Komplett salgsoppgave

Nordre Skrenten 1E

Attraktiv 2-roms leilighet med garasjeplass og solrik, vestvendt balkong - Fin planløsning - Bad fra 2022

 • Totalpris 3 495 364
 • Prisantydning 3 400 000
 • Omkostninger 95 364
 • Etasje 2
 • BRA 46m2
 • P-Rom 46m2
 • Soverom 1
 • Bad 1
 • Byggeår 1972
 • Boligtype Leilighet
 • Eierform Eierseksjon
 • Energimerke E
 • Felleskost/ mnd 2 753,-

Om boligen

Nordre Skrenten 1 E - attraktiv 2-roms selveierleilighet beliggende i 2. etasje. Leiligheten ligger tilbaketrukket fra sentrumskjernen, men med kort gangavstand til Kolbotn sentrum med kjøpesenteret Kolbotn Torg, kulturhuset Kolben, flere restauranter og togstasjon (reisetid ca. 18 min til Oslo S). Det er få minutters gange til marka med flotte rekreasjonsmuligheter, turstier, skiløyper og flere småvann.

Leiligheten har en fin planløsning som består av entré, soverom, stue med åpen løsning mot kjøkkenet og lekkert baderom fra 2022 med opplegg for vaskemaskin/tørketrommel. Fra stuen er det utgang til en vestvendt balkong på hele 11 kvm de beste solforhold og herlig utsikt.

Garasjeplass og sportsbod på 5 kvm medfølger. Garasjehuset har lagt opp infrastruktur for elbil ladning.

 • Beliggenhet

  Beliggenhet
  Nordre Skrenten 1 E er en flott 2-roms selveierleilighet solrikt beliggende i 2. etg. Kort vei til Kolbotn sentrum med en rekke fasiliteter og servicefunksjoner som Kolbotn Torg med et rikt utvalg av forretninger; klær, sportsutstyr, Kitch'n, Coop Mega mm. samt kaféer og restauranter.

  I Sentrumsbygget på østsiden av jernbanen finnes søndagsåpne tilbud som frukt- og grønthandler med rikt utvalg og fiskebutikk. I kort avstand fra leiligheten ligger også kulturhuset Kolben med restaurant, kino, bibliotek samt konsertscener og selskapslokaler. Ved Kolben er det et hyggelig torg og adkomst ned til Kolbotnvannet - en flott, grønn lunge som gir ro i sjelen.

  Det er gangavstand til Kolbotn jernbanestasjon og bussholdeplass (Kolbotnkrysset eller Kolbotn stasjon (buss 83) eller Tårnlia (buss 81)) med hyppige avganger til blant annet Oslo. Med toget tar det ca. 18 minutter til Oslo S. Tog til Ski tar ca. 17 minutter. Det er ca. 1 km til Rosenholm stasjon med Oslotakst på toget. Ellers god bussforbindelse til Oslo, Tårnåsen, Sofiemyr og Greverud.

  Det er få minutters gange til marka med flotte rekreasjonsmuligheter, turstier, skiløyper og flere småvann. Kolbotnvannet er også en vakker idyll med tursti, sittebenker og bryggekant. I tilknytning til Tårnåsen skole er det fint skogsterreng som innbyr til aktivitet. Her er det blant annet ski/trimløype og sykkelløype. På Greverud er det 18-hulls golfbane. Kolbotn har et av landets største idrettslag med en allsidig satsning innenfor et stort spekter av idrettsgrener. Sofiemyr idrettspark består av stadion, fotball-/friidrettsanlegg med lys og de fleste fasiliteter. Ellers kan Sofiemyr friste med svømmehall, treningssenter og idrettshall, samt The Well, et fantastisk spaanlegg med en rekke velværetilbud. På Ingierkollen er det både slalåmsenter og tennisanlegg.
  Adresse
  Nordre Skrenten 1E 1413 Tårnåsen 2. etasje
  Matrikkel
  Gnr. 240 bnr. 820 snr. 60 orgnr. 975473201 i Nordre Follo kommune
  Innhold
  En attraktiv 2-roms med god planløsning, stor solrik balkong og garasjeplass.

  2. etasje: Entré, bad/wc, soverom, kjøkken med delvis åpen løsning i stue. Stue med utgang til stor og solrik balkong.

  I tillegg disponeres en bod i kjeller (på ca. 5 kvm) og garasjeplass i felles garasjeanlegg.

