bakkeplan med god planløsning.

  Kjøkken:
  Kjøkkeninnredning med glatte fronter og laminert benkeplate. Flislagt mellom benkeplate og overskap, overskapsbelysning og stikkontakter. Nedfelt oppvaskkum i rustfritt stål med ett-greps armatur. Frittstående stekeovn, montert komfyrvakt og kjøleskap med frysedel. Integrert ventilator med avtrekkskanal. Gulvflate belagt med parkett. Veggoverflater utført i malt strietapet. Himlingsflate utført i takessplater.

  Bad:
  Veggmontert innredning med heldekkende servant og ett-greps armatur. Speil over servant med sideskap, belysning og stikkontakt. Dusjkabinett med glassdører og ett-greps armatur. Gulvstående toalett. Opplegg for vaskemaskin. Mekanisk avtrekksventil plassert i himling. Flislagt gulv med gulvvarme og flislagte vegger. Himlingsflate utført i takessplater. Baderommet er primært fra byggeåret, med noe oppgraderinger i senere tid.

  Terrasse utenfor stue:
  Utgang fra stue vestvendt markterrasse belagt med terrassebord på ca 11 m². Hekker sikrer god skjerming mot naboer.

  Terrasse ved inngangspartiet:
  Markterrasse ved inngangsparti mot øst belagt med terrassebord på ca 14 m². Her har du morgen- og formiddagssol.

  Overflater øvrige rom:
  Gulvflater belagt med parkett samt laminat på soverom, synlig betonggulv i bod. Veggoverflater utført i malt strietapet. Himlingsflater utført i takessplater.
  Sammendrag av tilstandsgrad
  Det er avholdt tilstandsrapport der diverse bygningselementer er undersøkt og definert ut fra tilstandsgrader. Tilstandsgrader beskriver på en visuell måte en tilstand eller risiko opp mot et referansenivå.

  Bygningssakkyndige har vurdert boligen ut fra hva man kan forvente av en bygning av samme alder og type. Vurderingen gjøres som regel mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da boligen ble oppført (søknadstidspunktet). Forhold som er vanlige for bygningens alder, slik som slitasje etter normal bruk regnes ikke som avvik.

  Kort sammendrag av boligens tilstandsgrader:
  TG1: 31 %. TG2: 66 %. TGIU (ikke undersøkt): 3 %. TG3 er ikke benyttet. Se tilstandsrapport for detaljer.
  Utstyr
  Kjøl/frys og stekeovn medfølger. Øvrige hvitevarer medfølger ikke. Løsøre og tilbehør som medfølger overdras slik de fremsto på visning.

  For øvrig vises det til standardliste over løsøre og tilbehør til eiendommen som følger vedlagt salgsoppgaven.
  Bebyggelsen
  Boligbygg oppført i 1992.
  Gulv mot grunn av betong. Yttervegger, bærende konstruksjoner og skillende dekke av trekonstruksjoner. Fasader utført i liggende trekledning. Takkonstruksjon utført i saltaksform utvendig tekket med takstein(ikke besiktiget). Leiligheten har profilert entrédør av tre med glassfelt. Terrassedør og vinduer med karmer av tre og to-lags glass fra byggår.

  Se tilstandsrapport for detaljer.
  Oppvarming/teknisk
  Leiligheten er elektrisk oppvarmet. Naturlig ventilasjon.

  Sikringsskap med automatsikringer plassert i entré.

  Hovedstoppekran, vannmåler og varmtvannsbereder på 120 L plassert i bod.

  Leiligheten har røykvarsler og håndholdt brannslukkingsapparat
  Beskrivelse av tomt
  Felles eiet tomt for sameiet på 7 734 kvm. Seksjonbrøk er 60/2323 iht panteattest.
  Fellesarealer opparbeidet med asfalterte adkomstveier/internveier, gressplen og diverse beplantning.
  Parkering
  Garasjeplass medfølger. Godt med gjesteparkering.

