Komplett salgsoppgave

Harriet Backers vei 56

Flott 3-roms hjørneleilighet i 5. etasje - 2 bad - Heis, garasje og vannbåren gulvvarme - Kort vei til togstasjon

 • Totalpris 6 352 444
 • Prisantydning 6 200 000
 • Omkostninger 152 444
 • Etasje 5
 • BRA 99m2
 • P-Rom 90m2
 • Soverom 2
 • Bad 2
 • Byggeår 2019
 • Boligtype Leilighet
 • Eierform Eierseksjon
 • Energimerke C
 • Felleskost/ mnd 4 869,-

Om boligen

Harriet Backers vei 56 - Leiligheten ligger svært sentralt i et attraktivt og nylig utbygd boligområde på Greverud. Greverud Torg har utviklet seg til å bli et svært flott område med moderne leiligheter over et flott torg og med fin arkitektur, matbutikker, frisør, hudpleie, apotek, restaurant etc. Umiddelbar nærhet til Greverud togstasjon, der toget tar 26 minutter til Oslo. Kort gangavstand til skoler, barnehager og butikker og øvrig servicetilbud.

Leiligheten ligger fint til i 5. etasje i bygg fra 2019 og inneholder to soverom (herav hovedsoverom med eget bad), hovedbad med opplegg for vaskemaskin og tørketrommel, lys stue med utgang til balkong på 12 kvm, velutstyrt kjøkken med integrerte hvitevarer og praktisk bod. Vannbåren gulvvarme og balansert ventilasjon. Garasjeplass i felles garasjeanlegg samt sportsbod.

 • Eiendommen

  Beliggenhet
  Leiligheten ligger svært sentralt i et attraktivt og nylig utbygd boligområde på Greverud. Greverud Torg har utviklet seg til å bli et svært flott område med moderne leiligheter over et flott torg og med fin arkitektur.

  Gangavstand til Greverud togstasjon og ca 5 min med bil til nærmeste riks/motorvei. Det tar rundt 26 minutter med tog til Oslo.

  Det er kort gangavstand til barneskole og ungdomskole, samt flere barnehager. 

  Treningsmuligheter for tennis, sandvolleyball, spinning osv. i fjellhallen rett ved Greverud senter. 18- hulls golfbane på Oppegård med skiløyper (lysløype) og flotte rekreasjonsmuligheter. Forøvrig fine turmuligheter i Østmarka og Nøstvedtmarka hele året. Tussetjern med bademuligheter i nærmiljøet. Nyere gang- og sykkelvei fra Oppegård til Gjersjøen og Tusenfryd. Kort kjøreavstand til Breivoll og Nesset båtmarina ved Oslofjorden.

  Greverud Torg har et nærsenter som inneholder blant annet restaurant, bakeri, Rema 1000 , Meny, frisør, apotek, treningssenter og legesenter mm.

  Kolbotn sentrum tilbyr kulturhuset Kolben med bla. kino, bibliotek og konsertlokale. Sentrum inneholder også Kolbotn torg kjøpesenter med et godt utvalg av forretninger og ulike servicetilbud. Ellers er det stort kjøpesenter både på Vinterbro og i Ski få minutter unna med tog og bil.
  Adresse
  Harriet Backers vei 56 1415 Oppegård 5. etasje
  Matrikkel
  Gnr. 243 bnr. 260 snr. 18 orgnr. 923441115 i Nordre follo kommune
  Innhold
  5. etasje:
  Gang, to bad, to soverom, kjøkken/stue og innvendig bod. Fra stuen er det utgang til nord-vestvendt balkong på 12 m².

  Leiligheten disponerer en bod i 2. underetasje, merket nr. 18 på 5 m² og en biloppstillingsplass i felles garasjeanlegg i 2. underetasje, merket nr. 30.
  Standard
  Kjøkken:
  Kjøkkeninnredning med åpen løsning mot stue. Kjøkkeninnredning med profilerte fronter og benkeplate av laminat. Nedsenket oppvaskkum med ett-greps armatur. Benkeskapsbelysning under overskap med stikkontakter. Flislagt mellom overskap og underskap. Integrerte hvitevarer. Kjøkkenventilator plassert i overskap tilknyttet avtrekkskanal. Synlig vannrør av rør-i- rør og synlig avløpsrør av plast. Lekkasjestopper og komfyrvakt.

