Komplett salgsoppgave

Fartein Valens vei 37

Lys og moderne 4-roms toppleilighet med god planløsning og topp beliggenhet - Balkong med sol og utsikt

 • Totalpris 5 088 294
 • Prisantydning 4 900 000
 • Omkostninger 134 294
 • Etasje 3
 • BRA 97m2
 • P-Rom 92m2
 • Soverom 3
 • Bad 1
 • Byggeår 1984
 • Boligtype Leilighet
 • Eierform Eierseksjon
 • Energimerke G
 • Felleskost/ mnd 4 989,-

Om boligen

Toppleilighet i Fartein Valens vei 37 - leiligheten har en attraktiv beliggenhet i Vestre Ingieråsen Boligsameie. Stille, solrikt og meget barnevennnlig. Trygg gangvei til flere barnehager og Vassbonn skole. Praktisk planløsning med entre, 3 soverom, baderom, wc, kjøkken med spiseplass og romslig stue. Utgang fra stuen mot delvis overbygget balkong mot sydvest med svært gode solforhold og fin utsikt.

Kort vei til bussholdeplass (Ingierodden). Gjersjøen med hyggelige turstier samt nærhet til Kolbotn sentrum med alle servicetilbud. Sameiet har fine fellesarealer og lekeplasser. Det medfølger garasjeplass i felles garasjeanlegg under blokken i Monrad Johansens vei 6. Bod i kjeller. Påkostet med overflater, kjøkken, bad og wc i 2022/2023.

Husk påmelding til visning i annonsen!

 • Eiendommen

  Beliggenhet
  Meget sentral og attraktiv beliggenhet syd for Kolbotn sentrum.

  Boligen ligger i et rolig, populært og meget barnevennlig boligstrøk på Ingieråsen.  Gangavstand til Gjersjøen med bade- og fiskemuligheter. Kort gange til Kolbotn sentrum hvor man finner alt av servicetilbud, butikker og Kolbotn Torg med ca 60 forretninger, spisesteder, legesenter og treningssenter. I Kolben kulturhus finnes kino, bibliotek, kulturskole for barn og konserthus. Gamle Tårnhuset restaurant, Vinoria, Kullebunden Spiseri, m.m.

  Svært gode kollektivforbindelser, med bussholdeplass (Gjersjøen) i umiddelbar nærhet (buss 83 til Jernbanetorget) og ca. 10 min. gange til Kolbotn togstasjon med hyppige avganger, toget tar ca 19 minutter til Oslo S og går ca 5 ganger i timen store deler av dagen på hverdager.

  Perfekt beliggenhet for aktive voksne og barn, med flotte tur, bade- og fiskemuligheter rundt Gjersjøen. Ingierkollen slalåmbakke, tennisbaner og kunstgressbane befinner seg også i nærmiljøet. I tillegg kort avstand til Sørmarka med lysløper, Hvervenbukta, Ingierstrand, 18-hulls golfbane m.m. Kommunen har et aktivt idrettsmiljø og tilbyr alt fra idretter som håndball og fotball, til alpint, tennis, volleyball, svømming, bryting, amerikansk fotball og orientering. Flott skateanlegg («Pyramiden») i Kolbotn sentrum.
  Adresse
  Fartein Valens vei 37 1410 Kolbotn 3. etasje
  Matrikkel
  Gnr. 247 bnr. 539 snr. 46 orgnr. 971477830 i Nordre follo kommune
  Innhold
  3. etasje: entré, gang, tre soverom, wc-rom, bad, stue og kjøkken. Utgang fra stue til balkong.

  Leiligheten disponerer i tillegg en bod merket med C31 og en parkeringsplass merket med 46 i felles parkeringsanlegg med tilkomst via nabobygg.

  Arealberegninger:
  Totalt BRA 97 m² består av:
  - BRA-i: 92 kvm.
  - BRA-e: 5 kvm.
  - TBA: 9 kvm (Balkong).

  Arealene er plassmålt og beregnet med utgangspunkt i NS 3940:2023. Det henvises til tilstandsrapport fra Anticimex (datert 28.02.2024) for spesifikasjon av primærrom og sekunderrom. Hva som defineres som primærrom (P-ROM) eller sekundærrom (S-ROM) tar utgangspunkt i hvordan rommet er i bruk når eiendommen selges, selv om enkelte rom ikke er byggemeldt og godkjent til dagens bruk.
  Standard
  4-roms leilighet med god planløsning. Store påkostninger i 2022/2023.

  Kjøkken:
  Kjøkkeninnredning fra 2022 med glatte fronter og høytrykkslaminert benkeplate. Underlimt oppvaskkum i rustfritt stål med ett-greps armatur. Flislagt mellom benkeplate og overskap. Integrert belysning i overskap over benkeplate. Integrert oppvaskmaskin. Integrert stekeovn. Nedfelt induksjonstopp. Integrert kjøleskap med frysedel. Vegghengt ventilator med kullfilter. Gulvflate belagt med laminat. Vegger utført i glatte malte flater. Himlingsflate utført med malt panel. Montert komfyrvakt. Montert automatisk lekkasjestopper.

  Bad:
  Baderom oppgradert i 2023. Vegghengt servantinnredning med heldekkende servant og ett-greps armatur. Speil med lys over servant. Dusjhjørne med glassdører, regnfalldusj og to-greps armatur. Opplegg for vaskemaskin. Avtrekksvifte i himling. Flislagt gulv med gulvvarme og flislagte vegger. Himlingsflate utført i glatt malt flate.

  Toalettrom (ikke våtrom):
  Wc-rom oppgradert i 2023. Vegghengt servantinnredning med heldekkende servant og ett-greps armatur. Speil på vegg med overlys. Vegghengt toalett med innebygget sisterne. Avtrekksventil i vegg. Flislagt gulv. Vegger utført i glatte malte flater. Himlingsflate utført i malt betong.

  Balkong:
  Utgang fra stue til sydvendt balkong på 9 kvm med svært gode solforhold og hyggelig utsikt. Bærende konstruksjoner av betong belagt med terrassebord. Rekkverk av betong samt metall.

  Øvrige rom:
  Gulvflater belagt med laminat. Vegger utført i glatte malte flater. Himlingsflater utført i malt betong. Hvite profilerte innerdører. Overflater oppgradert i 2023.
  Sammendrag av tilstandsgrad
  Det er avholdt tilstandsrapport der diverse bygningselementer er undersøkt og definert ut fra tilstandsgrader. Tilstandsgrader beskriver på en visuell måte en tilstand eller risiko opp mot et referansenivå.

  Bygningssakkyndige har vurdert boligen ut fra hva man kan forvente av en bygning av samme alder og type. Vurderingen gjøres som regel mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da boligen ble oppført (søknadstidspunktet). Forhold som er vanlige for bygningens alder, slik som slitasje etter normal bruk regnes ikke som avvik.

  Kort sammendrag over boligens tilstandsgrader:
  TG1: 62 %. TG2: 36 %. TGIU (ikke undersøkt) 2 %. TG3 er ikke benyttet.
  Utstyr
  Alle integrerte hvitevarer på kjøkken følger eiendommen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke. Løsøre og tilbehør som medfølger overdras slik de fremsto på visning.

  For øvrig vises det til standardliste over løsøre og tilbehør til eiendommen som følger vedlagt salgsoppgaven.
  Bebyggelsen
  Boligbygg oppført i 1984.
  Gulv på grunn av betong. Grunnmur, bærende konstruksjoner og etasjeskillere av betong. Fasader utført med liggende trekledning samt malt betong. Takkonstruksjon utført i saltaksform utvendig tekket med takpapp (ikke besiktiget). Leiligheten har glatt entrédør av tre med kikkhull. Brannklasse B30 og lydklasse 35dB. Balkongdør med karmer av tre med to-lags glass fra byggår. Vinduer med karmer av tre med tre-lags samt to-lags glass fra byggår.
  Oppvarming/teknisk
  Leiligheten er elektrisk oppvarmet.

