Komplett salgsoppgave

Sønsterudveien 12 B

Topp moderne tomannsbolig fra 2014 - God standard og gode solforhold - Takterrasse på 49 kvm - Flott utsikt

 • Totalpris 11 177 944
 • Prisantydning 10 900 000
 • Omkostninger 277 944
 • BRA 194m2
 • P-Rom 152m2
 • Soverom 3
 • Bad 2
 • Byggeår 2014
 • Boligtype Tomannsbolig
 • Eierform Eierseksjon
 • Energimerke C

Om boligen

Sønsterudveien 12 B - Eiendommen har en attraktiv beliggenhet på Kolbotn. Boligen ligger vestvendt og skjermet på et høydedrag. Sol fra tidlig morgen til sen kveld - flott utsikt. Umiddelbar nærhet til bussforbindelse og kort gangavstand til flere barnehager, skoler, idrettshall, turmuligheter sommer og vinter samt dagligvarehandel (både Kiwi og Rema 1000). For øvrig kort gangavstand ned til Kolbotn sentrum.

Eiendommen ble oppført i 2014 og går over 3 plan. God planløsning og moderne arkitektur med store vindusflater som bidrar til god romfølelse og gode lysforhold. Boligen inneholder 3 soverom, 2 stuer, 2 bad + vaskerom og fantastisk takterrasse på 49 kvm med svært gode solforhold og hyggelig utsikt. Garasje med elektrisk leddport og biloppstillingsplass.

Husk påmelding til visning!

 • Eiendommen

  Beliggenhet
  Eiendommen har en attraktiv beliggenhet rett i utkanten av Kolbotn sentrum. Boligen ligger vestvendt og skjermet på et høydedrag. Meget gode solforhold og flott utsikt.

  Kolbotn sentrum fremstår som allsidig og funksjonelt - med god estetikk og moderne arkitektur. Tilbudet av fasiliteter er stort, enten det er butikker, rekreasjonsområder, fritidssysler, kollektivtransport eller skoler. Her finner du også Kolbotnvannet, en vakker idyll med tursti, sittebenker og bryggekant.

  Det er anlagt flere parker i tilknytning til sentrum. Generasjonsparken er en park som legger vekt på fysisk aktivitet, spesielt sykling. I tillegg er det satt opp treningsapparater av typen Tufteparken. Pyramiden skatepark er et spesialanlegg for skating, Inline (rulleskøyter), BMX-sykling, og med klatrevegger. Det er dessuten kort vei til Sør- og Østmarkas flotte turløypenett.

  Kolbotn har et av landets største idrettslag med en allsidig satsning innenfor et stort spekter av idrettsgrener. Sofiemyr idrettspark består av stadion, fotball-/friidrettsanlegg og de fleste fasiliteter. Ellers kan Sofiemyr friste med svømmehall, treningssenter og idrettshall, samt The Well - et fantastisk spaanlegg, nå også med hotell.

  Ingierkollen byr på både slalåmsenter og tennisanlegg. Nytt tennisanlegg har akkurat åpnet på Sofiemyr. Legg gjerne badeturen til populære Ingierstrand ved Bunnefjorden, med vestvendt sandstrand, store gressletter, brygger egnet for krabbefiske og stupetårn. Videre er det en kort kjøretur til Tusenfryd, samt golfanlegg på Greverud og ved Gjersjøen.

  Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Kiwi, Rema 1000 og Coop Extra. I Kolbotn sentrum er det gågater, kulturhus og kjøpesenter. Kolbotn torg har omlag 60 butikker og restauranter, samt helse- og servicetjenester. Alternativt ligger Vinterbro senter, Ski Storsenter og Oslo sentrum godt innen rekkevidde via bil og offentlig kommunikasjon.

  Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss og tog. Nærmeste bussholdeplass er Nordberg som ligger ca. 260 meter fra boligen. Fra Kolbotn stasjon til Oslo S bruker toget ca. 19 min. Med bil fra Kolbotn sentrum tar det ca. 9 min til Ingierstrand, 12 min til Vinterbro senter, 13 min til Ski Storsenter, 14 min til Oslo S og 42 min til Oslo Lufthavn Gardermoen.

  Fra eiendommen tar det ca. 12 min å gå til Sofiemyr barneskole og til Fløysbonn ungdomsskole. Roald Amundsen videregående skole ligger også på Sofiemyr. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av barnehager.
  Adresse
  Sønsterudveien 12 B 1410 Kolbotn
  Matrikkel
  Gnr. 240 bnr. 6 snr. 2 i Nordre Follo kommune
  Innhold
  2. etasje:
  Tv-stue med utgang til takterrasse.

