Komplett salgsoppgave

Rådyrveien 50 E

Rekkehus over 3 plan med behov for oppussing - Stille og barnevennlig - Solrik uteplass og hage - Garasje

 • Totalpris 4 656 514
 • Prisantydning 4 000 000
 • Omkostninger 133 514
 • BRA 147m2
 • P-Rom 113m2
 • Soverom 3
 • Bad 2
 • Byggeår 1969
 • Boligtype Rekkehus
 • Eierform Eierseksjon
 • Energimerke F
 • Felleskost/ mnd 6 200,-

Om boligen

Rådyrveien 50E er et praktisk rekkehus over tre plan beliggende i et attraktivt område. Rolig og barnevennlig med kort vei til skoler, barnehager og lekeplasser. Gangavstand til Kolbotn sentrum med tog, kjøpesenter, kulturhus og spisesteder. Toget tar ca. 18 min til Oslo S. Kort vei til bussholdeplass, idrettsanlegg og turområder.

God planløsning med entré, kjøkken og romslig stue med utgang til sydvendt terrasse i 1. etg. I 2. etg er det 3 soverom, bad og god lagringsplass i kott. I u. etg finnes trimrom, bad og 2 boder.

Det er behov for oppussing, men den fine planløsningen gir mange muligheter for å skape en flott bolig tilpasset dagens standard og ønsker.

Det medfølger en garasjeplass i felles garasjerekke samt biloppstillingsplass.

Husk påmelding til visning i annonsen!

 • Eiendommen

  Beliggenhet
  Rekkehuset ligger i et attraktivt og barnevennlig boligområde på Hellerasten/Tårnåsen, litt øst for Kolbotn. Området byr på et godt utvalg av servicetilbud som skoler, barnehager, butikker og offentlig kommunikasjon. I tillegg er det kort vei til idrettsanlegg og flott natur.

  Kort gangavstand til marka med turstier, skiløyper og lysløype, samt flere bade- og fiskevann. Kolbotnvannet er også en vakker idyll med tursti, sittebenker og bryggekant. Sameiet grenser til friområde med 100-meters skog med lekeplass. Ett eldorado for barnefamilier og hundeluftere.

  Ett av utgangspunktene for turløypenettet er Tårnåsen skole. Herfra er det blant annet lysløypenett over til Østre Greverud gård og Østli skole, totalt ca. 13 km. I tillegg er det 18-hulls golfbane på Greverud. Sofiemyr idrettspark ligger i gangavstand og består av stadion, fotball-/friidrettsanlegg, ishockeybane og balløkke. Ellers kan Sofiemyr friste med svømmehall, treningssenter, idrettshall, tennishall og The Well - et fantastisk spaanlegg med en rekke velværetilbud.

  Ønsker du å kjøre slalåm, kan du besøke Ingierkollen slalåmsenter. Legg gjerne badeturen til Ingierstrand ved Bunnefjorden, med vestvendt sandstrand, store gressletter, stupetårn og brygger egnet for krabbefiske. Videre er det en kort kjøretur til Tusenfryd, Kolben Kulturhus og Ski Storsenter.

  Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Coop Extra Hellerasten og Rema 1000 Kolbotn og Sofiemyr. Ønsker du ytterligere servicetilbud er det stor Coop Extra, Kiwi, Biltema, Plantasjen, Maritim, Jysk og Buddy på Sofiemyr. Videre er det kort vei til Kolbotn sentrum med butikker, treningssenter og Kulturhus med blant annet kino og bibliotek. Kolbotn Torg har ca. 60 butikker og restauranter, samt helse- og servicetjenester. Tårnåsen Torg er under utvikling og vil ha et variert utvalg av butikker, fasiliteter og helsetilbud når det står ferdig. Alternativt ligger Vinterbro senter, Ski Storsenter og Oslo sentrum godt innen rekkevidde med bil.

  Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss og tog. Nærmeste bussholdeplass er Huldrefaret. Fra Kolbotn stasjon til Oslo S bruker toget ca. 18 min. Med bil fra Hellerasten tar det ca. 5 min til Kolbotn Torg, 12 min til Vinterbro senter, 15 min til Ski Storsenter, 17 min til Oslo S og 44 min til Oslo Lufthavn Gardermoen.

