Komplett salgsoppgave

Ingierstrandveien 76

Idyllisk og vestvendt strandeiendom med herlige uteplasser og kveldssol - Skjermet og barnevennlig - Ca. 20 min til Oslo

 • Totalpris 23 078 914
 • Prisantydning 22 500 000
 • Omkostninger 578 914
 • BRA 204m2
 • P-Rom 182m2
 • Tomteareal 5 136m2
 • Soverom 5
 • Bad 2
 • Byggeår 1933
 • Boligtype Enebolig
 • Eierform Selveier
 • Energimerke E

Om boligen

Ingierstrandveien 76 - i naturskjønne omgivelser ved Bunnefjorden ligger en av områdets best bevarte hemmeligheter - Ingierstrand. Ingierstrand har med sin vestvendte beliggenhet til fjorden rett utenfor Oslo, i lang tid vært benyttet til fritid, arbeid, og inspirasjon. Med bil tar det ca. 20 minutter inn til Oslo sentrum.

Boligen ble oppført i 1933 og ble tilbygget i 2002. Det er lekkert kjøkken fra Kvik med integrerte hvitevarer, stue med utgang til terrasse, bad i underetasjen med badekar fra 2017, hele 5 soverom, bad i 2. etasje, vaskerom, teknisk rom og godt med oppbevaring.

Tomten er på hele 5136 kvm og er svakt skrående ned mot Bunnefjorden. Privat strand/strandlinje og adkomst til brygge/stupebrett.

Ingen boplikt - kan benyttes som helårsbolig eller fritidsbolig. Husk påmelding!

 • Beliggenhet

  Beliggenhet
  Syd for Malmøya og Hvervenbukta, i naturskjønne omgivelser ved Bunnefjorden ligger en av Osloområdets best bevarte hemmeligheter - Ingierstrand. Ingierstrand har med sin vestvendte beliggenhet til fjorden rett utenfor Oslo, i lang tid vært benyttet til fritid, arbeid, og inspirasjon. På 1930-tallet bidro en av områdets største grunneiere - familien Ingier med etableringen av Ingierstrand Bad og en rekke boliger fra Hvervenbukta i nord til tettstedet Bålerud på Svartskog i syd. Store tur- og friområder i umiddelbar nærhet med blant annet Ingierstrand Bad som har en hyggelig restaurant, Svartskog m.m.

  Det er 10 minutters biltur til Kolbotn med kjøpesenteret Kolbotn Torg,  restauranter, og kulturhus med kino og bibliotek. Omlag 20 minutters biltur til Oslo S. Offentlig kommunikasjon med buss til Kolbotn fra Ingierstrandveien og tog og buss til Oslo fra Kolbotn stasjon eller Rosenholm stasjon med god innfartsparkering.
  Adresse
  Ingierstrandveien 76 1420 Svartskog
  Matrikkel
  Gnr. 232 bnr. 22 i Nordre Follo kommune
  Innhold
  Underetasje: Trapp/gang, bad, vaskerom, gang, soverom, garderobe, teknisk rom, arbeidsrom og bod.

  1. etasje: Entre/trapp/gang, stue/spisestue/kjøkken og soverom. Uinnredet kaldtloft med adkomst via loftsluke fra utsiden ved inngangspartiet.

  2. etasje: Trapp/gang, bad og 3 soverom. Uinnredet kaldtloft med adkomst via loftsluke i soverom.

  Primærrom 182 kvm. Bruksareal 204 kvm. Det henvises til tilstandsrapport fra Anticimex (datert 13.11.2023) for spesifikasjon av primærrom og sekundærrom.

  Bod på 12m2 i underetasje har ikke måleverdig areal grunnet lav takhøyde på 1,88m. Deler av 2 etasje har ikke måleverdig areal grunnet lav takhøyde under skråtak.
  Standard
  Enebolig over 3 plan med fin planløsning.

  Kjøkken:
  Kvik kjøkkeninnredning fra år 2014 med integrerte hvitevarer og glatte fronter på skuffer og skapdører. Benkeplater i stein (white iceberg). Underlimt oppvaskkum i komposittmaterialer og blandebatteri med hånddusj. Komfyr, mikrobølgeovn, kjøl- og fryseskap integrert i høyskap. Integrert oppvaskmaskin. Kjøkkenvifte montert i himling med avtrekk til kanal og yttervegg. Komfyrvakt. Stikkontakter. Lekkasjestopper/ fuktføler og opplegg for oppvaskmaskin i benkeskap. 1- stavs parkett på gulv. Malte glatte flater på vegger og himling. Downlights.

