Komplett salgsoppgave

Kongeveien 22

Lys og meget pen 3(4)-roms leilighet i 2. etasje - Vestvendt balkong - Populært område

 • Totalpris 3 842 444
 • Prisantydning 3 500 000
 • Omkostninger 9 444
 • Etasje 2
 • BRA 83m2
 • P-Rom 77m2
 • Soverom 2
 • Bad 1
 • Byggeår 1962
 • Boligtype Leilighet
 • Eierform Borettslag
 • Energimerke E
 • Felleskost/ mnd 6 499,-

Om boligen

Kongeveien 22 -  Lys og meget pen 3(4)-roms andelsleilighet beliggende i 2. etasje i et meget rolig og barnevennlig boligområde på Ødegården. Pent opparbeidet fellesareal med store plenarealer og flere lekeplasser. Det er kort gangavstand til bussholdeplass som tilbyr hyppige avganger til Oslo sentrum, hvor det også er ekspressbuss til byen både morgen og ettermiddag. Rema 1000 og marka i umiddelbar nærhet.

Leiligheten har en fin plansløsning og inneholder 2 fine soverom (mulig 3), omkledningsrom, pent bad med opplegg for vaskemaskin, velutstyrt kjøkken med integrerte hvitevarer og god plass til spisebord samt lys stue med utgang til balkong på 10 kvm. Det er 2 boder i underetasjen samt felles sykkelbod.

Husk påmelding til visning!

 • Eiendommen

  Beliggenhet
  Leiligheten ligger i et attraktivt og barnevennlig boligområde på Sofiemyr/Ødegården.

  Fra eiendommen er det gangavstand til Sofiemyr skole, Fløysbonn ungdomsskole og Roald Amundsen videregående skole. Kommunen har et godt utvalg av kommunale og private barnehager. Nye Sofiemyr barneskole er under utbygging.

  Området har et godt kollektivtilbud i form av buss og tog. Det er ca. 5 minutter å gå til nærmeste bussholdeplass, Ødegården, og det er også gangavstand til Solbråtan og Kolbotn stasjon med hyppige togavganger i retning Oslo og Ski. Sofiemyr idrettspark er kommunens sentralanlegg og består av stadion, fotball- og friidrettsanlegg, ishockeybane og balløkke. Svømmehall, tennisanlegg og golfbane finnes i nærheten. Ønsker du å kjøre slalåm, kan du besøke Ingierkollen slalåmsenter.

  Eiendommen har nærhet til fine tur- og friluftsområder. Fra inngangsdøren er det kort vei til belyste skogsveier og fine turstier som egner seg til alt fra rekreasjon og til trening. Fra Fløysbonn gård er det blant annet lysløypenett over til Østre Greverud gård og Østli skole. Badeturen kan bl.a. legges til populære Ingierstrand ved Bunnefjorden. Videre er det en kort kjøretur til familie- og attraksjonsparken Tusenfryd. The Well på Sofiemyr er et fantastisk spaanlegg med en rekke velværetilbud.

  Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Rema 1000 og Extra. Sofiemyr senter ligger i nærområdet og har et variert utvalg av servicetilbud. Det er ca. 2 km til Kolbotn Torg med 60 spennende butikker og restauranter, samt helse- og servicetjenester. Her finner du også gågater og kulturhus. Alternativt ligger Vinterbro senter og Ski storsenter godt innen rekkevidde.
  Adresse
  Kongeveien 22 1412 Sofiemyr 2. etasje
  Matrikkel
  Gnr. 249 bnr. 82, andelsnr. 60 i Ødegården borettslag med orgnr. 851488782 i Nordre follo kommune
  Innhold
  2. etasje:
  Entré, bad, bod, to soverom, omkledningsrom, stue og kjøkken. Utgang fra stue til vest-vendt balkong.

  I tillegg:
  • Leiligheten disponerer to boder i underetasjen (på tilsammen 3 kvm).
  • Felles delte arealer som: sykkelbod og felles bod.

  På bygningstegningene er det tegnet inn et kott ved entré. Deler av dette er på senere tidspunkt omgjort til del av entré. Arealene er medtatt i tilstandsrapporten etter bruken på befaringsdagen.
  Standard
  Pen og velholdt 3(4)-roms andelsleilighet.