  Fra eiendommen er det kort gangavstand til Tårnåsen barneskole og Hellerasten ungdomsskole. Roald Amundsen videregående skole ligger på Sofiemyr - en kort busstur unna. Flere barnehager i umiddelbar nærhet.
  Adresse
  Rådyrveien 50 E 1413 Tårnåsen
  Matrikkel
  Gnr. 240 bnr. 587 snr. 11 orgnr. 975488225 i Nordre Follo kommune
  Innhold
  U. etasje: Gang, bad, to boder og trimrom

  1. etasje: Entré, stue og kjøkken. Utgang fra stue til sydvendt terrasse belagt med terrassebord på 20m².

  2. etasje: Gang, tre soverom, tre kott og bad

  Boligen disponerer en utebod, en biloppstillingsplass i felles garasjerekke samt en biloppstillingsplass foran garasje.
  Standard
  Kjøkken:
  Kjøkkenløsning fra ca 1992/93. Kjøkkeninnredning med profilerte fronter og laminert benkeplate. Flislagt mellom benkeplate og overskap, overskapsbelysning og stikkontakter. Nedfelt oppvaskkum i rustfritt stål med ett-greps armatur. Frittstående oppvaskmaskin, stekeovn, kjøleskap med frysedel samt fryseskap. Integrert ventilator med kullfilter. Varmtvannsbereder på 115 L fra 1992 plassert i kjøkkeninnredningen. Gulvflate belagt med laminat. Veggoverflater utført i tapet. Himlingsflate utført i mdf panel.

  Bad 2. etasje:
  Baderom fra byggeår. Veggmontert innredning med heldekkende servant og ett-greps armatur. Speilskap over servant med belysning og stikkontakt. Frittstående badekar med ett-greps dusjarmatur. Gulvstående toalett. Opplegg for vaskemaskin. Avtrekksventil plassert i vegg. Gulvflate belagt med gulvbelegg. Veggoverflater utført i våtromstapet. Himlingsflate utført med himlingsplater.

  Bad i underetasje:
  Baderom fra ca 1989. Veggmontert servant med ett-greps armatur. Dusjkabinett med ett-greps dusjarmatur. Gulvstående toalett med avløpspumpe. Avtrekksventil plassert i vegg. Gulvflate belagt med gulvbelegg med varmekabler. Veggoverflater utført med våtromsplater. Himlingsflate utført med himlingsplater.

  Terrasse:
  Utgang fra stue til sydvendt terrasse belagt med terrassebord på 20 m². Uteområdene har gode solforhold i løpet av dagen, og det kan skjermes med markise ved behov.

  Øvrige rom:
  Gulvflater belagt med laminat samt gulvbelegg. Veggoverflater utført i trepanel og tapet/strietapet. Himlingsflater utført med himlingsplater. Profilerte/glatte innerdører av tre. Foldedør til kjøkken. Innerdør med glassfelt mellom entré og stue. Ventilasjon er basert på naturlig ventilasjon med tilluftsventiler i vinduer.

  Rom under terreng:
  Kjelleren er innredet og har utlektede vegger. Kjelleren ble innredet i 1982. Rehabilitert i 2024 etter vanninntrengning.

  Innvendige trapper i trekonstruksjoner.
  Sammendrag av tilstandsgrad
  Det er avholdt tilstandsrapport der diverse bygningselementer er undersøkt og definert ut fra tilstandsgrader. Tilstandsgrader beskriver på en visuell måte en tilstand eller risiko opp mot et referansenivå.

  Bygningssakkyndige har vurdert boligen ut fra hva man kan forvente av en bygning av samme alder og type. Vurderingen gjøres som regel mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da boligen ble oppført (søknadstidspunktet). Forhold som er vanlige for bygningens alder, slik som slitasje etter normal bruk regnes ikke som avvik.

  Kort sammendrag over boligens tilstandsgrader:
  TG1 (i orden): 17 %. TG2 (alder, slitasje, skader mv): 55 % TG3 (strakstiltak nødvendig): 16% TGIU (ikke undersøkt): 12 %.