  Ladestasjoner skal bestilles hos Hafslund-ECO, ladeklar.no, De installerer, drifter og fakturerer kostnader. Det er ikke anledning til å installere egen lader. Sameiere er ansvarlig for egne ladekostnader. Hafslund-ECO, ladeklar.no er eneste godkjente ladeløsning i sameiet.
  Beskrivelse av sameiet:
  Konglestien Boligsameie består av 34 boligseksjoner.

  Sameierne kan holde vanlige selskapsdyr som hund, katt og lignende. DyrehoIdet må ikke være tiI vesentlig ulempe for øvrige sameiere.

  Styrets arbeid med vedlikehold i 2022:
  - Det er arrangert 2 dugnader, vår og høst.
  - Maling av alle utvendige fasader er ferdigstilt (vegger, balkong- og trapperekkverk). Det oppsto forsinkelser grunnet leveranseproblem av maling, sykdom, vått vær og vegger som måtte tørke.
  - Prosjektrammer for maleprosjektet ble utvidet etter ekstraordinært årsmøte. Det er tilført en engangsbetaling på kr. 3.000,- pr. sameier i juni.
  - Ladeanlegget for ladbar bil er skilt fra fellesanlegget. Kabler ble lagt til eget sikringsskap og gartnerarbeider er utført på reklamasjon. Beboere skal selv bestille og betale for lader og strøm. Dette skjer automatisk når lading bestilles.
  - To tak er reparert grunnet utvendige lekkasjer. Å sjekke for innvendige taklekkasjer er pålagt i sameiers vedlikeholdsplikt.
  - Styret tegnet ny kontrakt med Telenor. Alle fikk en ny fleksibel løsning for Internet og TV.

  Planlagt vedlikehold i 2023:
  - Opsjonen for å male vinduer og dører (fase 2) utløses da vi kommer innenfor styrets budsjett for endringer og egenkapital. Vi ønsker å ferdigstille prosjektet i 2023.
  - Vindusrammer ble malt i 2022 og vi jobber med en løsning for å sikre maling av vinduene. Estimert prosjektramme for fase 2 er som informert i ekstraordinært årsmøte kr 200.000. Etter befaringer ønsker vi pris på maling av sort blekk på vinduer som har mye gammel maling.
  - Utover dette er det planlagt løpende vedlikehold.

  Arbeidskapitalen pr. 31.12.2022 var kr. 520 538,-. I budsjettet for 2023 er kr. 300 000,- avsatt til drift og vedlikehold.

  Sameiet har husordensregler og vedtekter. Disse følger vedlagt salgsoppgave. Øvrig informasjon får du tilsendt når du bestiller salgsoppgave via annonsen på FINN.
  Løpende kostnader:
  Felleskostnader utgjør kr 2 579,- pr. måned, herav:
  Felleskostnader kr. 2 200,-
  Kabel-TV kr. 379,-

  Annet:
  Kommunale avgifter er kr 10 404,- pr år.
  Stipulert strømforbruk er 8 627 KWH pr år

  Felleskostnadene inkluderer blant annet styrehonorar, revisjonshonorar, forretningsførsel, drift- og vedlikehold, felles bygningsforsikring (ikke innbo), strøm fellesområder, TV og andre driftskostnader.
 • Offentlige forhold

  Vei, vann og avløp
  Offentlig adkomstvei med private internveier. Boligen er tilkoblet offentlig vann og avløp med private stikkledninger.
  Reguleringsplan
  Eiendommen er regulert til boligformål. Området for øvrig er regulert til konsentrert småhusbebyggelse og annen veigrunn. Området ligger i hensynssone for nedslagsfelt drikkevann og flomfare.

  Reguleringsplaner under arbeid i nærheten (500 meter): planlegging igangsatt for detaljregulering av Fløysbonn ungdomsskole.
  Tinglyste rettigheter og servitutter
  Det ble i forbindelse med utbyggingen av feltet i 1992 tinglyst en rekke servitutter som omhandler blant annet bestemmelser om adkomstrett og garasje/parkering. Videre er det tinglyst en pantsettelseserklæring til sameiet som sikkerhet for ubetalte fellesutgifter.