  Kjøkken:
  Kjøkkenløsning fra 2003. Innredning med profilerte fronter og laminert benkeplate. Nedfelt oppvaskkum i rustfritt stål med ett-greps armatur. Delvis flislagt mellom benkeplate og overskap. Stikkontakter og belysning over benkeplate. Oppvaskmaskin, integrert stekeovn med nedfelt induksjons topp. Vegghengt ventilator tilkoblet avtrekkskanal. Frittstående kjøleskap med fryser og vinskap. Varmtvannsbereder på ca 101 L fra 2021 plassert i underskap. Montert automatisk lekkasjestopper. Gulvflate belagt med parkett. Vegger og himlingsflate utført i glatte malte flater.

  Bad:
  Baderom fra 2004. Flislagt gulv med gulvvarme og flislagte vegger. Himlingsflate utført i glatt malt flate med downlights. Vegghengt servant med ettgreps armatur. Speil på vegg med overlys og stikkontakt over servant. Dusjnisje med buede glassdører med ett-greps armatur. Vegghengt toalett med innebygget sisterne. Opplegg for vaskemaskin. Avtrekksventil plassert i vegg.

  Balkong:
  Utgang fra stue til solrik, vestvendt balkong på 10 m². Bærende konstruksjoner av armert betong og metall belagt med terrassebord. Rekkverk av metall.

  Øvrige rom:
  Gulvflater belagt med fliser, parkett og vegg-vegg teppe. Gulvvarme i entré. Vegger og himlingsflater utført i glatte malte flater. Montert downlights i deler av stue. Profilerte innerdører. Garderobeskap i entré og soverom 1. Ventilasjon er basert på mekanisk ventilasjon kombinert med naturlig ventilasjon. Vedovn plassert i stue.
  Sammendrag av tilstandsgrad
  Det er avholdt tilstandsrapport der diverse bygningselementer er undersøkt og definert ut fra tilstandsgrader. Tilstandsgrader beskriver på en visuell måte en tilstand eller risiko opp mot et referansenivå.

  Bygningssakkyndige har vurdert boligen ut fra hva man kan forvente av en bygning av samme alder og type. Vurderingen gjøres som regel mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da
  boligen ble oppført (søknadstidspunktet). Forhold som er vanlige for bygningens alder, slik som slitasje etter normal bruk regnes ikke som avvik.

  TG1: 72% TG2: 23%. T2: 0% TGIU (ikke undersøkt) 5%, se boligsalgsrapport datert 28.02.2024 for ytterligere opplysninger.
  Utstyr
  Alle integrerte hvitevarer og vinskap på kjøkken følger eiendommen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke. Løsøre og tilbehør som medfølger overdras slik de fremsto på visning.
  For øvrig vises det til standardliste over løsøre og tilbehør til eiendommen som følger vedlagt salgsoppgaven.
  Bebyggelsen
  Boligbygg oppført i 1963 og kontinuerlig benyttet til boligformål. Bygget er senere ombygget i 2000-2002.
  Boligblokk over fem etasjer samt loft. Støpt plate. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker i hovedsak av betong, med utfyllende bindingsverk av trekonstruksjoner. Fasader utført i teglstein, fasadeplater og liggende kledning. Takkonstruksjon utført i saltaksform utvendig tekket med betongtakstein. Glatt entrédør av tre med brannklasse B30 og lydklasse 35dB. Balkongdør og vinduer med karmer av tre og to-lags glass fra 2005. Vinduer med karmer av tre og tre-lags glass fra 1985.

  Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen den gang det ble bygget, men det foreligger ferdigattest ifbm rehabilitering av blokkene (datert 30.12.2003).
  Det foreligger generelle bygningstegninger (datert 24.11.1997). Denne leiligheten stemmer overens med denne bygningstegningen, med unntak av at deler av opprinnelig bod har blitt en del av entré, man har lukket dør til det som opprinnelig var et soverom og endret bruk til omkledningssrom med ny inngang fra hovedsoverom. Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.