  1. etasje:
  Entré, bad og stue/spisestue med åpen kjøkkenløsning.

  U. etasje
  Gang, bad, vaskerom, mellomgang, tre soverom og bod/tek.rom.

  I tillegg har eiendommen en garasje med tilhørende to boder. Det er godt med bodplass både inne og ute.
  Standard
  En meget velholdt bolig som fremstår så godt som ny.

  Kjøkken:
  Innredning med glatte fronter og laminert benkeplate. Nedfelt oppvaskkum i rustfritt stål med ett-greps armatur. Montert glassplate mellom benkeplate og overskap bak steketopp. Stikkontakter og belysning over benkeplate. Integrert oppvaskmaskin, kjøleskap m/ fryser og stekeovn i både høyskap og underskap. Nedfelt induksjonstopp med montert komfyrvakt. Integrert ventilator tilkoblet avtrekkskanal. Parkett på gulv og glatt malt himling med downlights.

  Bad - U. etasje:
  Vegghengt innredning med heldekkende servant. Overskap med speildører på vegg med overlys og stikkontakt over servant. Dusjnisje med glassdører med regnfallsdusj og ett-greps armatur. Innebygget badekar med ett-greps dusjarmatur. Vegghengt toalett med innebygget sisterne. Avtrekksventil plassert i himling. Flislagt gulv med gulvvarme og flislagte vegger. Himlingsflate utført i glatt malt flate med downlights.

  Bad - 1. etasje:
  Vegghengt innredning med heldekkende servant og ett-greps armatur. Speil på vegg med overlys og stikkontakt over servant. Dusjnisje med glassdører med regnfallsdusj og ett-greps armatur. Vegghengt toalett med innebygget sisterne. Avtrekksventil plassert i himling. Flislagt gulv med gulvvarme og flislagte vegger. Himlingsflate utført i glatt malt flate med downlights. Flislagt gulv med gulvvarme og flislagte vegger. Himlingsflate utført i glatt malt flate med downlights.

  Vaskerom:
  Innredning med glatte front og laminert benkeplate. Nedfelt utslagsvask i rustfritt stål med ett-greps armatur. Stikkontakter over benkeplate. Opplegg for vaskemaskin. Avtrekksventil plassert i himling. Flislagt gulv med gulvvarme og flislagte vegger. Himlingsflate utført i glatt malt flate med downlights.

  Takterrasse:
  Utgang fra tv-stue til takterrasse som strekker seg fra øst-vest i sydlig retning. Bærende konstruksjoner av treverk belagt med terrassebord. Rekkverk av trekonstruksjoner og metall.

  Overflater øvrige rom:
  Gulvflater belagt med fliser og parkett. Gulvvarme i entré. Vegger og himlingsflater utført i glatte malte flater. Montert downlights. Glatt innerdør. Skyvedørsgarderobe i entré.

  Overflater øvrige rom i underetasje:
  Gulvflater belagt med parkett med gulvvarme i alke rom utenom bod/tek. rom. Vegger og himlingsflater utført i glatte malte flater. Montert downlights i alle rom. Glatte innerdører. Skyvedørsgarderobe i mellomgang samt soverom 1 og garderobeskap på soverom 2.
  Sammendrag av tilstandsgrad
  Det er avholdt tilstandsrapport der diverse bygningselementer er undersøkt og definert ut fra tilstandsgrader. Tilstandsgrader beskriver på en visuell måte en tilstand eller risiko opp mot et referansenivå.

  Bygningssakkyndige har vurdert boligen ut fra hva man kan forvente av en bygning av samme alder og type. Vurderingen gjøres som regel mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da boligen ble oppført (søknadstidspunktet). Forhold som er vanlige for bygningens alder, slik som slitasje etter normal bruk regnes ikke som avvik.

  Kort sammendrag over eiendommens tilstandsgrader:
  TG1 (i orden): 89%.
  TG2 (alder, slitasje, skader mv): 6%.
  TGIU (ikke undersøkt) 5%.
  Tilstandsgrad 3 er ikke benyttet.

  Se tilstandsrapport for utfyllende informasjon.
  Utstyr
  Alle integrerte hvitevarer på kjøkkenet som var tilstede på visning følger eiendommen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke. Det er screens på store vinduer i 1. etasje.

