Komplett salgsoppgave

Ramstad Terrasse 5

3-roms toppleilighet med flott utsikt og topp solforhold - Gjennomgående planløsning - Heis i bygget - Garasjeplass

 • Totalpris 4 530 694
 • Prisantydning 4 410 000
 • Omkostninger 120 694
 • Etasje 5
 • BRA 83m2
 • P-Rom 83m2
 • Tomteareal 11 216m2
 • Soverom 2
 • Bad 1
 • Byggeår 2001
 • Boligtype Leilighet
 • Eierform Eierseksjon
 • Energimerke E
 • Felleskost/ mnd 2 371,-

Om boligen

Ramstad Terrasse 5 -  gjennomgående toppleilighet flott beliggende i meget rolig boligfelt totalt skjermet for trafikk og støy. Leiligheten har fantastisk utsikt og topp solforhold fra meget romslig, vestvent balkong. Østmarka ligger som nærmeste nabo i øst med flotte turområder sommer og vinter. Det er 1 km til Langhus togstasjon med gode forbindelser til Oslo og Ski. Øvrig servicetilbud i Ski.

Leiligheten har enkel adkomst via heis og utvendig svalgang. Leiligheten har en fin plansløsning og inneholder 2 fine soverom, bad, gjestetoalett, stor og lys stue med utgang til balkong samt kjøkken med tilhørende spiseplass. Bod på 5,3 kvm. Garasjeplass i oppvarmet garasjeanlegg. Godt med gjesteparkering. Veldrevet sameie med god økonomi.

Kontakt eiendomsmegler ved ønske om privatvisning!

 • Eiendommen

  Beliggenhet
  Gjennomgående toppleilighet flott beliggende i meget rolig boligfelt totalt skjermet for trafikk og støy.Leiligheten har fantastisk utsikt og topp solforhold fra meget romslig vestvent balkong.

  Østmarka ligger som nærmeste nabo i øst med flotte turområder sommer som vinter. Det er 1 km til Langhus togstasjon med gode forbindelser til Oslo og Ski. Dagligvarehandelen kan gjøres hos Meny på Langhus Nærsenter, hvor det også er apotek og frisørsalong. Det er flere barnehager i området og gang/sykkelavstand til Langhus barneskole og Haugjordet ungdomsskole.

  Dersom man ønsker utvidet servicetilbud er det ca. 5 km til Ski sentrum. I Ski finnes alt av forretninger, servicetilbud og offentlig kommunikasjon. Ski kan by på Ski storsenter med 145 butikker og spisesteder, restauranter, caféer, bibliotek, bowlinghall, kinosenter og offentlige kontorer.
  Adresse
  Ramstad terrasse 5
  1405 Langhus
  Matrikkel
  Gnr. 120 bnr. 146 snr. 34 orgnr. 884134412 i Nordre follo kommune
  Innhold
  5. etasje: entré/gang, bad, wc, stue med delvis åpen kjøkkenløsning og to soverom. Utgang fra stue/kjøkken til vestvendt balkong.

  I tillegg disponerer leiligheten en bod oppmålt til 5,3 m2 (merket nr: 34) i 1.etasje samt en parkeringsplass (merket nr: 21) i felles garasjeanlegg i underetasje.

  Primærrom 83 kvm. Bruksareal 83 kvm. Det henvises til tilstandsrapport fra Anticimex datert 30.10.2023 for arealberegninger.
  Standard
  Lys og velholdt leilighet med god og gjennomgående planløsning.

  Kjøkken:
  Profilert innredning med benkeplate av laminat og nedfelt oppvaskkum i rustfritt stål med ett-greps armatur. Fliser på vegg samt benkeskapsbelysning med stikkontakter over kjøkkenbenk. Frittstående hvitevarer beståender av kjøleskap, oppvaskmaskin og komfyr med keramisk platetopp. Ventilator tilkoblet avtrekk plassert i overskap.

  Bad:
  Vegghengt servantskap med ovenpåliggende servant og ett-greps armatur. Speil og stikkontakt på vegg samt belysning og hylle over servant. Skap med inspeksjonsluker til Oso varmtvannsbereder på 198 liter. Dusjsone med skyvedører av glass og metall og hylle av tre. Mekanisk avtrekksventil i vegg. Opplegg for vaskemaskin.  Flislagt gulv med varme og flislagte vegger. Himling i malt mur.

  Wc/gjestetoalett:
  Vegghengt servantskap med ovenpåliggende servant og ett-greps armatur og gulvstående toalett. Flislagt gulv med varme, tapetserte vegger og himling i malt mur.

  Balkong:
  Utgang fra stue/kjøkken til vestvendt inntrukket balkong på ca. 21 m2. Gulvflate av betongheller. Steinbelagte veggflater samt veggflater av liggende panel. Sittebenk med blomsterkasse. Stikkontakt og belysning på vegg. Elektriske markiser. Rekkverk av metall.

