Komplett salgsoppgave

Kolbotn Terrasse 19

3-roms sentrumsleilighet med heis og garasje. Gjennomgående planløsning med sol og utsikt. Sjelden anledning/kun 1 eier.

 • Totalpris 6 980 444
 • Prisantydning 6 800 000
 • Omkostninger 180 444
 • Etasje 3
 • BRA 109m2
 • P-Rom 84m2
 • Soverom 2
 • Bad 1
 • Byggeår 1995
 • Boligtype Leilighet
 • Eierform Eierseksjon
 • Energimerke E
 • Felleskost/ mnd 5 330,-

Om boligen

Velkommen til en flott terrasseleilighet i 3 etasje i Boligsameiet Kolbotn Terrasse 17/19!
Høyt og fritt med fine solforhold og flott utsikt.

Lys og pen 3 roms (opprinnelig 4-roms) med stor og innglasset balkong/terrasse på 18 kvm.

Leiligheten har en god planløsning - praktisk med 2 wc samt separat vaskerom. Moderniseringsbehov.

To romslige boder.

Garasjeplass med ladestasjon.

Veldrevet sameie - internett, oppvarming og varmtvann er inkl. i fellesutgiftene.

Her bor man med umiddelbar nærhet til tog og buss samt hyggelig torgmiljø med kafeer og restauranter, kjøpesenter og kulturhus med konserter og show.Perfekt beliggenhet for alle som ønsker å bo svært sentralt, med umiddelbar nærhet til Kolbotns flotte sentrumstilbud.

Sameiet har et voksent, stille og rolig miljø.

 • Eiendommen

  Beliggenhet
  Attraktiv og velholdt 3-roms terrasseleilighet beliggende i 3. etasje i Kolbotn Terrasse 19. Sameiet ligger høyt og fritt som gir fine solforhold og flott utsikt i Kolbotn sentrum med umiddelbar nærhet til Kolbotn Torg.

  Her bor man så sentralt at vi snakker om gangavstand på kun ett par minutter ned til Kolbotn togstasjon og busstopp. Med direkte tog tar det 19 minutter til Oslo sentrum. Tog til Ski tar ca. 18 minutter. Ellers god bussforbindelse til Oslo og nærområdet.
   
  Matbutikk og take away restaurant i nabobygget og søndagsåpen frukt- og grønthandler i Sentrumsbygget rett over gaten.
   
  Det er også umiddelbar nærhet til "Kolben" - Kolbotns flotte kulturhus med bla kino og bibliotek samt alle mulige servicetilbud på kjøpesenteret Kolbotn Torg.
   
  Kolbotn Torg tilbyr hyggelige uteplasser med restauranter og kafeer med uteservering, samt et rikt utvalg av butikker og de fleste servicetilbud som bl.a. vinmonopol, apotek, stor og innholdsrik matbutikk og bakeri.
   
  Kulturhuset Kolben tilbyr bla. bibliotek, selskapslokaler for leie, kino samt konserter og show med kjente artister. Sjekk underholdningstilbudet for kino, konserter og show på http://www.kolben.no.
   
  Fra leiligheten er det få minutters gange til Kolbotnvannet, en vakker idyll med tursti, sittebenker og bryggekant. Flott turterreng også rundt Gjersjøen og i Kantoråsen.
   
  Sameiet har et voksent, stille og rolig miljø. Dette er en perfekt beliggenhet for alle som ønsker bo svært sentralt, med umiddelbar nærhet til alle Kolbotns flotte sentrumstilbud.
  Adresse
  Kolbotn Terrasse 19 1410 Kolbotn 3. etasje
  Matrikkel
  Gnr. 240 bnr. 936 snr. 14 orgnr. 894463392 i Nordre follo kommune
  Innhold
  Pen og praktisk leilighet beliggende i byggets 3. etasje. Adkomst via felles trappegang med callinganlegg og heis.
  Leiligheten består av entré, gang, bad, vaskerom, toalettrom, soverom, tv-stue/soverom, stue med åpen kjøkkenløsning og innvendig bod.
  Utgang fra stue til sydvendt innglasset balkong.

  Leiligheten disponerer i tillegg en biloppstillingsplass med el-billader i felles garasjeanlegg, samt en bod på 4m² i underetasje.
   
  Leiligheten har plass i felles bod for bla. sykler og dekk i garasjeanlegget
  Standard
  Kjøkken:
  Kjøkken med åpen løsning mot stue fra byggeår. Kjøkkeninnredning med profilerte fronter. Benkeplater av stein. Nedsenket oppvaskkum med ettgreps armatur. Flislagt mellom benkeplate og overskap. Benkeskapsbelysning og stikkontakter under overskap. Frittstående hvitevarer. Oppvaskmaskin og komfyr. Ventilator i overskap med mekanisk avtrekk. Hovedstoppekran er plassert i benkeskap under oppvaskkum.

  Bad (våtrom):
  Baderom fra byggeår. Flislagt gulv med varme og flislagte vegger. Nedsenket himling med malt flate. Vegghengt servantskap med profilerte fronter. Nedsenket servant med ett-greps armatur. Vegghengt speilskap med overbelysning. Dusjkabinett med skyvedør og dusjarmatur tilkoblet hånddusj. Gulvstående toalett. Avtrekksventil for mekanisk avtrekk er plassert i himling.

  Vaskerom (våtrom):
  Vaskerom fra byggeår. Gulvflate er belagt med sveiset belegg. