Komplett salgsoppgave

Trollåsveien 13

Lys og fin andelsleilighet i 2. etasje med solrik balkong på 12 kvm - Soverom og kontor - Biloppstillingsplass - 2 boder

 • Totalpris 3 592 736
 • Prisantydning 3 300 000
 • Omkostninger 9 444
 • Etasje 2
 • BRA 69m2
 • P-Rom 64m2
 • Tomteareal 3 897m2
 • Soverom 1
 • Bad 1
 • Byggeår 1983
 • Boligtype Leilighet
 • Eierform Borettslag
 • Energimerke F
 • Felleskost/ mnd 5 770,-

Om boligen

Lys og fin andelsleilighet i Trollåsveien 13 - Boligen ligger i et barnevennlig og hyggelig nabolag på Trollåsen. Det er kort og trygg vei til flere barnehager, Vassbonn barneskole, Ingieråsen ungdomsskole, nærbutikk (Kiwi) og bussholdeplass (Trollåsen). Videregående skole på Sofiemyr - en kort busstur unna. I gangavstand fra bolig ligger Gjersjøen - et hyggelig turmål. Ca 20 minutter med buss til Oslo.

Leiligheten har en gjennomgående planløsning og måler 66 kvm. Det er kjøkken fra 2017 med integrerte hvitevarer og spiseplass, baderom med opplegg for vaskemaskin, soverom, kontor (benyttet som soverom - ikke godkjent), bod og svært solrik balkong på 12 kvm med adkomst fra stue. Videre er det biloppstillingsplass og bod ved inngangspartiet. Det er ikke forkjøpsrett i borettslaget.

 • Eiendommen

  Beliggenhet
  Eiendommen ligger i et stille og rolig boligområde på Trollåsen.

  Det er kort og trygg vei til flere barnehager, Vassbonn barneskole, Ingieråsen ungdomsskole, nærbutikk (Kiwi) og bussholdeplass (Trollåsen). Videregående skole på Sofiemyr - en kort busstur unna. I gangavstand fra bolig ligger Gjersjøen - et yndet turmål med fine stier og svaberg. Ingierstrand og Hvervenbukta ligger kun en kort sykkeltur unna. Slalåmbakke og hyggelig turterreng ved Ingierodden. I Kolbotn sentrum er det anlagt flere parker. Her finner du også Kolbotnvannet, en vakker idyll med tursti, sittebenker og bryggekant.

  Området gir muligheter for offentlig kommunikasjon via buss og tog. Ca. 2 min. gange til bussholdeplass på Trollåsen (holdeplass Trollåsen). Fra Kolbotn stasjon til Oslo S bruker toget fra 17 min. Med bil fra Trollåsen tar det ca. 5 min til Kolbotn Torg, 7 min til Ingierstrand, 12 min til Vinterbro senter, 15 min til Oslo S, 16 min til Ski og 42 min til Oslo Lufthavn.

  Dersom dere er av den aktive familien er kommunen virkelig stedet for dere. I området har vi to store idrettslag i Kolbotn IL og Oppegård IL som kan tilby nesten alt av idrettslige aktiviteter til både barn og voksne. Vi har 18-hulls golfbane på Greverud, fridrettsbane, svømmehall, alpinanlegg, tennisbaner/haller, flerbrukshaller, kunstgressbaner samt flere treningssentre. Det er lysløype og rekreasjonsområder i nærheten. I tillegg til et rikt kulturliv.
  Adresse
  Trollåsveien 13 1414 Trollåsen 2. etasje
  Matrikkel
  Gnr. 239 bnr. 763, andelsnr. 16 i Trollåsen borettslag a/l med orgnr. 850632812 i Nordre follo kommune
  Innhold
  2. etasje: Entré, bad, bod, soverom, rom benyttet som soverom og stue med åpen kjøkkenløsning. Utgang til balkong fra stuen.

  I tillegg:
  - Biloppstillingsplass merket med nr 16.
  - Bod i felles bodrom tilknyttet inngangsparti.

  Arealer:
  Totalt BRA 69 kvm består av:
  - BRA-i (internt bruksareal): 66 kvm
  - BRA-e (eksternt bruksareal): 3 kvm
  - TBA (terrasse-/balkongareal)  12 kvm

  Arealene er plassmålt og beregnet med utgangspunkt i NS 3940:2023. Oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport (datert 08.04.2024).

  Det gjøres spesielt oppmerksom på at det er ukjent om det er søkt om/godkjent innredning av rom benyttet som soverom og det er heller ikke tatt stilling til om dette lar seg gjøre. Det kan derfor ikke verifiseres om rommet er godkjent til varig opphold. Videre tilfredstiller ikke rommet kravet til størrelse med tanke på bruk til soverom. Arealene er medtatt i rapporten etter bruken på befaringsdagen.
  Standard
  Lys og fin andelsleilighet beliggende fint til i 2. etasje.