  Terrasse utenfor stue i 1. etasje:
  Vestvendt terrasse med utgang fra stue på ca. 30 kvm med fliser på gulv og rekkverk i stål/glass. Trapp og rekkverk. Fjordutsikt. Futura Entreprenør AS tok bort tidligere fliser og la nytt (med fuktsperre) i 2014.

  Overflater øvrige rom i 1. etasje:
  Gulv med fliser i entré fra år 2014, skipsgulv i ett soverom og 1- stavs parkett. Vegger med malte glatte flater/trekledning fra år 2014 og bjelker i soverom. Himling med malte glatte flater fra år 2014. Det er downlights i entré/gang, soverom og stue/spisestue.

  Bad underetasje:
  Flislagt bad fra år 2017. Innmurt hjørnebadekar med fliser. Leddet dusjvegg i glass. Integrert blandebatteri med hånddusj. 2 hyllenisjer i vegg. Vegghengt toalett med hyllekant. Servantskap med glatte fronter på skuffer og helservant med ett greps blandebatteri. Speil med 2 TVer og innebygget varme (med bryter). Stikkontakter. 2 håndklestativ med varme. 2 høyskap. Mekanisk avtrekksvifte på vegg. Varme i gulv. Åpningsbart vindu med hyllekant. Gulvfliser og veggfliser. Malt himling med glatte flater, downlights og høytaler. Badet ble strippet helt ned og bygget opp på nytt i 2017 av Futura Entreprenør AS.

  Vaskerom underetasje:
  Vaskerom fra år 2002. Benkeplate i laminat. Nedfelt oppvaskkum i rustfritt stål og ett greps blandebatteri. Opplegg for vaskemaskin/ tørketrommel. Mekanisk avtrekksvifte på vegg. Varme i gulv. Åpningsbart vindu med hyllekant. Gulvfliser og veggfliser. Trekledning i himling med lyslampe.

  Teknisk rom:
  Teknisk rom med gulvfliser, gipsplater på vegger og trekonstruksjon i himling med lyslampe. Fordelerstamme til vannrør. Gulvsluk i plast. Vannrør i kobber fra ukjent årstall/ år 2002. Avløpsrør i plast fra år 2002. Fra år 2017 i bad i kjeller. 120L varmtvannsbereder med ukjent alder. 200L varmtvannsbereder fra år 2001. Trykktank. Vannfilter for kalk. Hovedstoppekran. 2 sikringsskap. 2 stk luft til luft varmepumpe fra år 2022.

  Overflater øvrige rom i underetasjen:
  Gulv med fliser. Vegger med malte glatte flater, tapet og malt mur. Himlinger med malte glatte flater og trekledning. Downlights i trapp/gang og disponible rom. Ved oppussing i år 2014 fant de spor av at det hadde vært noe fukt tidligere på vegg mot veien. De åpnet veggen og satt inn inspeksjonsluke. Det ble ikke funnet noe fukt eller problem som måtte utbedres.

  Bad 2. etasje:
  Bad fra år 2002. Dusjhjørne med innsvingbare dører i buet glass og veggmontert hånddusj. Vegghengt toalett. Servantskap med glatte fronter på skuffer og skapdører. Benkeplate i laminat. Nedfelt servant i porselen med 2- greps blandebatteri. Integrert speil. Stikkontakter. Knagger. Naturlig ventilasjon. Varme i gulv. Adkomst til kryploft med fordelerskap. Gulvfliser og veggfliser. Malt himling/ skråhimling med glatte flater, downlights og avtrekksventil.

  Overflater øvrige rom i 2. etasje:
  Gulv med 3- stavs eikeparkett fra år 2002. Vegger med malte glatte flater/ tapet fra år 2002/ 2014. Himling/ skråhimling med malte glatte flater fra år 2002. Downlights i ett soverom fra år 2014.
  Sammendrag av tilstandsgrad
  Det er avholdt tilstandsrapport der diverse bygningselementer er undersøkt og definert ut fra tilstandsgrader. Tilstandsgrader beskriver på en visuell måte en tilstand eller risiko opp mot et referansenivå.

  Bygningssakkyndige har vurdert boligen ut fra hva man kan forvente av en bygning av samme alder og type. Vurderingen gjøres som regel mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da boligen ble oppført (søknadstidspunktet). Forhold som er vanlige for bygningens alder, slik som slitasje etter normal bruk regnes ikke som avvik.

  Kort sammendrag av boligens tilstandsgrader:
  TG1: 59%. TG2: 37%. TG3: 1%. TGIU (ikke undersøkt): 3%.