  Løsøre og tilbehør som medfølger overdras uten noen form for garantier, foruten eventuell leverandørgaranti. For øvrig vises det til standardliste over løsøre og tilbehør som følger vedlagt salgsoppgaven.
  Bebyggelsen
  Vertikaldelt tomannsbolig fra 2014.
  Støpt plate. Grunnmur av termomur. Yttervegger og etasjeskillere av trekonstruksjoner. Fasader utført i stående/liggende kledning. Takkonstruksjon utført i pulttaksform utvendig tekket med papp/takfolie. Glatt entrédør av tre med glassfelt. Terrassedør og vinduer med karmer av tre og to-lags glass fra byggår. Montert utvendig solskjerming på deler av vinduer i stue/spisestue.

  Innvendig trapp av trekonstruksjoner mellom etasjene. Rekkverk og håndløper av treverk og metall.
  Oppvarming/teknisk
  Boligen er elektrisk oppvarmet kombinert med vedfyring. Vedovn plassert i stue/spisestue med stålpipe. Sikringsskap med automatsikringer er plassert i bod/tek. rom samt garasje.

  Varmtvannsbereder på ca 200L fra byggår plassert i bod/tek. rom. Ventilasjon er basert på balansert ventilasjon med aggregat plassert i bod/tek. rom.

  Boligen har røykvarsler og brannslukningsutstyr.
  Beskrivelse av tomt
  Boligsameiet Sønsterudveien 12-14 består av 8 boligseksjoner. Tomten er på 4 266 kvm.

  Fellesarealene er opparbeidet med asfalterte adkomstveier/plasser, gressplen, beplantninger og parkeringsarealer. Disponibelt areal med gressplen, trapp, hekk og belegningsstein. Eiendommen grenser til friarealer mot øst.
  Tilnærmet flat tomt i to nivåer. Boligen disponerer tomt rundt egen seksjon.
  Parkering
  Parkering i garasje (bygget deles med naboseksjon) med elektrisk leddport samt oppstillingsplass i gårdsplass.
  Beskrivelse av sameiet:
  Boligsameiet Sønsterudveien 12-14 er et lite sameie bestående av 8 boligseksjoner. De har velorganisert intern forretningsførsel og et godt sameiermiljø.
  Løpende kostnader:
  Månedlige felleskostnader utgjør kr. 1 200,- per måned. Felleskostnader inkluderer brøyting av vei og parkering, tv og internett.
  Forsikring av bygning er estimert kr. 4 432,- per år.
  Kommunale avgifter utgjør kr. 16 750,- per år. Beløpet faktureres kvartalsvis og er basert på vannforbruk på 62 m3.
  Stipulert strømforbruk 14 300 KWH pr år.
 • Bygninger

  Arealer og fordeling per etasje
  Totalt BRA 164 m² for tomannsbolig består av:
  - BRA-i (internt bruksareal): 164 m²
  - TBA (terrasse-/balkongareal)  49 m²

  Totalt BRA 30 m² for garasje/bod består av:
  - BRA-e (eksternt bruksareal): 30 m²

  Det totale bruksarealet fordeler seg som følger:
  2. etasje:
  - BRA: 19 m².
  - BRA-i: 19 m² (TV-stue).
  - TBA: 49 m² (takterrasse).

  1. etasje:
  - BRA: 74 m².
  - BRA-i: 74 m² (entré, bad og stue/spisestue med åpen kjøkkenløsning).

  2. etasje:
  - BRA: 71 m².
  - BRA-i: 71 m² (Gang, bad, vaskerom, mellomgang, tre soverom og bod/teknisk rom).

  Garasje/bod:
  BRA 30 m².
  Garasjeplass: 15 m².
  Boder: 15 m².

  Takhøyden er på tilfeldige plasser målt til ca:
  U. etasje: 2,42 meter
  1. etasje: 2,4 meter
  2. etasje: 2,38-2,6 meter

  Arealene er plassmålt og beregnet med utgangspunkt i NS 3940:2023.
 • Offentlige forhold

  Vei, vann og avløp
  Offentlig adkomstvei og private internveier. Eiendommen er tilkoblet offentlig vann og avløp med private stikkledninger.
  Reguleringsplan
  Eiendommen er regulert til boligformål. Området for øvrig er regulert til konsentrert småhusbebyggelse, kjørevei og gang/sykkelsti.