  Utgang fra stue til vest-vendt balkong på 10 m². Bærende konstruksjoner av armert betong og metall belagt med terrassebord. Rekkverk av metall. Rekkverkshøyden er målt til ca 0,95 meter.
  Oppvarming/teknisk
  Leiligheten er elektrisk oppvarmet kombinert med vedfyring. Skorstein fra byggår utført i teglstein. Vedovn plassert i stue. Varmekabler på bad.

  Vannrør av kobber. Hovedstoppekran for vann er plassert på bad. Varmtvannsbereder på ca 101 L fra 2021 plassert i underskap på kjøkken. Synlige avløpsrør av plast og støpejern. Ventilasjon er basert på mekanisk ventilasjon kombinert med naturlig ventilasjon.

  Sikringsskap med automatsikringer  og strømmåler er plassert i felles trapperom.

  Leiligheten har røykvarsler og brannslukningsutstyr.
  Beskrivelse av tomt
  Felles eiet tomt for borettslaget på 121654 kvm.
  Hyggelige og opparbeidet fellesarealer med asfalterte gangveier, gressplen og beplantning. Pene uteplasser med fine sittebenker og lekeplasser. Noe naturtomt.
  Parkering
  Ødegården borettslag har i dag 353 parkeringsplasser til fordeling blant sine 441 leiligheter. 36 plasser med strømkontakt for motorvarmer (ikke el-billading) leies ut til beboere. De øvrige 317 plassene kan benyttes av borettslagets beboere for parkering av husstandenes personbiler samt gjesteparkering. For å benytte disse plassene må alle beboere ha et parkeringsbevis (klistremerke) synlig i bilens frontrute. Alle besøkende må plassere et gjestekort i bilen etter 10 minutter. Dette får du utlevert hos Driftstjenesten.

  Borettslaget har garasjeplasser og de nevnte parkeringsplasser med strømkontakt for motorvarmer til utleie etter venteliste/ansiennitet. Vaktmester fører venteliste over de andelshavere som ønsker å leie garasje og/eller parkeringsplass. Månedlig leie kommer i tillegg til felleskostnadene for boligen. Det må inngås leieavtale, betales et depositum og administrasjonskostnader til forretningsfører (iht. gjeldende priser) før plassen kan tas i bruk.

  Se borettslagets ordensregler punkt 8 samt tilhørende parkeringsbestemmelser for utfyllende informasjon om parkering. Ellers gateparkering etter gjeldende bestemmelser.
  Løpende kostnader:
  Månedlige felleskostnader utgjør kr 6 499,- pr. måned.

  Andre løpende kostnader:
  Strømforbruk er oppgitt av selger til kr. 18.068,- for 2023. Dette justers etter forbruk.

  Felleskostnader inkluderer blant annet kabel-tv og bredbånd, trappevask, vaktmesterordning, betjening av fellesgjelden på leiligheten, kapitalkostnader lån 1+2, kommunale avgifter, felles bygningsforsikring og forretningsførsel.
 • Bygninger

  Arealer og fordeling per etasje (NY)
  Totalt BRA 83 m² består av:
    
  • BRA-i 80 m² (Entré, bad, bod, to soverom, omkledningsrom, stue og kjøkken)
  • BRA-e 3 m² (to boder i 1. etasje)
  • TBA 10 m² (Balkong)

  Primærrom 77 m² og sekundærrom 3 m² (innvendig bod i 1. etasje). Det henvises til tilstandsrapport fra Anticimex 28.002.2024 for spesifikasjon av primærrom og sekunderrom. Hva som defineres som primærrom (P-ROM) eller sekundærrom (S-ROM) tar utgangspunkt i hvordan rommet er i bruk når eiendommen selges, selv om enkelte rom ikke er byggemeldt og godkjent til dagens bruk.

  Takhøyden er på tilfeldige plasser målt til ca:
  2,29 meter på bad og 2,44 meter i øvrige rom.
  Vedlagte plantegninger er ikke målbare, og oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport.
  Arealene er plassmålt og beregnet med utgangspunkt i NS 3940:2023.
 • Offentlige forhold

  Vei, vann og avløp
  Offentlig med private internveier og ledningsnett.
  Reguleringsplan
  Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til gjeldende reguleringsplan.

