Komplett salgsoppgave

Heimenveien 8 A

Flott enebolig fra 2014 - Solrik usjenert terrasse - Balkong med utsikt - Garasje - Vannbåren gulvvarme - Energimerke A

 • Totalpris 9 189 994
 • Prisantydning 8 950 000
 • Omkostninger 239 994
 • BRA 164m2
 • P-Rom 150m2
 • Tomteareal 700m2
 • Soverom 3
 • Bad 2
 • Byggeår 2014
 • Boligtype Enebolig
 • Eierform Selveier
 • Energimerke A

Om boligen

Heimenveien 8 A - En flott enebolig beliggende i en populær villavei på Solbråtan med nærhet til Kolbotn sentrum. Høyt og fritt mot vest med svært gode solforhold og utsikt. Meget barnevennlig område med gangavstand til flere barnehager og skoler. For øvrig kort vei til Kolbotn Torg med mangeartede servicetilbud, kulturhuset Kolben, togstasjon/buss og turområder rundt Kolbotnvannet og Kantoråsen. Nye Sofiemyr barneskole åpner i 2025.

Boligen inneholder lyst og romslig kjøkken/spisestueavdeling med pen innredning og praktisk kjøkkenøy, stue, 3(4) soverom, 2 bad, vaskerom og loftstue. I tillegg til den flotte balkongen i loftetasjen har man romslige uteplasser mot vest utenfor stue i 1. etasje. Boligen har dobbelgarasje og godt med parkering. Vannbåren gulvvarme og balansert ventilasjon.

 • Eiendommen

  Beliggenhet
  Enebolig belliggende i meget populær villavei på Solbråtan med sentrumsnærhet til Kolbotn hvor man finner de fleste typer servicetilbud, Kolbotn Torg med et rikt utvalg av forretninger, lege/tannlegekontor, kaféer, restauranter og Kolben kulturhus med restaurant, kino, bibliotek samt konsertscener og selskapslokaler. Ved Kolben er det et hyggelig torg og adkomst ned til Kolbotnvannet med bryggekant. 

  Eiendommen ligger flott til i veletablert boligfelt med kort vei til barnehage, skole (Sofiemyr skolekrets) og Roald Amundsen VGS.

  Gangavstand til nærmeste bussholdeplass (HV-huset) og jernbanestasjon (Solbråtan), med god kommunikasjon til både Oslo/Lysaker/Stabekk og Ski. Tog til Oslo ca. 20 min og til Ski ca. 15 min.

  Kolbotn byr på et rikt utvalg av aktiviteter som passer alle aldre. I kommunen finnes det to store idrettslag, Kolbotn IL og Oppegård IL, som tilbyr det meste av idrettslige aktiviteter til både barn og voksne. Det finnes 18-hulls golfbane på Greverud, friidrettsbane, svømmehall, alpinanlegg, tennisbaner/haller, flerbrukshaller, kunstgressbaner samt flere treningssentre. Det er lysløype og flotte turområder rundt Kolbotn vannet og Kantoråsen rett i nærheten, samt fine bademuligheter langs Gjersjøen.
  Adresse
  Heimenveien 8 A 1410 Kolbotn
  Matrikkel
  Gnr. 240 bnr. 999 i Nordre Follo kommune
  Innhold
  1. etasje: Entré, bad, vaskerom, stue, spisestue, kjøkken og innvendig bod. Det er enkelt å etablere et 4. soverom i del av stuen med adkomst fra ut til entré.

  Loftetasje: Trappegang, bad, tre soverom, loftstue og innvendig bod.

  I tillegg:
  - Frittstående garasje på ca. 28 m²
  - Frittstående bod på ca. 8,5 m²

  Primærrom 150 m². Bruksareal 164 m². Det henvises til tilstandsrapport fra Anticimex datert 17.10.2023 for spesifikasjon av primærrom og sekundærrom.

  Deler av loftsetasje er ikke måleverdig areal grunnet lav takhøyde under skråtak. Gulvflaten er målt til 76 m².
  Standard
  Meget flott enebolig fra 2014 med god planløsning og tidsriktig interiør og fargevalg.

  Kjøkken:
  Kjøkkeninnredning med profilerte fronter og benkeplate av laminat med nedsenket oppvaskkum med ett-greps armatur. Fliser mellom benkeplate og overskap og overbelysning og stikkontakter under overskap. Integrerte hvitevarer bestående av kjøleskap med fryser, oppvaskmaskin, mikrobølgeovn, stekeovn og nedsenket induksjonstopp. Vegghengt ventilator med avtrekk ut av bygg og avtrekksventil i himling. 

  Bad 1. etasje:
  Vegghengt servantskap med høyglans fronter og ovenpåliggende servant med ett-greps armatur. Vegghengt speil med side skap og overbelysning over servant. Dusjhjørne med glassfelt og dusjarmatur tilkoblet hånddusj. Vegghengt toalett tilkoblet sisternekasse. Avtrekksventil i himling. Flislagt gulv med varme og flislagte vegger. Malt himlingsflate med downlights.