  Øvrige rom:
  Gulvflater belagt med parkett. Veggflater i malt mur og malte flater og himlinger i malt mur. Profilerte innerdører. Skyvedørsgarderobe i entré/gang og på soverom 1. Garderobeskap på soverom 2.
  Sammendrag av tilstandsgrad
  Det er avholdt tilstandsrapport der diverse bygningselementer er undersøkt og definert ut fra tilstandsgrader. Tilstandsgrader beskriver på en visuell måte en tilstand eller risiko opp mot et referansenivå.

  Bygningssakkyndige har vurdert boligen ut fra hva man kan forvente av en bygning av samme alder og type. Vurderingen gjøres som regel mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da boligen ble oppført (søknadstidspunktet). Forhold som er vanlige for bygningens alder, slik som slitasje etter normal bruk regnes ikke som avvik.

  Kort sammendrag av boligens tilstandsgrader:
  TG1 (i orden): 75% TG2 (alder, slitasje, skader mv): 23% TGIU (ikke undersøkt): 2% TG3 er ikke benyttet.

  Se tilstandsrapport for ytterligere detaljer.
  Utstyr
  Alle hvitevarer på kjøkken følger eiendommen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke. Løsøre og tilbehør som medfølger overdras slik de fremsto på visning.

  For øvrig vises det til standardliste over løsøre og tilbehør til eiendommen som følger vedlagt salgsoppgaven.
  Bebyggelsen
  Boligbygg oppført i 2001.
  Bygningen har støpt såle mot grunn. Grunnmur og bærende vegger samt skillende dekker av betong/murkonstruksjoner. Yttervegger av teglstein og betong samt utfyllende bindingsverk av tre utvendig kledd med liggende panel. Tilnærmet flat takkonstruksjon utvendig tekket med papp/membran (taket er ikke besiktiget). Leiligheten har dører og vinduer. Slett entrédør med brannklasse B30. Vindu med karmer/rammer av tre-lags glass fra byggeår på soverom 2. Vinduer med karmer/rammer av tre med to-lags glass i øvrige rom.
  Oppvarming/teknisk
  Oppvarming med elektrisitet. Gulvvarme på bad.

  Sikringsskap med automatsikringer kursfortegnelse plassert i entré/gang. Måler plassert på tavle i felles trappegang.

  Leiligheten har ventilasjon med naturlig tilluft via vegg-/vindusventiler kombinert med mekanisk avtrekk via bad og kjøkken.

  Skorsteinen er fra byggeår. Det er en elementpipe. Ingen ildsted.

  Leiligheten har røykvarsler og brannslukningsutstyr.

  Se tilstandsrapport for ytterligere detaljer.
  Beskrivelse av tomt
  Sameiet har felles tomt på 11 216 kvm.
  Sameiets tomt er pent opparbeidet med blant annet asfalterte internveier, biloppstillingsplasser, gressplen, trær, sittebenker og diverse beplantning.
  Parkering
  Leiligheten disponerer biloppstillilngsplass nr. 21 i felles garasjeanlegg. Månedlig garasjeleie kommer i tillegg til felleskostnader for boligen. Det sendes egen giro for garasjeleien.

  Garasjesameiet består av to garasjekjellere med 82 plasser for beboere, herav 4 HC plasser, samt 8 gjesteplasser. I tillegg har sameiet utendørs parkering til 24 biler, herav 2 HC plasser ved innkjøring til garasjene.

  Garasjesameiet har installert infrastruktur for påkobling av Zaptec billadere og avregning av faste avgifter og strømforbruk utføres av styret. Bilplassene må kun benyttes til parkering og oppbevaring av bilrelaterte ting.
  Beskrivelse av sameiet:
  Ramstad Terrasse Boligsameie består av 70 boligseksjoner og 1 samleseksjon næring (garasjeseksjon). Meget veldrevet boligsameie som foretar løpende vedlikehold har bygningsmassen:

  Sameiet har ikke lån. Andel fellesformue er kr. 28 089,- pr 31.12.2022.

  I 2022 ble følgende gjennomført:
  - Utvendig vedlikehold av vestfasaden.
  - Beising av terrasser og utskifting av terrassebord der det var nødvendig.
  - Vegger og stolper i innkjøringen til garasjen samt inngangspartier er malt.
  - Alle felles lys er byttet til LED-lys.
  - Rens av tepper i svalgangen.
  - Installert hjertestarter i hver oppgang.
  - Ringetablåene ved hovedinngang er skiftet da det opprinnelige var vanskelig/utgått på reservedeler.
  - Garasjene ble støvsugd og våtvasket i mai. I oktober ble garasjen støvsugd for sand.

  Sameiet har vedtekter og disse følger vedlagt salgsoppgaven. Innkalling og protokoll fra årsmøte 2023 sendes ut sammen med salgsoppgaven.
  Løpende kostnader:
  Totale felleskostnader pr. d.d. kr. 2.371,- pr. mnd.
  Herav:
  Felleskostnader kr. 1.503,-
  Vedlikeholdsfond kr.  344,-
  Kabel-tv kr. 524,-

  I tillegg:
  Kommunale avgifter utgjør kr. 2 460,- pr kvartal. Beløpet faktureres kvartalsvis og er basert på vannforbruk på 15 m3. Beløpet beregnes på bakgrunn av eget forbruk.
  Kostnad for strøm etter eget forbruk.