  Kommuneplanens arealdel gjelder også for området 2019 gjelder også for området.

  Reguleringsplaner under arbeid i nærheten (500 meter):
    
  • Sofiemyrveien 10 (planlegging igangsatt for detaljregulering).
  • Fløysbonn ungdomsskole (planlegging igangsatt for detaljregulering).

  Ingen av ovennevnte antas å ha direkte betydning for eiendommen.

  Planrapport og kart følger vedlagt salgsoppgaven.
 • Økonomiske forhold

  Prisantydning
  3 500 000,- / Felleskostnader: 6 499,- pr. mnd
  Formuesverdi
  Formuesverdi : 989 686,- Sekundær formuesverdi : 3 760 807,- Formuesverdi pr. : 31.12.2022
  Energiforbruk og energimerking
  Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter E
  Forsikring
  Protector Forsikring Polisenummer: 91024488
  Finansiering
  Nord Eiendomsmegling samarbeider med flere banker. Kunder som ønsker det, kan raskt bli satt i kontakt med en kundebehandler for et uforpliktende lånetilbud.
  Boligkjøperforsikring
  I samarbeid med Tryg tilbyr vi våre kjøpere å tegne boligkjøperforsikring. Dette er en motvekt til selgers boligselgerforsikring og anbefales av oss. Kjøper kan velge mellom ordinær boligkjøperforsikring eller å kjøpe boligkjøperpakken. Sistnevnte inkluderer blant annet husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning og flytteforsikring, i tillegg til ordinær boligkjøperforsikring.
  Oppgjør
  Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.
  Det forutsettes at kjøper innbetaler fullt oppgjør til meglers klientkonto senest dagen før avtalt overtagelse. På samme tidspunkt skal kjøpers pantedokument være meglers oppgjørsavdeling i hende. Det skal ikke betales forskudd på kjøpesum. Innbetalinger skal skje fra kjøpers egen konto eller egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Annet

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring i Anticimex og har i den anledning fylt ut en egenerklæring. Denne er et viktig salgsdokument og det anbefales på det sterkeste at potensielle kjøpere setter seg grundig inn i denne før budgivning. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Kontakt megler dersom du ønsker forsikringsvilkårene.
  Arealangivelser i salgsoppgaven
  Arealangivelsene er hentet fra tilstandsrapport datert 28.02.2024.
  Andre opplysninger
  Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.
  Budgivning
  Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.
  Som budgiver hos oss kan du kreve at alle bud blir dokumentert og fremlagt. Det betyr at du som budgiver må akseptere at deler av ditt bud kan bli fremlagt for øvrige budgivere. Det henvises til forbrukerinformasjon om budgivning. Vi anbefaler at alle bud leveres via budknappen på annonsen på FINN.no. Dette er en enkel og sikker løsning hvor du identifiserer deg med Bank-ID. Vi kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Det presiseres at alle bud må ha minst 30 min akseptfrist fra innlevering. Hemmelige bud eller bud med hemmelige forbehold vil ikke bli behandlet og dette er i tråd med avtale mellom selger og meglerforetaket. Ta kontakt med megler dersom du har spørsmål eller dersom du ikke har anledning til å legge inn bud elektronisk. Da løser vi dette manuelt.
  Overtagelse
  Angi ønsket overtagelse i ditt bud.
  Lovanvendelse
  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
  Lov om hvitvasking
  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål. Kjøpers innbetaling skal foretas fra norsk bank/finansinstitusjon. Selgers oppgjør vil skje til konto i norsk bank/finansinstitusjon. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.
  Nord Eiendomsmegling AS fraskriver oss ansvar for eventuelle økonomiske krav som følge av ovennevnte forhold.
Se komplett salgsoppgave
Bent André Norderhaug
Bent André Norderhaug
Eiendomsmegler MNEF
bent.norderhaug@nord-em.no 91 51 48 22
Ola Presterud
Ola Presterud
Eiendomsmegler MNEF
ola.presterud@nord-em.no 92 25 92 10

Boliger til salg