  TG3 er gitt til:
  - Våtrom i 2. etasje som helhet (sjablongmessig prisanslag over kr. 300 000,-). Sjablongmessig prisanslag gjelder total oppgradering.
  - Rømingsveier (sjablongmessig prisanslag kr. 10 000,- - 50 000,-). Rømningsvindu fra rom under terreng har ikke tilstrekkelig størrelse iht. forskriftskrav. Godkjent rømningsvei må etableres.

  Se tilstandsrapport datert 27.05.2024 for ytterligere detaljer.
  Utstyr
  Alle hvitevarer på kjøkken følger eiendommen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke. Løsøre og tilbehør som medfølger overdras slik de fremsto på visning.

  For øvrig vises det til standardliste over løsøre og tilbehør til eiendommen som følger vedlagt salgsoppgaven.
  Bebyggelsen
  Boligbygg oppført i 1969.
  Gulv mot grunn av betong. Grunnmur av betong/lettklinkerblokker. Yttervegger av trekonstruksjoner utvendig kledd med stående trekledning. Tilnærmet flat takkonstruksjon utvendig tekket med papp (ikke besiktiget grunnet sikkerhetsmessige forhold). Boligen har profilert entrédør av tre med glassfelt. Terrassedør og vinduer med karmer av tre og to-lags glass fra 2010. Vinduer med karmer av tre og to-lags glass fra 2019. Vinduer med karmer av tre og to-lags glass fra 1985. Vinduer med karmer av tre og to-lags glass fra 1982.
  Oppvarming/teknisk
  Gulvvarme i hele kjelleren utenom i den minste boden. Ellers panelovner og vedfyring.

  Sikringsskap med automatsikringer plassert i entré. Boligen har åpent/skjult elektrisk anlegg.

  Boligen har røykvarslere og håndholdt brannslukkingsapparat.

  Skorstein fra byggeår. Kombinert vedovn og parafinovn med innvendig dagtank.
  Beskrivelse av tomt
  Felles eiet tomt på 16119 kvm.
  Fellesarealer opparbeidet med asfalterte adkomstveier/internveier, gressplen, trær og diverse beplantning.
  Parkering
  Boligen disponerer en biloppstillingsplass i felles garasjerekke samt en biloppstillingsplass foran garasje.
  Beskrivelse av sameiet:
  Vestlia Sameie er et veldrevet sameie hvor det utføres nødvendig vedlikehold av bygningsmassen og kontinuerlige tiltak for å sikre sameiets økonomi.

  Sameiet har lån med følgende betingelser:
  Lånenummer: OBOS04-98207900915
  Annuitetslån
  Restsaldo: 25.087.283,-
  Restløpetid: 25 år og 8 mnd
  Terminer pr. år: 12
  Flytende rente 6,995% (pr. 20.02.2024)

  Større vedlikehold og rehabilitering som er gjennomført i sameiet:
  2021-2021 Rehabilitering av tak og skifte av pipehatter
  2019 - 2020 Utskifting av panel
  2017 - 2018 Drenering
  2009 - Utskifting av panel
  2007 - 2008 Nye garasjer
  2007 Utbedring av ballplass
  2007 Kontroll/rensing av overvannskummer. Samt avløpsledninger
  2006 - 2007 Brannsikring av piper og feieluker

  Seksjonens andel av fellesgjelden utgjør kr. 523.000,- pr. 01.02.2024
  Seksjonens andel av fellesformue utgjør kr. 9.460,-
  Dette følger boligen og overtas av ny eier.

  Til hver bruksenhet hører eksklusiv bruksrett til en garasje, en bod og den delen av utearealet som støter opp mot hver seksjon rett utfor, for- og baksiden av bruksenheten, så langt som det er naturlig. Det er ikke tillatt å plante hekker, sette opp gjerder o.l. slik at nødvendig ferdsel for andre i seksjonene hindres. Alle installasjoner, herunder oppsetting/montering av antenner, varmepumper, sol/vindavskjerming, skillevegger/gjerder, plattinger, flislegging eller annet fast belegg på terrasser, innglassing, boblebad/badestamp, fastmontert belysning og lignende må godkjennes av stryet.