  Leiligheten har naturlig ventilasjon med tilluftventiler i vinduer i kombinasjon med mekanisk avtrekk via bad og wc-rom.

  Sikringsskap med automatsikringer plassert i felles trapperom. Leiligheten har skjult elektrisk anlegg.

  Leiligheten har røykvarsler og brannslukningsutstyr.
  Beskrivelse av tomt
  Felles eiet tomt på 13634 kvm opparbeidet med asfalterte adkomstveier, gressplen, lekeapparater og diverse beplantning.
  Parkering
  Biloppstillingsplass i felles garasjeanlegg. Gjesteparkering på anviste plasser.
  Beskrivelse av sameiet:
  Vestre Ingieråsen Boligsameie består av 84 boligseksjoner.
  OBOS er forretningsfører for sameiet. Det foreligger ordensregler og vedtekter for sameiet.

  Sameiet har løpende avtale med Alt-mann i forhold til vaktmestertjenester samt avtale med Rentokil i forhold til rengjøring av oppganger en gang pr. uke. Sameiet arrangerer dugnad minimum en gang pr. år. Sameiets eiendommer er forsikret i If Skadeforsikring. Kabel-tv og bredbånd leveres av Telenor Norge AS.

  Det er tillatt med dyrehold etter skriftlig søknad til styret, se pkt. 13 i sameiets husordenregler for utfyllende informasjon.

  Det har vært gjennomført betongrehabilitering i garasjene og arbeidet er betalt med midler avsatt på konto.

  Forestående vedlikehold for kommende periode (1-3-5 år)
  - Elektriske hovedtavler.
  - Planlegges gjort 2023. Budsjettpris pr tavle 72.000.00 eks mva (for 7 stk tavler kr 504.000.00 eks mva), totalt 630000 kroner. Planlagt finansiert fra oppsparte midler
  - Oppdatert Elbilladestruktur.
  - Budsjettpris for 3 garasjer kr 210.000.00 eks mva, 262500 totalt. Planlagt finansiert fra oppsparte midler.
  - Fasadearbeider/veranda i front. Ikke planlagt utført, men i prosess med å innhente anbud fra entreprenører.

  Se mer informasjon i generalforsamlingsdokumentene.

  Selskapets totale lån og vilkår:
  Lånenr: 1OB928-98207455237
  Type: Annuitetslån
  Restsaldo: 3.724.788,-
  Restløpetid: 11 år og 4 mnd
  Term pr. år: 12
  Type rente: Flytende
  Rente (26.02.24): 7,55%

  Seksjonens andel av selskapets fellesgjeld pr. 01.02.2024 (avrundet opp til nærmeste hele tusen):
  kr. 54.000,-
  Seksjonens andel av selskapets formue pr. 31.12.2023:
  kr. 34.474,-

  Ordensreglene skal sikre ro, orden og trivsel i boligmiljøet. Ordensregler og vedtekter følger vedlagt salgsoppgave. Øvrig informasjon om sameiet (innkalling til og protokoll fra siste generalforsamling, regnskap og budsjett) får du tilsendt når du bestiller salgsoppgave via annonsen på FINN.
  Løpende kostnader:
  Månedlige felleskostnader utgjør kr. 4.989,- pr. måned.
  Felleskostnader inkluderer blant annet forretningsførsel, bygningsforsikring, vaktmester, trappevask, kabel-TV, bredbånd samt drift og vedlikehold.

  Kommunale avgifter utgjør ca. kr 11.072,- pr. år og inkluderer abonnement vann/avløp og fellesrenovasjon.
  Strømkostnaden er avhengig av forbruk.
 • Offentlige forhold

  Vei, vann og avløp
  Offentlig med private internveier og ledningsnett.
  Reguleringsplan
  Eiendommen er regulert til boligformål og reguleringsplan for Vestre Ingieråsen (datert 15.10.1980) gjelder. Kontakt megler dersom du har spørsmål eller ønsker denne oversendt.