  Kjøkken:
  Innredning med glatte fronter og heltre benkeplate. Nedfelt oppvaskkum i kompositt med ett-greps armatur. Flislagt mellom benkeplate og overskap. Stikkontakter og belysning over benkeplate. Integrert oppvaskmaskin. Integrert stekeovn med nedfelt induksjons topp. Vegghengt ventilator tilkoblet avtrekkskanal. Varmtvannsbereder på ca 120L fra 2018 plassert i hjørneløsning. Montert automatisk lekkasjestopper. Kjøkkenløsning opplyst om å være fra 2017. Gulvflate belagt med laminat. Vegger og himlingsflater utført i glatte malte flater.

  Bad:
  Vegghengt servant med ovenpåliggende servant med ett-greps armatur. Speil på vegg med overlys og stikkontakt over servant. Dusjnisje med dusjforheng med regnfallsdusj og ett-greps armatur. Vegghengt toalett med innebygget sisterne. Opplegg for vaskemaskin. Avtrekksventil plassert i himling. Flislagt gulv og plater i flisfarger på vegger. Himlingsflate utført i malte himlingsplater med downlights. Baderom vurdert til å være fra 2016.

  Balkong:
  Utgang fra stue til solrik sydvestvendt balkong på 12 m². Bærende konstruksjoner av armert betong belagt med plastheller. Rekkverk av metall, fasadeplater og glass. I følge selger kommer solen inn på balkongen ca kl. 12 og frem til ca kl. 21.

  Overflater øvrige rom:
  Gulvflater belagt med laminat. Vegger og himlingsflater utført i glatte malte flater og malt strietapet. Glatte innerdører.
  Sammendrag av tilstandsgrad
  Det er avholdt tilstandsrapport der diverse bygningselementer er undersøkt og definert ut fra tilstandsgrader. Tilstandsgrader beskriver på en visuell måte en tilstand eller risiko opp mot et referansenivå.

  Bygningssakkyndige har vurdert boligen ut fra hva man kan forvente av en bygning av samme alder og type. Vurderingen gjøres som regel mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da boligen ble oppført (søknadstidspunktet). Forhold som er vanlige for bygningens alder, slik som slitasje etter normal bruk regnes ikke som avvik.

  Kort sammendrag av boligens tilstandsgrader;
  TG1 (i orden): 63 %. TG2 (alder, slitasje, skader mv): 32 %. TGIU (ikke undersøkt): 5 %. TG3 er ikke benyttet.

  Se vedlagte tilstandsrapport for detaljer.
  Utstyr
  Alle integrerte hvitevarer på kjøkken følger eiendommen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke. Løsøre og tilbehør som medfølger overdras slik de fremsto på visning.

  Av løsøre medfølger ikke;
  Lyskrone i tak i stuen.
  Høyt hvitt skap på badet.
  3 stk tråhyller på soverom.
  2 stk tråhyller og reol i bod i leiligheten.

  For øvrig vises det til standardliste over løsøre og tilbehør til eiendommen som følger vedlagt salgsoppgaven.
  Bebyggelsen
  Boligbygg oppført i 1983.
  Støpt plate. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker i hovedsak av betong, med utfyllende bindingsverk av trekonstruksjoner. Fasader utført i teglstein og liggende kledning. Tilnærmet flat takkonstruksjon utvendig tekket med papp/takfolie (ikke besiktiget). Glatt entrédør av tre med brannklasse B30 og lydklasse 35dB. Balkongdør og vinduer med karmer av tre og to-lags glass fra 2016.

  Det foreligger midlertidig brukstillatelse (datert 13.10.1983) for boligbygg og ferdigattest for fasaderehabilitering (datert 20.09.2016).

  Se tilstandsrapport for detaljer.
  Oppvarming/teknisk
  Leiligheten er elektrisk oppvarmet.

  Sikringsskap med skrusikringer er plassert i felles trapperom.

  Leiligheten har røykvarsler og brannslukningsutstyr.
  Beskrivelse av tomt
  Felles eiet tomt på 3897 kvm.
  Fellesarealer opparbeidet med blant annet asfalterte adkomstveier, gressplen, diverse beplantninger og sittegrupper.
  Parkering
  Det er fast biloppstillingsplass (merket nr. 16) på asfaltert plass utenfor bygget.
  Løpende kostnader:
  Månedlige felleskostnader utgjør kr 5 770,-, herav:
  - Avdrag felleslån kr. 874,-.
  - Felleskostnader kr. 3 527,-.
  - Renter felleslån kr. 1 369,-.

  Felleskostnadene inkluderer blant annet kommunale avgifter, grunnpakke TV/bredbånd, felles byggforsikring, forretningsførsel, betjening av fellesgjeld, drift og vedlikehold m.m.