  TG3 er kun gitt til:
  - Grunnmur på tilbygg: Pussavskalling av stort omfang er observert på trapp og grunnmur på tilbygg. Årsak og omfang må avdekkes. Skade må utbedres. Det er ikke fremlagt dokumentasjon på utførelsen. Ytterligere undersøkelser anbefales grunnet skadeomfanget.

  Opplysninger fra selger: En del sprekker/avflassninger i murpuss (utenpå isolasjon) rundt hele veranda. Trolig vann som har rent. Sjablongmessig prisanslag: kr 50 000 - 100 000,-.

  Se tilstandsrapport for detaljer.
  Utstyr
  Alle integrerte hvitevarer på kjøkken samt vaskemaskin på vaskerommet og ekstra kjøleskap (tilkoblet vann for isbiter/vann) i boden følger eiendommen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke. Løsøre og tilbehør som medfølger overdras slik de fremsto på visning.

  For øvrig vises det til standardliste over løsøre og tilbehør til eiendommen som følger vedlagt salgsoppgaven.
  Bebyggelsen
  Enebolig oppført i 1933, tilbygget i 2002.
  Grunnmur i naturstein/mur. Alder fra byggeår og 2002. Ekstra lag isolasjon og murpuss rundt grunnmur ble lagt til av Futura Entreprenør AS i 2014 Dreneringen er fra 2002. Trevinduer. Vinduer/terrassedører i 2-lags glass fra 2002. Heve-skyvedør til terrasse. Dobbel ytterdør med elektrisk kodelås og glassfelt fra 2002. Det er stedvis pollen-netting på vinduer. Boligen har yttervegger i tre- og murkonstruksjoner. Etterisolert og utvendig kledd med liggende trekledning fra 2002. Utvendige fasader av murpuss. Overflatebehandlet i 2012. Katteluke i yttervegg ved inngangsdør. Under oppussing i år 2014 ble det funnet og byttet noe treverk på utsiden i 1. etasje nederst mot terrasse. Saltak i trekonstruksjon fra byggeår. Papp, sløyfer og lekter er fra 2002. Yttertaktekking er takstein fra 2002 på tilbygg og eldre dato på hovedtak.

  Se tilstandsrapport for detaljer.
  Oppvarming/teknisk
  Luft til luft varmepumpe fra 2022 i stue og ett soverom 2 etasje. Gulvvarme i alle rom i underetasje. Gulvvarme i entré, stue/spisestue/kjøkken i 1. etasje og bad i 2. etasje. Skorsteinen er en teglsteinspipe fra byggeår tilkoblet ildsted i stue. Opplysninger fra selger: Da vi flyttet inn i år 2013 fikk vi installert innvendig pipe/rør i pipa.

  Det elektriske anlegget er i hovedsak vurdert å være fra år 2002. Sikringsskap 1 er plassert i trapp/gang 2 etasje og er utstyrt med automatsikringer med jordfeilbryter. Digital strømmåler fra år 2018. Overspenningsvern er på 63
  AMP. Sikringsskap 2 og 3 er plassert i teknisk rom. Automatsikringer med jordfeilbryter. Hovedsikring er på 50 AMP.

  Boligen har røykvarsler og brannslukningsutstyr. Brannstige.
  Beskrivelse av tomt
  Eiet tomt på ca. 5136 kvm.
  Fra vei er det adkomst til nedkjørsel, gårdsplass og inngangspartiet. Tomten ligger i et skrånende terreng langs Bunnefjorden med adkomst fra Ingierstrandveien.

  Tomten ligger i naturlige omgivelser langs Bunnefjorden og er opparbeidet med asfaltert/gruslagt nedkjørsel, belegningsstein på gårdsplass, trær, busker, plen og beplantning. Privat strand/strandlinje og adkomst til brygge/stupebrett.

  Eiendommer på nord- og sydsiden er hyttenaboer som stort sett bare benytter eiendommen på sommeren. Nåværende eier har et godt forhold til begge naboer. I vest er det havet og mot øst er det skog tilhørende Oslo kommune (LNF).
  Parkering
  Parkering på eiendommen.
  Løpende kostnader:
  Kommunale avgifter utgjør ca kr. 35 000,- (basert på faktura for 3. termin 2023).
  Bygningsforsikring kr. 15 365,- pr år.
  Stipulert strømforbruk ca 25 000 kwh pr år.
  Brøyting av innkjørsel kr. 8 877,- fra H. Fjeldstad (valgfritt).