  Bad gang:
  Flislagte vegger og flislagt gulv med gulvvarme. Nedsenket himling med malt flate og downlights. Vegghengt innredning med skuffer og ett-greps armatur. Vegghengt speil med innebygd lys og stikkontakt på vegg. Dusjhjørne med innfellbare dører. Dusjbatteri tilkoblet veggmontert hånddusj. Vegghengt toalett med innebygget sisterne. Vegghengt baderomsmøbel. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Fordelerskap for typen rør-i-rør-systemet er plassert i himling med stoppekraner til badet. Avtrekksventil plassert i himling.

  Bad soverom 1:
  Flislagte vegger og flislagt gulv med gulvvarme. Nedsenket himling med malt flate og downlights. Vegghengt innredning med skuffer og ett-greps armatur. Vegghengt baderomsmøbel over toalett. Vegghengt speil med innebygd lys og stikkontakt på vegg. Dusjhjørne med innfellbare dører. Dusjbatteri tilkoblet veggmontert hånddusj. Vegghengt toalett med innebygget sisterne. Fordelerskap for typen røri-rør-systemet er plassert i himling med stoppekraner til badet. Avtrekksventil plassert i himling.

  Øvrige rom:
  Gulvflater belagt med parkett. Veggflater med malte flater og malt betong. Himlingsflater av malt betongelementer og nedsenket himling med malt flate i gang. Slette innerdører. Garderobeskap i gang og på soverom 2.
  Sammendrag av tilstandsgrad
  Det er avholdt tilstandsrapport der diverse bygningselementer er undersøkt og definert ut fra tilstandsgrader. Tilstandsgrader beskriver på en visuell måte en tilstand eller risiko opp mot et
  referansenivå.

  Bygningssakkyndige har vurdert boligen ut fra hva man kan forvente av en bygning av samme alder og type. Vurderingen gjøres som regel mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da boligen ble oppført (søknadstidspunktet). Forhold som er vanlige for bygningens alder, slik som slitasje etter normal bruk regnes ikke som avvik.

   TG1: 90% TG2: 4% TGIU (ikke undersøkt) 6%
  Utstyr
  Alle integrerte hvitevarer på kjøkken følger eiendommen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke. Løsøre og tilbehør som medfølger overdras slik de fremsto på visning.
  For øvrig vises det til standardliste over løsøre og tilbehør til eiendommen som følger vedlagt salgsoppgaven.
  Bebyggelsen
  Boligbygg over 6 etasjer samt 2 underetasjer. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker av betong. Utvendig fasade forblendet med teglstein og liggende kledning. Tilnærmet flat takkonstruksjone tekket med papp/membran (tak ikke besiktiget). Dører og vinduer fra byggeår av tre med 3-lags glass. Slett entrédør fra byggeår med brannklasse B30 og lydklasse 38dB. Leiligheten har balansert ventilasjon med mekanisk avtrekksventil på kjøkken og badene. Aggregat for balansert ventilasjon er plassert på vegg ved innvendig bod. Leiligheten er oppvarmet med vannbåren gulvvarme og gulvvarme på badene. Leiligheten er oppvarmet med gulvbåren varme, tilknyttet felles fjernvarmeanlegg.

  Utgang fra stue til balkong på 12 m². Balkong av betong belagt med hellerfliser og vegger av plater og teglstein. Rekkverk av aluminium og glass. Rekkverkshøyden er på tilfeldig sted målt til 1,25 meter. Utebelysning, stikkontakt, elektrisk markise og screens.
  Oppvarming/teknisk
  Leiligheten er oppvarmet med gulvbåren varme, tilknyttet felles fjernvarmeanlegg.