  Primærrom 46 kvm. Bruksareal 46 kvm. Det henvises til tilstandsrapport fra Anticimex (datert 13.10.2023) for utfyllende informasjon om arealberegninger.
  Standard
  Kjøkken:
  Kjøkkeninnredning med profilerte fronter og laminat benkeplate. Integrert komfyr med keramisk koketopp og nedfelt oppvaskkum med ett-greps armatur. God skap- og benkeplass med belysning og stikkontakter. Integrert ventilator med avtrekkskanal. Varmtvannsbereder på kjøkken byttet i 2018. Delvis åpen løsning mot stue. Malt himling, malte vegger samt fliser over benk. Parkett på gulv fra 2018. Frittstående oppvaskmaskin og kjøleskap med frydedel.

  Bad:
  Meget flott baderom fra 2022. Veggmontert innredning med heldekkende servant og ett-greps armatur. Speil over servant med belysning og stikkontakt på vegg over servant. Dusjnisje med glassdører og ett-greps armatur. Vegghengt toalett med innebygget sisterne fra Geberit. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Flislagt gulv med varmekablere og flislagte vegger. Himlingsflate utført i malt betong.

  Stue:
  Stor stue med plass til sofagruppe og spisebord. Krok med mulighet for hjemmekontor. Uttak til kabel-TV og internett. Malt himling, malte vegger og parkett på gulv fra 2018. Videre utgang til solrik og balkong.

  Balkong:
  Utgang fra stue til overbygget vestvendt balkong på ca 11 m². Bærende konstruksjoner av betong belagt med fliser. Rekkverk av metall.

  Overflater øvrige rom:
  Gulvflater belagt med parkett. Veggoverflater utført i malt strietapet. Himlingsflater utført i malt betong. Hvite profilerte innerdører/skyvedører. Skyvedørsgarderobe i entré.
  Sammendrag av tilstandsgrad
  Det er avholdt tilstandsrapport der diverse bygningselementer er undersøkt og definert ut fra tilstandsgrader. Tilstandsgrader beskriver på en visuell måte en tilstand eller risiko opp mot et referansenivå.

  Bygningssakkyndige har vurdert boligen ut fra hva man kan forvente av en bygning av samme alder og type. Vurderingen gjøres som regel mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da boligen ble oppført (søknadstidspunktet). Forhold som er vanlige for bygningens alder, slik som slitasje etter normal bruk regnes ikke som avvik.

  TG1: 76%. TG2: 19%. TGIU (ikke undersøkt) 5%
  TG3: Ikke benyttet.

  Det er fremlagt dokumentasjon vedrørende rehabilitering av bad. Se tilstandssrapport for detaljer.
  Utstyr
  Alle integrerte hvitevarer på kjøkken følger eiendommen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke. Løsøre og tilbehør som medfølger overdras slik de fremsto på visning.

  For øvrig vises det til standardliste over løsøre og tilbehør til eiendommen som følger vedlagt salgsoppgaven.
  Bebyggelsen
  Boligbygg over 4.etasjer oppført i 1972.
  Gulv mot grunn av betong. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker i hovedsak av betong med utfyllende bindingsverk av trekonstruksjoner. Fasader utført i fasadeplater. Tilnærmet flat takkonstruksjon utvendig tekket med papp/membran (ikke besiktiget). Profilert entrédør av tre med kikkhull, brannklasse B30 og lydklasse 40db. Balkongdør og vinduer med karmer av tre og to-lags glass fra 2006.

  Se tilstandsrapport for ytterligere detaljer.
  Oppvarming/teknisk
  Leiligheten er elektrisk oppvarmet. Sikringsskap med automatsikringer.

  Varmtvannsbereder på 101 L fra 2018 samt hovedstoppekran plassert under kjøkkenvask/kjøkkenbenk. Montert waterguard på vannrør under kjøkkenvask.

  Naturlig ventilasjon samt mekanisk avtrekk på bad og kjøkken.

  Leiligheten har røykvarsler og håndholdt brannslukkingsapparat.
  Beskrivelse av tomt
  Felles eiet tomt for sameiet på 11 441 kvm.
  Tomten skråner mot vest og er dels naturtomt. Asfalterte adkomst/internveier samt noe opparbeidet tomt med plen, beplantning og sittegrupper.
  Parkering
  Biloppstillingsplass i felles garasjeanlegg i Sameiet Nordre Skrenten Garasjehus følger boligseksjonen ved salg. Nordre Skrenten 1 Sameiet og Nordre Skrenten 4 Sameiet eier 50% hver i Sameiet Nordre Skrenten Garasjehus.