  Reguleirngplaner under arbeid i nærheten (500 meter)
  Id: 202303
  Navn: Trollåsveien 30-36
  Status: Planlegging igangsatt
  Plantype: Detaljregulering
  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det foreligger ferdigattest datert 16.12.1983.
 • Økonomiske forhold

  Formuesverdi
  Formuesverdi : 1 213 301,- Sekundær formuesverdi : 4 610 542,- Formuesverdi pr. : 31.12.2022
  Energiforbruk og energimerking
  Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G
  Forsikring
  If Skadeforsikring Polisenummer: 775246
  Finansiering
  Nord Eiendomsmegling samarbeider med flere banker. Kunder som ønsker det, kan raskt bli satt i kontakt med en kundebehandler for et uforpliktende lånetilbud.
  Boligkjøperforsikring
  Når du kjøper ny bolig, er det mye du må tenke på. Sammen med Tryg har vi skreddersydd en boligkjøperpakke slik at du kan være trygg på at du har alle forsikringene du trenger - enten du har kjøpt hus, leilighet eller hytte. Denne gunstige pakken fra Tryg inkluderer også juridisk hjelp hvis du oppdager feil og mangler ved boligen utover det som er opplyst om. Boligkjøperpakken inneholder innboforsikring, dobbel renteforsikring - for situasjoner der kjøper ikke får solgt nåværende bolig - samt en flytteforsikring for alle de tre boligtypene. For hus og hytte omfatter den i tillegg bygningsforsikring hvor kostnader for å reparere eller gjenoppbygge huset ditt er inkludert. Les mer om forsikringen i produktark for Boligkjøperpakke som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

  Boligkjøperpakken må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøte.

  Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken siden kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen.
  Oppgjør
  Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

  Det forutsettes at kjøper innbetaler fullt oppgjør til meglers klientkonto senest dagen før avtalt overtagelse. På samme tidspunkt skal kjøpers pantedokument være meglers oppgjørsavdeling i hende. Det skal ikke betales forskudd på kjøpesum. Innbetalinger skal skje fra kjøpers egen konto eller egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Annet

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring i Anticimex og har i den anledning fylt ut en egenerklæring. Denne er et viktig salgsdokument og det anbefales på det sterkeste at potensielle kjøpere setter seg grundig inn i denne før budgivning. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Kontakt megler dersom du ønsker forsikringsvilkårene.
  Arealangivelser i salgsoppgaven
  Arealangivelsene er hentet fra tilstandsrapport.
  Budgivning
  Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.
  Som budgiver hos oss kan du kreve at alle bud blir dokumentert og fremlagt. Det betyr at du som budgiver må akseptere at deler av ditt bud kan bli fremlagt for øvrige budgivere. Det henvises til forbrukerinformasjon om budgivning. Vi anbefaler at alle bud leveres via budknappen på annonsen på FINN.no. Dette er en enkel og sikker løsning hvor du identifiserer deg med Bank-ID. Vi kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Det presiseres at alle bud må ha minst 30 min akseptfrist fra innlevering. Hemmelige bud eller bud med hemmelige forbehold vil ikke bli behandlet og dette er i tråd med avtale mellom selger og meglerforetaket. Ta kontakt med megler dersom du har spørsmål eller dersom du ikke har anledning til å legge inn bud elektronisk. Da løser vi dette manuelt.
  Overtagelse
  Angi ønsket overtagelse i ditt bud.
  Lovanvendelse
  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
  Lov om hvitvasking
  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål. Kjøpers innbetaling skal foretas fra norsk bank/finansinstitusjon. Selgers oppgjør vil skje til konto i norsk bank/finansinstitusjon. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.
  Nord Eiendomsmegling AS fraskriver oss ansvar for eventuelle økonomiske krav som følge av ovennevnte forhold.
Se komplett salgsoppgave
Bent André Norderhaug
Bent André Norderhaug
Eiendomsmegler MNEF
bent.norderhaug@nord-em.no 91 51 48 22
Ola Presterud
Ola Presterud
Eiendomsmegler MNEF
ola.presterud@nord-em.no 92 25 92 10