  Vannrør av typen rør-i-rør og metall. Synlige avløpsrør av plast. Fordelerskap for rør-i-rør system med stoppekraner er plassert i himling på begge badene. Fordelerskap for vannbåren gulvvarme plassert på vegg i gang med stoppekraner til gulvvarme. Hovedstoppekraner for leiligheten er plassert bak inspeksjonsluke i gangen med vannmåler. Leiligheten har balansert ventilasjon med mekanisk avtrekksventil på kjøkken og badene. Aggregat for balansert ventilasjon er plassert på vegg ved innvendig bod.

  Sikringsskap er plassert ved innvendig bod med automatsikringer og overspenningsvern.

  Leiligheten har røykvarsler og brannslukningsutstyr.
  Beskrivelse av tomt
  Eiet tomt 7757 m². Sameiet har felles tomt opparbeidet med gressplener, prydbusker og diverse beplantning. Felles områder har blant annet sykkelstativer, sittegrupper, lekeapparater og internveier av asfalt.
  Parkering
  Seksjonen har biloppstilligsplass i felles garasjeanlegg. Ellers gateparkering etter gjeldene bestemmelser. Det koster seksjonseier ca. kr 40.000,- for å innstallere el bil lading på de plassene som ikke har det fra før.
  Beskrivelse av sameiet:
  Greverud Torg Sameie består av 101 boligseksjoner og 3 næringsseksjoner.

  Dyrehold er tillatt så lenge dette ikke på en urimelig eller unødvendig måte er til skade eller ulempe for de øvrige brukerne av eiendommen.

  Sameiet har ikke lån. Andel fellesformue er kr. 42.652,- pr 31.12.2023. Andel formue overtas av kjøper.

  Telenor Norge AS er sameiets leverandør av tv- og bredbåndstjenester.

  Sameiet har vedtekter. Disse følger vedlagt salgsoppgave.
  Løpende kostnader:
  Totale felleskostnader pr. d.d. kr 4.869,- pr. mnd.
  Herav:
  Parkering 225,-
  A konto oppvarning og varmtvann 1.257,-
  Felleskostnader 2.926,-
  Kabel-tv/bredbånd 461,-

  Kommunale avgifter utgjør ca. kr. 10.400,- pr. år. Beløpet faktureres kvartalsvis og er basert på eiers vannforbruk. Strømforbruk for 2023 utgjorde 1 856 kWh.
 • Bygninger

  Arealer og fordeling per etasje (NY)
  Totalt BRA 99 m² består av:

  - BRA-i 94 m² (Entré, garderobe, bad, vaskerom, wc-rom, to soverom og stue med åpenkjøkkenløsning) - BRA-e 12 m² (7 m² bod tilknyttet inngangsparti i 4. etasje og 5 m² bod i 1. etasje)
  - BRA-e 5 m² (Bod i underetasje)
  - TBA 12 m² (Balkong)

  Takhøyder er på tilfeldig sted målt til 2,20 på begge badene, 2,21 meter i gang, 2,84 meter på begge soverommene og stue/kjøkken.

  Biloppstillingsplass i felles garasjeanlegg.

  Primærrom 90 m² og Bruksareal 4 m². Det henvises til tilstandsrapport fra Anticimex (datert 22.02.2024)

  for spesifikasjon av primærrom og sekunderrom. Hva som defineres som primærrom (P-ROM) eller sekundærrom (S-ROM) tar utgangspunkt i hvordan rommet er i bruk når eiendommen selges, selv om enkelte rom ikke er byggemeldt og godkjent til dagens bruk.

  Vedlagte plantegninger er ikke målbare, og oppgitte arealer er hentet fra vedlagte boligsalgsraaport.