  I tillegg kommer kostnader til strøm, opplyst til å være ca 4 500 kwh pr år.
 • Offentlige forhold

  Vei, vann og avløp
  Offentlig med private internveier og ledningsnett.
  Reguleringsplan
  Eiendommen er regulert til boligbebyggelse. Området for øvrig er regulert til blokkbebyggelse.

  Kommunen opplyser om følgende reguleringsplaner under arbeid i nærheten (500 meter). Ingen av disse ligger i umiddelbar nærhet av borettslaget.
  - Turvei Ljansbruket-Ingierstrand m.m: planforslag for detaljregulering.
  - Lienga 6-8: planlegging igangsatt for detaljregulering.
  - Mellomåsveien 1: planforslag for detaljregulering.

  Trollåsen senter (der Kiwi holder til i dag) er vedtatt utviklet med et lokalt handelstilbud, boliger, helsehus og en lokal møteplass. Prosjektet er for tiden satt på vent. Konferer med eiendomsmegler dersom noe er uklart.
 • Økonomiske forhold

  Formuesverdi
  Formuesverdi : 927 942,- Sekundær formuesverdi : 3 526 181,- Formuesverdi pr. : 31.12.2022
  Energiforbruk og energimerking
  Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter F
  Forsikring
  Gjensidige Polisenummer: 88965583
  Finansiering
  Nord Eiendomsmegling samarbeider med flere banker. Kunder som ønsker det, kan raskt bli satt i kontakt med en kundebehandler for et uforpliktende lånetilbud.
  Boligkjøperforsikring
  Når du kjøper ny bolig, er det mye du må tenke på. Sammen med Tryg har vi skreddersydd en boligkjøperpakke slik at du kan være trygg på at du har alle forsikringene du trenger - enten du har kjøpt hus, leilighet eller hytte. Denne gunstige pakken fra Tryg inkluderer også juridisk hjelp hvis du oppdager feil og mangler ved boligen utover det som er opplyst om. Boligkjøperpakken inneholder innboforsikring, dobbel renteforsikring - for situasjoner der kjøper ikke får solgt nåværende bolig - samt en flytteforsikring for alle de tre boligtypene. For hus og hytte omfatter den i tillegg bygningsforsikring hvor kostnader for å reparere eller gjenoppbygge huset ditt er inkludert. Les mer om forsikringen i produktark for Boligkjøperpakke som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

  Boligkjøperpakken må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøte.

  Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken siden kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen.
  Oppgjør
  Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

  Det forutsettes at kjøper innbetaler fullt oppgjør til meglers klientkonto senest dagen før avtalt overtagelse. På samme tidspunkt skal kjøpers pantedokument være meglers oppgjørsavdeling i hende. Det skal ikke betales forskudd på kjøpesum. Innbetalinger skal skje fra kjøpers egen konto eller egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Annet

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring i Anticimex og har i den anledning fylt ut en egenerklæring. Denne er et viktig salgsdokument og det anbefales på det sterkeste at potensielle kjøpere setter seg grundig inn i denne før budgivning. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Kontakt megler dersom du ønsker forsikringsvilkårene.
  Arealangivelser i salgsoppgaven
  Arealangivelsene er hentet fra tilstandsrapport.
  Budgivning
  Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.
  Som budgiver hos oss kan du kreve at alle bud blir dokumentert og fremlagt. Det betyr at du som budgiver må akseptere at deler av ditt bud kan bli fremlagt for øvrige budgivere. Det henvises til forbrukerinformasjon om budgivning. Vi anbefaler at alle bud leveres via budknappen på annonsen på FINN.no. Dette er en enkel og sikker løsning hvor du identifiserer deg med Bank-ID. Vi kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Det presiseres at alle bud må ha minst 30 min akseptfrist fra innlevering. Hemmelige bud eller bud med hemmelige forbehold vil ikke bli behandlet og dette er i tråd med avtale mellom selger og meglerforetaket. Ta kontakt med megler dersom du har spørsmål eller dersom du ikke har anledning til å legge inn bud elektronisk. Da løser vi dette manuelt.
  Overtagelse
  Angi ønsket overtagelse i ditt bud.
  Lovanvendelse
  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
  Lov om hvitvasking
  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål. Kjøpers innbetaling skal foretas fra norsk bank/finansinstitusjon. Selgers oppgjør vil skje til konto i norsk bank/finansinstitusjon. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.
  Nord Eiendomsmegling AS fraskriver oss ansvar for eventuelle økonomiske krav som følge av ovennevnte forhold.
Se komplett salgsoppgave
Ola Presterud
Ola Presterud
Eiendomsmegler MNEF
ola.presterud@nord-em.no 92 25 92 10

Boliger til salg