  Bad loftetasje:
  Vegghengt servantskap med glatte fronter og ovenpåliggende servant med ett-greps armatur. Integrert speil med overbelysning over servant. Dusjhjørne med innfellbare glassdører og dusjarmatur tilkoblet hånddusj. Gulvstående badekar med dusjarmatur tilkoblet hånddusj og vegghengt toalett tilkoblet sisternekasse. Avtrekksventil i himling. Flislagt gulv med varme og flislagte vegger. Himlingsflate/skråtak med malt flate og downlights.

  Vaskerom 1. etasje:
  Vegghengt utslagsvask med ett-greps armatur. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Avtrekksventil i himling. Fordelerskap for rør-i-rør-systemet og vannbårenvarme er plassert i vegg. Flislagt gulv med varme og vegger av malte flater og sokkelfliser. Malt himlingsflate.

  Terrasse utenfor spisestue:
  Utgang fra spisestue til vestvendt terrasse på ca. 48 m². Terrassen er belagt med terrassebord og har rekkverk av trekonstruksjoner. Utebelysning, stikkontakt, markise og pergolatak. Usjenert med gode solforhold.

  Balkong utenfor loftstue:
  Utgang fra loftstue til vestvendt balkong på ca. 16,5 m². Balkongen er belagt med terrassebord og har rekkverk av trekonstruksjoner. Flott utsikt og topp solforhold.

  I tillegg er det overbygget inngangsparti på 5,6 kvm belagt med terrassebord.

  Overflater øvrige rom:
  Flislagt gulv med varme i entré. Gulvflater i øvrige rom med parkett og fliser. Gulvvarme i stue, kjøkken og spisestue. Malte veggflater. Himlinger med malte flater. Profilerte innerdører samt en to-fløyet dør med glass. Skyvedørsgarderobe i entré. Garderobeskap på soverom.
  Sammendrag av tilstandsgrad
  Det er avholdt tilstandsrapport der diverse bygningselementer er undersøkt og definert ut fra tilstandsgrader. Tilstandsgrader beskriver på en visuell måte en tilstand eller risiko opp mot et referansenivå.

  Bygningssakkyndige har vurdert boligen ut fra hva man kan forvente av en bygning av samme alder og type. Vurderingen gjøres som regel mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da
  boligen ble oppført (søknadstidspunktet). Forhold som er vanlige for bygningens alder, slik som slitasje etter normal bruk regnes ikke som avvik.

  TG1: 77% TG2: 14% TGIU: (ikke undersøkt) 9%. TG3 er ikke benyttet.
  Utstyr
  Det er Luxaflex myggnetting på alle soverom. Markise og pergola er elektrisk drevet med fjernkontroll. Alle integrerte hvitevarer på kjøkken følger eiendommen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke. Løsøre og tilbehør som medfølger overdras slik de fremsto på visning. 3 lamper over kjøkkenbord medfølger ikke.

  For øvrig vises det til standardliste over løsøre og tilbehør til eiendommen som følger vedlagt salgsoppgaven.
  Bebyggelsen
  Enebolig oppført i 2014.
  Boligen er oppført med plate på mark av betongkonstruksjoner. Yttervegger av bindingsverk utvendig kledd med liggende panel. Saltak av trekonstruksjoner tekket med takstein. Profilert entrédør med glassfelt. Profilert boddør. Balkongdører og vinduer med karmer av tre og tre-lags glass. Velux takvinduer.

  Frittstående garasje med gulv mot grunn av betong. Yttervegger av bindingsverk utvendig kledd med liggende panel. Saltak av trekonstruksjoner tekket med takstein. Hvit leddport med elektrisk portåpner.

  Se tilstandsrapport for ytterligere detaljer.
  Oppvarming/teknisk
  Boligen er oppvarmet med elektrisitet, vannbåren gulvvarme og peisovn i stue.

  Boligen har balansert ventilasjonsanlegg.

  Sikringsskap med automatsikringer, hovedsikring og strømmåler er plassert i entré.

  Boligen har røykvarslere. Brannslokkningsapparat av skum fra 2023.

  Fordelerskap for rør-i-rør-systemet og stoppekraner samt fordelerskap for vannbårenvarme er plassert på vaskerom. Hovedstodstoppekran med vannmåler og varmepumpe for vannbårenvarme/varmtvann er plassert på vaskerom. Aggregat for balansert ventilasjon og sentralstøvsuger er plassert på bod i loftsetasje.
  Beskrivelse av tomt
  Eiet tomt på 700 m².
  Tomten er opparbeidet med blant annet internstier, singlet gårdsplass, plenarealer og diverse beplantning.
  Parkering
  Parkering i garasje og på gårdsplass. Ellers gateparkering etter gjeldende bestemmelser.
  Løpende kostnader:
  Kommunale avgifter utgjør ca kr. 18 865,- pr år (avhenger av forbruk).
  Bygningsforsikring ca kr. 5 500,- pr år.
  Stipulert årlig strømforbruk ca 17 062 kwh.
  Kabel-TV og internett fra Telenor ca kr. 9 840,- pr år.