  Arealene er plassmålt og beregnet med utgangspunkt i NS 3940:2023.
 • Offentlige forhold

  Vei, vann og avløp
  Offentlig med private internveier og ledningsnett.
  Reguleringsplan
  Eiendommen er regulert til boligformål. Området for øvrig er blant annet regulert til blokkbebyggelse, lekeplass, gatetun, gang-/sykkelvei, annen veggrunn - grøntareal,bolig/forretning/kontor og parkeringsplasser. Det foreligger ikke reguleringsplaner under arbeid i nærheten (500 meter). Kommunen opplyser om at kommuneplan for Nordre Follo 2023-2034 er under arbeid.
  Tinglyste rettigheter og servitutter
  Det er tinglyst en rekke servitutter på eiendommen helt tilbake til 1925 som antas å kun ha historisk betydning. Videre ble det i forbindelse med utbyggingen tinglyst en rekke servitutter på eiendommen som omhandler blant annet bestemmelser om parkering, bebyggelse og adkomstrett. Sameiet har pant for inntil 2G for ubetalte felleskostnader.
  Ferdigattest/brukstillatelse
  Midlertidig brukstillatelse (datert 31.05.2019) foreligger.
 • Økonomiske forhold

  Prisantydning
  6 200 000,- / Fellesutgifter: 4 869,- pr. mnd
  Formuesverdi
  Formuesverdi : 1 587 911,- Sekundær formuesverdi : 6 034 062,- Formuesverdi pr. : 31.12.2022
  Energiforbruk og energimerking
  Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter C
  Forsikring
  Tryg Forsikring Polisenummer: 7130422
  Finansiering
  Nord Eiendomsmegling samarbeider med flere banker. Kunder som ønsker det, kan raskt bli satt i kontakt med en kundebehandler for et uforpliktende lånetilbud.
  Boligkjøperforsikring
  I samarbeid med Tryg tilbyr vi våre kjøpere å tegne boligkjøperforsikring. Dette er en motvekt til selgers boligselgerforsikring og anbefales av oss. Kjøper kan velge mellom ordinær boligkjøperforsikring eller å kjøpe boligkjøperpakken. Sistnevnte inkluderer blant annet husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning og flytteforsikring, i tillegg til ordinær boligkjøperforsikring.
  Oppgjør
  Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.
  Det forutsettes at kjøper innbetaler fullt oppgjør til meglers klientkonto senest dagen før avtalt overtagelse. På samme tidspunkt skal kjøpers pantedokument være meglers oppgjørsavdeling i hende. Det skal ikke betales forskudd på kjøpesum. Innbetalinger skal skje fra kjøpers egen konto eller egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Annet

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring i Anticimex og har i den anledning fylt ut en egenerklæring. Denne er et viktig salgsdokument og det anbefales på det sterkeste at potensielle kjøpere setter seg grundig inn i denne før budgivning. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Kontakt megler dersom du ønsker forsikringsvilkårene.
  Arealangivelser i salgsoppgaven
  Arealangivelsene er hentet fra boligsalgsrapport datert 22.02.2024.
  Andre opplysninger
  Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.
  Budgivning
  Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.
  Som budgiver hos oss kan du kreve at alle bud blir dokumentert og fremlagt. Det betyr at du som budgiver må akseptere at deler av ditt bud kan bli fremlagt for øvrige budgivere. Det henvises til forbrukerinformasjon om budgivning. Vi anbefaler at alle bud leveres via budknappen på annonsen på FINN.no. Dette er en enkel og sikker løsning hvor du identifiserer deg med Bank-ID. Vi kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Det presiseres at alle bud må ha minst 30 min akseptfrist fra innlevering. Hemmelige bud eller bud med hemmelige forbehold vil ikke bli behandlet og dette er i tråd med avtale mellom selger og meglerforetaket. Ta kontakt med megler dersom du har spørsmål eller dersom du ikke har anledning til å legge inn bud elektronisk. Da løser vi dette manuelt.
  Overtagelse
  Angi ønsket overtagelse i ditt bud.
  Diverse
  Arealer er hentet fra tilstandsrapport
  Lovanvendelse
  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
  Lov om hvitvasking
  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål. Kjøpers innbetaling skal foretas fra norsk bank/finansinstitusjon. Selgers oppgjør vil skje til konto i norsk bank/finansinstitusjon. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.
  Nord Eiendomsmegling AS fraskriver oss ansvar for eventuelle økonomiske krav som følge av ovennevnte forhold.
Se komplett salgsoppgave
Bent André Norderhaug
Bent André Norderhaug
Eiendomsmegler MNEF
bent.norderhaug@nord-em.no 91 51 48 22

Boliger til salg