  Det er innhentet kopi av servitutter som kan være av interesse å lese innen budgivning. Disse kan fås ved henvendelse til eiendomsmegler.
  Ferdigattest/brukstillatelse
  Ferdigattest foreligger.
 • Økonomiske forhold

  Energiforbruk og energimerking
  Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter E
  Formuesverdi
  Formuesverdi : 791 231,- Sekundær formuesverdi : 2 848 431,- Formuesverdi pr. : 31.12.2021
  Forsikring
  Tryg Forsikring Polisenummer: 6625739
  Boligkjøperforsikring
  Når du kjøper ny bolig, er det mye du må tenke på. Sammen med Tryg har vi skreddersydd en boligkjøperpakke slik at du kan være trygg på at du har alle forsikringene du trenger - enten du har kjøpt hus, leilighet eller hytte. Denne gunstige pakken fra Tryg inkluderer også juridisk hjelp hvis du oppdager feil og mangler ved boligen utover det som er opplyst om. Boligkjøperpakken inneholder innboforsikring, dobbel renteforsikring - for situasjoner der kjøper ikke får solgt nåværende bolig - samt en flytteforsikring for alle de tre boligtypene. For hus og hytte omfatter den i tillegg bygningsforsikring hvor kostnader for å reparere eller gjenoppbygge huset ditt er inkludert. Les mer om forsikringen i produktark for Boligkjøperpakke som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

  Boligkjøperpakken må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøte.

  Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken siden kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Nord Eiendomsmegling AS mottar et honorar for denne formidlingen.
  Finansiering
  Nord Eiendomsmegling samarbeider med flere banker. Kunder som ønsker det, kan raskt bli satt i kontakt med en kundebehandler for et uforpliktende lånetilbud.
  Oppgjør
  Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

  Det forutsettes at kjøper innbetaler fullt oppgjør til meglers klientkonto senest dagen før avtalt overtagelse. På samme tidspunkt skal kjøpers pantedokument være meglers oppgjørsavdeling i hende. Det skal ikke betales forskudd på kjøpesum. Innbetalinger skal skje fra kjøpers egen konto eller egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Annet

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring i Anticimex og har i den anledning fylt ut en egenerklæring. Denne er et viktig salgsdokument og det anbefales på det sterkeste at potensielle kjøpere setter seg grundig inn i denne før budgivning. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Kontakt megler dersom du ønsker forsikringsvilkårene.
  Arealangivelser i salgsoppgaven
  Arealangivelsene er hentet fra tilstandsrapport.
  Andre opplysninger
  Selger har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke spesifikk kunnskap om den. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres derfor til å foreta en særlig grundig besiktigelse, gjerne med bistand av teknisk sakkyndig.
  Budgivning
  Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.
  Som budgiver hos oss kan du kreve at alle bud blir dokumentert og fremlagt. Det betyr at du som budgiver må akseptere at deler av ditt bud kan bli fremlagt for øvrige budgivere. Det henvises til forbrukerinformasjon om budgivning. Vi anbefaler at alle bud leveres via budknappen på annonsen på FINN.no. Dette er en enkel og sikker løsning hvor du identifiserer deg med Bank-ID. Vi kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Det presiseres at alle bud må ha minst 30 min akseptfrist fra innlevering. Hemmelige bud eller bud med hemmelige forbehold vil ikke bli behandlet og dette er i tråd med avtale mellom selger og meglerforetaket. Ta kontakt med megler dersom du har spørsmål eller dersom du ikke har anledning til å legge inn bud elektronisk. Da løser vi dette manuelt.
  Overtagelse
  Angi ønsket overtagelse i ditt bud.
  Lovanvendelse
  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
  Lov om hvitvasking
  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål. Kjøpers innbetaling skal foretas fra norsk bank/finansinstitusjon. Selgers oppgjør vil skje til konto i norsk bank/finansinstitusjon. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.
  Nord Eiendomsmegling AS fraskriver oss ansvar for eventuelle økonomiske krav som følge av ovennevnte forhold.
Se komplett salgsoppgave
Ola Presterud
Ola Presterud
Eiendomsmegler MNEF
ola.presterud@nord-em.no 92 25 92 10

Boliger til salg