  Dyrehold er tillatt så lenge dette ikke på en urimelig eller unødvendig måte er til skade eller ulempe for de øvrige brukerne av eiendommen.

  Sameiet har pant i boligen inntil 2G.

  Sameiet har husordensregler og vedtekter. Disse følger vedlagt salgsoppgave.
  Løpende kostnader:
  Totale felleskostnader pr. d.d. kr 6.200,- pr. mnd.
  Herav:
  Avsetning vedlikehold kr. 100,-
  Felleskostnader kr. 6.100,-
  Felleskostnadene inkluderer betjening av fellesgjeld, felles bygningsforsikring, grunnpakke TV/Internett, forretningsførsel, drift og vedlikehold m.m.

  Kommunale avgifter utgjør kr. 23.228,- pr år.
  Strømforbruk er oppgitt til 13 452 kWh for 2023.

  Endringer i lånevilkår, herunder renteendringer, vil kunne medføre at månedlige fellesutgifter endres. På samme måte vil vedlikeholdsarbeider og oppgradering av bygning kunne medføre økte fellesutgifter. Oppgitt strømforbruk avhenger av antall personer i husholdningen og bruken av eiendommen. Strømkostnader vil variere ut fra valg av leverandør og avtaletype.
 • Bygninger

  Arealer og fordeling per etasje
  Totalt BRA 147 består av:
  - BRA-i (Internt bruksareal): 127 m²
  - BRA-e (eksternt bruksareal): 20 m²
  - TBA (terrasse-/balkongareal)  20 m²

  Det totale bruksarealet fordeler seg som følger:
  1. etasje:
  - BRA: 44 m²
  - BRA-i: 44 m² (Entré, stue og kjøkken)
  2. etasje:
  - BRA-i: 44 m² (Gang, tre soverom, tre kott og bad)
  U. etasje:
  - BRA-i: 39 m² (Gang, bad, to boder og trimrom)

  Garasje
  BRA-e 20 m²: Garasjeplass og utvendig bod

  Takhøyder 2. etasje: ca 2,35 meter på bad og ca 2,40 meter i øvrige rom.
  Takhøyder 1. etasje: ca 2,39 meter.
  Takhøyder kjeller: ca 2,17 meter.
  Til informasjon:
  Kjeller har en takhøyde lavere enn 2,2 meter.

  Arealene er plassmålt og beregnet med utgangspunkt i NS 3940:2023.
 • Offentlige forhold

  Vei, vann og avløp
  Offentlig med private internveier og ledningsnett.
  Reguleringsplan
  Eiendommen er regulert til boligformål. Området er regulert til konsentrert småhusbebyggelse, felles lekeareal og frisiktsone.

  Kommunen opplyser om følgende reguleringplaner under arbeid i nærheten (500 meter):
  Id: 2018007
  Navn: Sentrumsgården  BFKT4
  Status: 10
  Plantype: Detaljregulering

  Id: 202009
  Navn: Skrenten Panorama
  Status: Planlegging igangsatt
  Plantype: Detaljregulering

  Id: 202003
  Navn: Skrenten Nybakken
  Status: Planlegging igangsatt
  Plantype: Detaljregulering

  Ingen av ovennevnte antas å ha direkte betydning for eiendommen.
  Tinglyste rettigheter og servitutter
  Doknr: 3916. Tinglyst 07.09.1968. Bestemmelse om bebyggelse.
  Forbud mot næringsvirksomhet samt bestemmelse om vann/kloakkledning, og stolpefester.

  Doknr: 1596. Tinglyst 29.02.1980. Erklæring/avtale.
  Avtale i forbindelse med utbygging av kjeller vedr. ulemper med fukt og vanninnsig.

  Doknr: 10069. Tinglyst 22.10.1984. Pantsettelseserklæring.
  Panterett til sameiet som sikkerhet for ubetalte fellesutgifter.