  Månedlig garasjeleie (kr. 286,-) kommer i tillegg til felleskostnader for boligen. Det sendes egen giro for garasjeleien.

  Felleskostnadene indeksreguleres med en økning på 6 % fra 01.01.2024. Dette gjelder både boligsameiet og garasjesameie.
 • Offentlige forhold

  Vei, vann og avløp
  Offentlig med private internveier og ledningsnett.
  Reguleringsplan
  Eiendommen er regulert til boligformål. Området for øvrig er regulert til blant annet blokkbyggelse og kjørevei.

  Reguleringsplaner under bakken: Endelig vedtatt arealplan (Follobanen).

  Det foreligger ingen reguleringsplaner under arbeid innenfor 500 meter fra eiendommen.
  Tinglyste rettigheter og servitutter
  Det er tinglyst en bestemmelse om at seksjon ikke kan overdras uten ideell andel av snr. 71 (garasje). Videre har sameiet pant for inntil 2G for ubetalte felleskostnader.
  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det foreligger ferdigattest datert 14.03.2002.
 • Økonomiske forhold

  Prisantydning
  4 650 000,-
  Formuesverdi
  Formuesverdi : 1 085 245,- Sekundær formuesverdi : 3 906 883,- Formuesverdi pr. : 31.12.2021
  Energiforbruk og energimerking
  Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter E
  Forsikring
  Gjensidige Forsikring Polisenummer: 57706503
  Finansiering
  Nord Eiendomsmegling samarbeider med flere banker. Kunder som ønsker det, kan raskt bli satt i kontakt med en kundebehandler for et uforpliktende lånetilbud.
  Boligkjøperforsikring
  Når du kjøper ny bolig, er det mye du må tenke på. Sammen med Tryg har vi skreddersydd en boligkjøperpakke slik at du kan være trygg på at du har alle forsikringene du trenger - enten du har kjøpt hus, leilighet eller hytte. Denne gunstige pakken fra Tryg inkluderer også juridisk hjelp hvis du oppdager feil og mangler ved boligen utover det som er opplyst om. Boligkjøperpakken inneholder innboforsikring, dobbel renteforsikring - for situasjoner der kjøper ikke får solgt nåværende bolig - samt en flytteforsikring for alle de tre boligtypene. For hus og hytte omfatter den i tillegg bygningsforsikring hvor kostnader for å reparere eller gjenoppbygge huset ditt er inkludert. Les mer om forsikringen i produktark for Boligkjøperpakke som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

  Boligkjøperpakken må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøte.

  Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken siden kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen.
  Oppgjør
  Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

  Det forutsettes at kjøper innbetaler fullt oppgjør til meglers klientkonto senest dagen før avtalt overtagelse. På samme tidspunkt skal kjøpers pantedokument være meglers oppgjørsavdeling i hende. Det skal ikke betales forskudd på kjøpesum. Innbetalinger skal skje fra kjøpers egen konto eller egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Annet

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring i Anticimex og har i den anledning fylt ut en egenerklæring. Denne er et viktig salgsdokument og det anbefales på det sterkeste at potensielle kjøpere setter seg grundig inn i denne før budgivning. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Kontakt megler dersom du ønsker forsikringsvilkårene.
  Arealangivelser i salgsoppgaven
  Arealangivelsene er hentet fra tilstandsrapport.
  Andre opplysninger
  Selger har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke spesifikk kunnskap om den. Det kan i denn esammenheng eksistere feil eller skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres derfor til å foreta en særlig grundig besiktelse, gjerne med bistand av teknisk sakkyndig.
  Budgivning
  Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.
  Som budgiver hos oss kan du kreve at alle bud blir dokumentert og fremlagt. Det betyr at du som budgiver må akseptere at deler av ditt bud kan bli fremlagt for øvrige budgivere. Det henvises til forbrukerinformasjon om budgivning. Vi anbefaler at alle bud leveres via budknappen på annonsen på FINN.no. Dette er en enkel og sikker løsning hvor du identifiserer deg med Bank-ID. Vi kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Det presiseres at alle bud må ha minst 30 min akseptfrist fra innlevering. Hemmelige bud eller bud med hemmelige forbehold vil ikke bli behandlet og dette er i tråd med avtale mellom selger og meglerforetaket. Ta kontakt med megler dersom du har spørsmål eller dersom du ikke har anledning til å legge inn bud elektronisk. Da løser vi dette manuelt.
  Overtagelse
  Angi dato for ønsket overtagelse i ditt bud.
  Lovanvendelse
  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
  Lov om hvitvasking
  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål. Kjøpers innbetaling skal foretas fra norsk bank/finansinstitusjon. Selgers oppgjør vil skje til konto i norsk bank/finansinstitusjon. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.
  Nord Eiendomsmegling AS fraskriver oss ansvar for eventuelle økonomiske krav som følge av ovennevnte forhold.
Se komplett salgsoppgave
Ola Presterud
Ola Presterud
Eiendomsmegler MNEF
ola.presterud@nord-em.no 92 25 92 10

Boliger til salg