  På ekstraordinært sameiermøte i garasjehuset er det lagt til rette for elbil ladning på samtlige plasser. Garasjehuset har lagt opp infrastruktur for elbil ladning til samtlige plasser, men beboere som ønsker tilkobling for ladning må bestille disse via garasjehusets styre.

  Det finnes også gjesteparkering ute.
  Beskrivelse av sameiet:
  Nordre Skrenten 1 Sameiet er et veldrevet sameie.

  Dyrehold er tillatt etter følgende regler:
  Ved førstegangs innflytting skal styret søkes skriftlig om tillatelse til å medta hund eller innekatt. Dette må registreres/meldes styret skriftlig innen 2 uker etter innflytting. Senere anskaffelse av hund/katt skal også godkjennes av styret, og etter at eier har forpliktet seg
  til å følge gjeldende regler for dyrehold. Husdyrholdet må ikke være til sjenanse for naboer og omgivelser. Eieren er erstatningspliktig for skade som et husdyr måtte påføre sameiet og beboerne. Husdyr skal holdes under kontroll og luftes i bånd. Ekskrementer skal fjernes umiddelbart. Dersom det kommer berettiget klage på hund eller annet husdyr, i henhold til disse regler og politi-vedtektenes regler, vil styret i sameiet vurdere godkjennelse på nytt.

  Sameiet gjennomfører dugnad to ganger pr. år.

  Nordre Skrenten 1 er et veldrevet sameiet som foretar løpende vedlikehold av bygningsmassen. Følgende prosjekter er gjennomført i 2023;
  - Ny lekeplass
  - Nye avfallsbrønner
  - Etterisolering av krypkjeller
  - Grave og reparasjonsarbeider av gavelvegg mot sør
  - Nye pulver/skumapparater i leiligheter og fellesoppgang

  Fremtidige prosjekter:
  - Epoxy og membran på balkonger begynner å bli nedslitt og trenger vedlikehold.
  - Reparasjon av lekkasje fra tak (oppgang B og C). Det vurderes om hele taket skal legges om da levetiden for liggende tak begynner å nærme seg. Dersom taket byttes vil det også være mulig å installere solcellepanel ved en senere anledning.

  Styret er i gang med å se på forskjellige løsninger og det er pt. ikke fremlagt pristilbud eller informasjon om hvordan dette eventuelt skal dekkes. Det må tas høyde for at det kan bli et låneopptak dersom arbeidene vedtas.

  Boligsameiet har ikke lån, men garasjehuset har lån i OBOS banken. Lånet har følgende spesifikasjon og vilkår:
  Lånenr.: OBOS01-98207470317
  Type: A
  Restsaldo: 13 767,-
  Restløpetid: 2 mnd
  Terminer pr. år: 12
  Rente type: Flyt
  Rente pr. 27.09.23: 7,20%

  Lånenr.: OBOS02-98207470309
  Type: A
  Restsaldo: 1 693 775,-
  Restløpetid: 2 år 6 md.
  Terminer pr. år: 12
  Rente type: Flyt
  Rente pr. 27.09.2023: 7,20%

  Sameiet har husordensregler og vedtekter. Disse følger vedlagt salgsoppgave og vi oppfordrer interessenter til å sette seg godt inn i disse før budgivnig.
  Løpende kostnader:
  Totale felleskostnader pr. d.d. kr 2.753,- pr. md.
  Herav:
  Garasje 850,-
  Felleskostnader 1.298,-
  Trappevask 55,-
  Kabel-tv - bredbånd 550,-

  Kommunale avgifter utgjør kr. 8 843,- pr år og inkluderer abonnement vann/avløp og fellesrenovasjon.
  Strømkostnad etter eget forbruk.
 • Offentlige forhold

  Vei, vann og avløp
  Offentlig med private internveier og ledningsnett.
  Reguleringsplan
  Eiendommen er regulert til boligformål. Området for øvrig er blant annet regulert til blokkbebyggelse, konsentrert småhusbebyggelse, gang- og sykkelvei,parkeringsplasser, lekeplass og grøntområder.