  Reguleringsplaner under arbeid i nærheten:
  Id: 202009
  Navn: Skrenten Panorama
  Satus: Planlegging igangsatt
  Plantype: Detaljregulering
  Antas å ikke ha direkte betydning for eiendommen.

  Id: 202003
  Navn: Skrenten Nybakken
  Status: Planlegging igangsatt
  Plantype: Detaljregulering
  Antas å ikke ha direkte betydning for eiendommen.

  Eiendommen nederst i Sønsterudveien (der Kiwi holder til i dag) er vedtatt utbygget med boliger og nye næringslokaler.
  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det foreligger ferdigattest for tomannsboligen og garasje.
 • Økonomiske forhold

  Prisantydning
  10 900 000,-
  Formuesverdi
  Formuesverdi : 2 144 655,- Sekundær formuesverdi : 8 149 689,- Formuesverdi pr. : 13.12.2022
  Energiforbruk og energimerking
  Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter C
  Finansiering
  Nord Eiendomsmegling samarbeider med flere banker. Kunder som ønsker det, kan raskt bli satt i kontakt med en kundebehandler for et uforpliktende lånetilbud.
  Boligkjøperforsikring
  Når du kjøper ny bolig, er det mye du må tenke på. Sammen med Tryg har vi skreddersydd en boligkjøperpakke slik at du kan være trygg på at du har alle forsikringene du trenger - enten du har kjøpt hus, leilighet eller hytte. Denne gunstige pakken fra Tryg inkluderer også juridisk hjelp hvis du oppdager feil og mangler ved boligen utover det som er opplyst om. Boligkjøperpakken inneholder innboforsikring, dobbel renteforsikring - for situasjoner der kjøper ikke får solgt nåværende bolig - samt en flytteforsikring for alle de tre boligtypene. For hus og hytte omfatter den i tillegg bygningsforsikring hvor kostnader for å reparere eller gjenoppbygge huset ditt er inkludert. Les mer om forsikringen i produktark for Boligkjøperpakke som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

  Boligkjøperpakken må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøte.

  Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken siden kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen.
  Oppgjør
  Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

  Det forutsettes at kjøper innbetaler fullt oppgjør til meglers klientkonto senest dagen før avtalt overtagelse. På samme tidspunkt skal kjøpers pantedokument være meglers oppgjørsavdeling i hende. Det skal ikke betales forskudd på kjøpesum. Innbetalinger skal skje fra kjøpers egen konto eller egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Annet

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring i Anticimex og har i den anledning fylt ut en egenerklæring. Denne er et viktig salgsdokument og det anbefales på det sterkeste at potensielle kjøpere setter seg grundig inn i denne før budgivning. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Kontakt megler dersom du ønsker forsikringsvilkårene.
  Arealangivelser i salgsoppgaven
  Arealangivelsene er hentet fra tilstandsrapport datert 14.05.2024.
  Andre opplysninger
  Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.
  Budgivning
  Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.
  Som budgiver hos oss kan du kreve at alle bud blir dokumentert og fremlagt. Det betyr at du som budgiver må akseptere at deler av ditt bud kan bli fremlagt for øvrige budgivere. Det henvises til forbrukerinformasjon om budgivning. Vi anbefaler at alle bud leveres via budknappen på annonsen på FINN.no. Dette er en enkel og sikker løsning hvor du identifiserer deg med Bank-ID. Vi kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Det presiseres at alle bud må ha minst 30 min akseptfrist fra innlevering. Hemmelige bud eller bud med hemmelige forbehold vil ikke bli behandlet og dette er i tråd med avtale mellom selger og meglerforetaket. Ta kontakt med megler dersom du har spørsmål eller dersom du ikke har anledning til å legge inn bud elektronisk. Da løser vi dette manuelt.
  Overtagelse
  Angi ønsket overtagelse i ditt bud.
  Lovanvendelse
  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
  Lov om hvitvasking
  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål. Kjøpers innbetaling skal foretas fra norsk bank/finansinstitusjon. Selgers oppgjør vil skje til konto i norsk bank/finansinstitusjon. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.
  Nord Eiendomsmegling AS fraskriver oss ansvar for eventuelle økonomiske krav som følge av ovennevnte forhold.
Se komplett salgsoppgave
Bent André Norderhaug
Bent André Norderhaug
Eiendomsmegler MNEF
bent.norderhaug@nord-em.no 91 51 48 22
Ola Presterud
Ola Presterud
Eiendomsmegler MNEF
ola.presterud@nord-em.no 92 25 92 10

Boliger til salg