  Det er innhentet kopi av servitutter som kan være av interesse å lese innen budgivning, ta kontakt med megler for en kopi.
  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det foreligger midlertidig brukstilltalse datert 24.09.1969, ferdigattest for utgravning av kjeller datert 14.03.1983 og ferdigattest for tak over inngang datert 14.03.1983.
 • Økonomiske forhold

  Prisantydning
  4 000 000,-
  Formuesverdi
  Formuesverdi : 1 565 635,- Sekundær formuesverdi : 5 949 413,- Formuesverdi pr. : 31.12.2022
  Energiforbruk og energimerking
  Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter F
  Forsikring
  Gjensidige Forsikring Polisenummer: 79634423
  Finansiering
  Nord Eiendomsmegling samarbeider med flere banker. Kunder som ønsker det, kan raskt bli satt i kontakt med en kundebehandler for et uforpliktende lånetilbud.
  Boligkjøperforsikring
  Når du kjøper ny bolig, er det mye du må tenke på. Sammen med Tryg har vi skreddersydd en boligkjøperpakke slik at du kan være trygg på at du har alle forsikringene du trenger - enten du har kjøpt hus, leilighet eller hytte. Denne gunstige pakken fra Tryg inkluderer også juridisk hjelp hvis du oppdager feil og mangler ved boligen utover det som er opplyst om. Boligkjøperpakken inneholder innboforsikring, dobbel renteforsikring - for situasjoner der kjøper ikke får solgt nåværende bolig - samt en flytteforsikring for alle de tre boligtypene. For hus og hytte omfatter den i tillegg bygningsforsikring hvor kostnader for å reparere eller gjenoppbygge huset ditt er inkludert. Les mer om forsikringen i produktark for Boligkjøperpakke som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

  Boligkjøperpakken må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøte.

  Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken siden kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen.
  Oppgjør
  Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

  Det forutsettes at kjøper innbetaler fullt oppgjør til meglers klientkonto senest dagen før avtalt overtagelse. På samme tidspunkt skal kjøpers pantedokument være meglers oppgjørsavdeling i hende. Det skal ikke betales forskudd på kjøpesum. Innbetalinger skal skje fra kjøpers egen konto eller egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Annet

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring i Anticimex og har i den anledning fylt ut en egenerklæring. Denne er et viktig salgsdokument og det anbefales på det sterkeste at potensielle kjøpere setter seg grundig inn i denne før budgivning. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Kontakt megler dersom du ønsker forsikringsvilkårene.
  Arealangivelser i salgsoppgaven
  Arealangivelsene er hentet fra tilstandsrapport.
  Andre opplysninger
  Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.
  Budgivning
  Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.
  Som budgiver hos oss kan du kreve at alle bud blir dokumentert og fremlagt. Det betyr at du som budgiver må akseptere at deler av ditt bud kan bli fremlagt for øvrige budgivere. Det henvises til forbrukerinformasjon om budgivning. Vi anbefaler at alle bud leveres via budknappen på annonsen på FINN.no. Dette er en enkel og sikker løsning hvor du identifiserer deg med Bank-ID. Vi kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Det presiseres at alle bud må ha minst 30 min akseptfrist fra innlevering. Hemmelige bud eller bud med hemmelige forbehold vil ikke bli behandlet og dette er i tråd med avtale mellom selger og meglerforetaket. Ta kontakt med megler dersom du har spørsmål eller dersom du ikke har anledning til å legge inn bud elektronisk. Da løser vi dette manuelt.
  Overtagelse
  Angi ønsket overtagelse i ditt bud.
  Lovanvendelse
  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
  Lov om hvitvasking
  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål. Kjøpers innbetaling skal foretas fra norsk bank/finansinstitusjon. Selgers oppgjør vil skje til konto i norsk bank/finansinstitusjon. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.
  Nord Eiendomsmegling AS fraskriver oss ansvar for eventuelle økonomiske krav som følge av ovennevnte forhold.
Se komplett salgsoppgave
Bent André Norderhaug
Bent André Norderhaug
Eiendomsmegler MNEF
bent.norderhaug@nord-em.no 91 51 48 22
Ola Presterud
Ola Presterud
Eiendomsmegler MNEF
ola.presterud@nord-em.no 92 25 92 10