  Kommunale avgifter inkluderer helårsrenovasjon, hageavfall (240 liter), gebyr feiing/tilsyn med fyringsanlegg, oppmøtegebyr tett tank, kontrollgebyr for sanitært avløpsvann og tømmegebyr tett tank.

  Etter tilknytning av kommunalt vann/avløp vil kommunale avgifter baseres på ordinære takster. Les mer på https://www.nordrefollo.kommune.no/.

  Det er fiber i huset, men trolig ikke mulig med personabonnement på den. Kobber (adsl) er nedlagt, så det er eventuelt fast 5G som er alternativet.
 • Offentlige forhold

  Vei, vann og avløp
  Offentlig adkomstvei.

  Eget borrevann, 6000 liter tank i hagen. Gråvannsanlegg med nettspreder. Stikkledninger er opplyst av selger å være fra 2002.

  Selger opplyser om at vann- og avløp skal tilknyttes kommunalt ledningsnett. Arbeidene skal være ferdig ila 2024. Kjøper må selv bekoste tilkobling og kommunale gebyrer.

  Ved styrtregn og mye nedbør, kan det være en utfordring for innkjørselen. Spesielt etter arbeid med VA i fylkesveien har det endret litt hvordan vannet renner. Kommunen/fylket er i ferd med å gjøre forbedringer.
  Reguleringsplan
  Eiendommen ligger i et område hvor det ikke foreligger reguleringsplan, men hvor det i kommuneplanen er regulert til LNRF (areal for nødvendige tiltak for landbruk og reindrift og gårdstilknyttet næringsvirksomhet basert på gårdens ressursgrunnlag), hensyn friluftsliv, gul sone og vei.

  Det er ingen boplikt og eier av eiendommen står fritt til å disponere eiendommen som helårsbolig eller fritidsbolig.

  Selger opplyser om at kommunen arbeider med planlegging av kyststi, men det er foreløpig uklart hvor den skal gå, eller hva det vil innebære.

  Kommunen opplyser om at det ikke foreligger reguleringsplaner under arbeid i nærheten (500 meter).
  Tinglyste rettigheter og servitutter
  Doknr: 900008. Tinglyst 20.01.1932. Bestemmelse om veg.
  Bestemmelse om deleforbud i mere enn 4 parseller, bebyggelse og gjerde. Forbud mot næringsvirksomhet.

  Doknr: 1656. Tinglyst 20.06.1941. Bestemmelse om bebyggelse.
  Kun rett til å oppføre 4 villahus på bnr. 22, 59 og 60's samlede areal.

  Doknr: 359. Tinglyst 09.02.1962. Bestemmelse om adkomstrett.
  Rettighetshaver er gnr. 232, bnr. 91 (Ingierstrandveien 74). Rett til innkjørsel over d.e.

  Det er innhentet kopi av servitutter som kan være av interesse å lese innen budgivning. Be om kopi fra eiendomsmegler.
  Ferdigattest/brukstillatelse
  Eiendommen er registrert tatt i bruk (TB) 15.10.1933. Megler har undersøkt med kommunen og det har ikke latt seg fremskaffe ferdigattest for bygningen. Dette er ikke uvanlig i forhold til oppføringstidspunktet på bygningsmassen.

  Ferdigattest etter tilbakeføring av terreng (datert 09.08.2006) foreligger.

  Ferdigattest etter tilbygg av enebolig (datert 20.11.2012) foreligger.
 • Økonomiske forhold

  Prisantydning
  22 500 000,-
  Energiforbruk og energimerking
  Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter E
  Formuesverdi
  Formuesverdi : 1 226 325,- Sekundær formuesverdi : 4 414 771,- Formuesverdi pr. : 31.12.2021
  Forsikring
  Gjensidige Polisenummer: 82401721
  Boligkjøperforsikring
  Når du kjøper ny bolig, er det mye du må tenke på. Sammen med Tryg har vi skreddersydd en boligkjøperpakke slik at du kan være trygg på at du har alle forsikringene du trenger - enten du har kjøpt hus, leilighet eller hytte. Denne gunstige pakken fra Tryg inkluderer også juridisk hjelp hvis du oppdager feil og mangler ved boligen utover det som er opplyst om. Boligkjøperpakken inneholder innboforsikring, dobbel renteforsikring - for situasjoner der kjøper ikke får solgt nåværende bolig - samt en flytteforsikring for alle de tre boligtypene. For hus og hytte omfatter den i tillegg bygningsforsikring hvor kostnader for å reparere eller gjenoppbygge huset ditt er inkludert. Les mer om forsikringen i produktark for Boligkjøperpakke som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

  Boligkjøperpakken må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøte.

  Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken siden kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen.
  Finansiering
  Nord Eiendomsmegling samarbeider med flere banker. Kunder som ønsker det, kan raskt bli satt i kontakt med en kundebehandler for et uforpliktende lånetilbud.
  Oppgjør
  Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

  Det forutsettes at kjøper innbetaler fullt oppgjør til meglers klientkonto senest dagen før avtalt overtagelse. På samme tidspunkt skal kjøpers pantedokument være meglers oppgjørsavdeling i hende. Det skal ikke betales forskudd på kjøpesum. Innbetalinger skal skje fra kjøpers egen konto eller egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Annet

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring i Anticimex og har i den anledning fylt ut en egenerklæring. Denne er et viktig salgsdokument og det anbefales på det sterkeste at potensielle kjøpere setter seg grundig inn i denne før budgivning. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Kontakt megler dersom du ønsker forsikringsvilkårene.
  Arealangivelser i salgsoppgaven
  Arealangivelsene er hentet fra tilstandsrapport.
  Andre opplysninger
  Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

  Kommunen har ingen utestående saker, men har i tidligere dialog tatt opp at de er usikre på et uthus fra trolig 1930-tallet, brygge trolig opprinnelig fra begynnelsen av 60-tallet (før den midlertidige strandloven), brygge/stupebrett fra trolig 70-tallet, og en liten støttemur på oversiden av huset. Alt fra før selgers eiertid.

  Kommunen opplyser at Bygningsloven av 1924 ble gjort gjeldende fra 20.06.1928 for dette området. Denne loven førte med seg meldeplikt for flere ulike tiltak.

  Kommunen har ikke registrert at det foreligger kommunal godkjennelse for brygge, platting/brygge, forstøtningsmur ved inngangspartiet eller bod/utedo.

  Megler har stilt spørsmål til kommunen om hvordan kommunen stiller seg til slike forhold. Tilbakemelding som følger; Vi viser til referat av forhåndskonferanse om eiendommen, datert 08.10.2014 hvor eksisterende tiltak som ikke er tidligere omsøkt ble tatt opp. Der står det skrevet at tiltakshaver må dokumentere når de ikke omsøkte tiltakene ble oppført og eventuelt avklare om tiltaket ikke var søknadspliktig på dette tidspunktet. Dersom man kommer til at tiltaket var søknadspliktig på oppføringstidspunktet, men at det ikke ble sendt slik søknad, er tiltaket ulovlig og hele tiltaket må i så fall omsøkes.

  Kjøper overtar ansvaret for disse forhold og referat fra nevnte forhåndskonferanse kan oversendes på forespørsel.
  Budgivning
  Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.
  Som budgiver hos oss kan du kreve at alle bud blir dokumentert og fremlagt. Det betyr at du som budgiver må akseptere at deler av ditt bud kan bli fremlagt for øvrige budgivere. Det henvises til forbrukerinformasjon om budgivning. Vi anbefaler at alle bud leveres via budknappen på annonsen på FINN.no. Dette er en enkel og sikker løsning hvor du identifiserer deg med Bank-ID. Vi kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Det presiseres at alle bud må ha minst 30 min akseptfrist fra innlevering. Hemmelige bud eller bud med hemmelige forbehold vil ikke bli behandlet og dette er i tråd med avtale mellom selger og meglerforetaket. Ta kontakt med megler dersom du har spørsmål eller dersom du ikke har anledning til å legge inn bud elektronisk. Da løser vi dette manuelt.
  Overtagelse
  Angi ønsket overtagelse i ditt bud.
  Diverse
  Grunnen eiendommens tomtestørrelse kreves det egenerklæring om konsesjonsfrihet. Det er en forutsetning for denne handelen at kjøper signerer denne og at erklæringen godkjennes av kommunen før overdragelsen. Eiendomsmegler står for det praktiske.
  Lovanvendelse
  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
  Lov om hvitvasking
  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål. Kjøpers innbetaling skal foretas fra norsk bank/finansinstitusjon. Selgers oppgjør vil skje til konto i norsk bank/finansinstitusjon. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.
  Nord Eiendomsmegling AS fraskriver oss ansvar for eventuelle økonomiske krav som følge av ovennevnte forhold.
Se komplett salgsoppgave

Visning

Lørdag 18. November
13:00 - 14:00
Bent André Norderhaug
Bent André Norderhaug
Eiendomsmegler MNEF
bent.norderhaug@nord-em.no 91 51 48 22
Ola Presterud
Ola Presterud
Eiendomsmegler MNEF
ola.presterud@nord-em.no 92 25 92 10

Boliger til salg