  Ovennevnte kostnader er basert på nåværende eiers bruk.
 • Offentlige forhold

  Vei, vann og avløp
  Offentlig adkomst. Boligen er tilkoblet offentlig vann og avløp med private stikkledninger.
  Reguleringsplan
  Eiendommen er regulert til boligformål. Området for øvrig er regulert til frittliggende småhusbebyggelse.

  Kommunen opplyser om følgende reguleringsplaner under arbeid i nærheten (under 500 m):
  Nedre Ekornrud - områderegulering.
  Fløysbonn ungdomsskole - detaljregulering.

  Planrapport og kart følger vedlagt salgsoppgaven.
  Tinglyste rettigheter og servitutter
  Det ble i forbindelse med registrering av grunn i 2008 tinglyst en rekke servitutter som omhandler blant annet bestemmelser om vann/kloakkledning, bebyggelse og adkomstrett. Blant annet kan nevnes at Heimenveien 10 har tinglyst adkomstrett til et areal på ca. 5 kvm i eiendommens nordøstre hjørne.

  Det er innhentet kopi av servitutter og interessenter kan få disse på forespørsel.
  Ferdigattest/brukstillatelse
  Ferdigattest for enebolig og garasje (datert 04.08.2014) foreligger.
 • Økonomiske forhold

  Prisantydning
  8 950 000,-
  Formuesverdi
  Formuesverdi : 2 327 049,- Sekundær formuesverdi : 8 377 375,- Formuesverdi pr. : 31.12.2021
  Energiforbruk og energimerking
  Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter A
  Forsikring
  Gjensidige Polisenummer: 84725841
  Finansiering
  Nord Eiendomsmegling anbefaler våre kunder å snakke med Handelsbanken Kolbotn for ved spørsmål om finansiering. Handelsbanken holder til på Rosenholm Campus og er et fysisk bankkontor som stiller opp for våre kunder. Kontakt megler for mer informasjon.
  Boligkjøperforsikring
  I samarbeid med Tryg tilbyr vi våre kjøpere å tegne boligkjøperforsikring. Dette er en motvekt til selgers boligselgerforsikring og anbefales av oss. Kjøper kan velge mellom ordinær boligkjøperforsikring eller å kjøpe boligkjøperpakken. Sistnevnte inkluderer blant annet husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning og flytteforsikring, i tillegg til ordinær boligkjøperforsikring.
  Oppgjør
  Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

  Det forutsettes at kjøper innbetaler fullt oppgjør til meglers klientkonto senest dagen før avtalt overtagelse. På samme tidspunkt skal kjøpers pantedokument være meglers oppgjørsavdeling i hende. Det skal ikke betales forskudd på kjøpesum. Innbetalinger skal skje fra kjøpers egen konto eller egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Annet

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring i Anticimex og har i den anledning fylt ut en egenerklæring. Denne er et viktig salgsdokument og det anbefales på det sterkeste at potensielle kjøpere setter seg grundig inn i denne før budgivning. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Kontakt megler dersom du ønsker forsikringsvilkårene.
  Arealangivelser i salgsoppgaven
  Arealangivelsene er hentet fra tilstandsrapport.
  Andre opplysninger
  Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen. Det ble i forbindelse med bygging av huset i 2014 produsert en energimerke med karakteren mørkegrønn A. Denne ble utført av eksperter på området og kan fåes ved henvendelse til megler.
  Budgivning
  Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.
  Som budgiver hos oss kan du kreve at alle bud blir dokumentert og fremlagt. Det betyr at du som budgiver må akseptere at deler av ditt bud kan bli fremlagt for øvrige budgivere. Det henvises til forbrukerinformasjon om budgivning. Vi anbefaler at alle bud leveres via budknappen på annonsen på FINN.no. Dette er en enkel og sikker løsning hvor du identifiserer deg med Bank-ID. Vi kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Det presiseres at alle bud må ha minst 30 min akseptfrist fra innlevering. Hemmelige bud eller bud med hemmelige forbehold vil ikke bli behandlet og dette er i tråd med avtale mellom selger og meglerforetaket. Ta kontakt med megler dersom du har spørsmål eller dersom du ikke har anledning til å legge inn bud elektronisk. Da løser vi dette manuelt.
  Overtagelse
  Angi ønsket overtagelse i ditt bud.
  Lovanvendelse
  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
  Lov om hvitvasking
  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål. Kjøpers innbetaling skal foretas fra norsk bank/finansinstitusjon. Selgers oppgjør vil skje til konto i norsk bank/finansinstitusjon. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.
  Nord Eiendomsmegling AS fraskriver oss ansvar for eventuelle økonomiske krav som følge av ovennevnte forhold.
Se komplett salgsoppgave

Visning

Visning etter avtale med megler
Bent André Norderhaug
Bent André Norderhaug
Eiendomsmegler MNEF
bent.norderhaug@nord-em.no 91 51 48 22
Ola Presterud
Ola Presterud
Eiendomsmegler MNEF
ola.presterud@nord-em.no 92 25 92 10