  Reguleringplaner under arbeid i nærheten (500 m):
  - 2018007 Sentrumsgården BFKT4: planlegging igangsatt for detaljregulering.
  - 202009 Skrenten Panorama: planlegging igangsatt for detaljregulering.
  - 202003 Skrenten Nybakken: planlegging igangsatt for detaljregulering.
  Tinglyste rettigheter og servitutter
  Sameiet har tinglyst pant på kr. 20 000,- som sikkerhet for ubetalte fellesutgifter.
  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det foreligger midlertidig brukstillatelse.
 • Økonomiske forhold

  Energiforbruk og energimerking
  Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter E
  Formuesverdi
  Formuesverdi : 675 884,- Sekundær formuesverdi : 2 433 182,- Formuesverdi pr. : 31.12.2021
  Forsikring
  If Skadeforsikring Polisenummer: 565806
  Boligkjøperforsikring
  Når du kjøper ny bolig, er det mye du må tenke på. Sammen med Tryg har vi skreddersydd en boligkjøperpakke slik at du kan være trygg på at du har alle forsikringene du trenger - enten du har kjøpt hus, leilighet eller hytte. Denne gunstige pakken fra Tryg inkluderer også juridisk hjelp hvis du oppdager feil og mangler ved boligen utover det som er opplyst om. Boligkjøperpakken inneholder innboforsikring, dobbel renteforsikring - for situasjoner der kjøper ikke får solgt nåværende bolig - samt en flytteforsikring for alle de tre boligtypene. For hus og hytte omfatter den i tillegg bygningsforsikring hvor kostnader for å reparere eller gjenoppbygge huset ditt er inkludert. Les mer om forsikringen i produktark for Boligkjøperpakke som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

  Boligkjøperpakken må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøte.

  Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken siden kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Nord Eiendomsmegling AS mottar et honorar for denne formidlingen.
  Finansiering
  Nord Eiendomsmegling anbefaler våre kunder å snakke med Handelsbanken Kolbotn ved spørsmål om finansiering. Handelsbanken holder til på Rosenholm Campus og er et fysisk bankkontor som stiller opp for våre kunder. Kontakt megler for mer informasjon.
  Oppgjør
  Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.
  Det forutsettes at kjøper innbetaler fullt oppgjør til meglers klientkonto senest dagen før avtalt overtagelse. På samme tidspunkt skal kjøpers pantedokument være meglers oppgjørsavdeling i hende. Det skal ikke betales forskudd på kjøpesum. Innbetalinger skal skje fra kjøpers egen konto eller egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Annet

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring i Anticimex og har i den anledning fylt ut en egenerklæring. Denne er et viktig salgsdokument og det anbefales på det sterkeste at potensielle kjøpere setter seg grundig inn i denne før budgivning. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Kontakt megler dersom du ønsker forsikringsvilkårene.
  Arealangivelser i salgsoppgaven
  Arealangivelsene er hentet fra tilstandsrapport.
  Andre opplysninger
  Selger har ikke bebodd eiendommen, og har således begrenset kjennskap til eiendommen.
  Budgivning
  Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.
  Som budgiver hos oss kan du kreve at alle bud blir dokumentert og fremlagt. Det betyr at du som budgiver må akseptere at deler av ditt bud kan bli fremlagt for øvrige budgivere. Det henvises til forbrukerinformasjon om budgivning. Vi anbefaler at alle bud leveres via budknappen på annonsen på FINN.no. Dette er en enkel og sikker løsning hvor du identifiserer deg med Bank-ID. Vi kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Det presiseres at alle bud må ha minst 30 min akseptfrist fra innlevering. Hemmelige bud eller bud med hemmelige forbehold vil ikke bli behandlet og dette er i tråd med avtale mellom selger og meglerforetaket. Ta kontakt med megler dersom du har spørsmål eller dersom du ikke har anledning til å legge inn bud elektronisk. Da løser vi dette manuelt.
  Overtagelse
  Angi ønsket overtagelse i ditt bud.
  Lovanvendelse
  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
  Lov om hvitvasking
  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål. Kjøpers innbetaling skal foretas fra norsk bank/finansinstitusjon. Selgers oppgjør vil skje til konto i norsk bank/finansinstitusjon. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.
  Nord Eiendomsmegling AS fraskriver oss ansvar for eventuelle økonomiske krav som følge av ovennevnte forhold.
Se komplett salgsoppgave
Bent André Norderhaug
Bent André Norderhaug
Eiendomsmegler MNEF
bent.norderhaug@nord-em.no 91 51 48 22
Ola Presterud
Ola Presterud
Eiendomsmegler MNEF
ola.presterud@nord-em.no 92 25 92 10

Boliger til salg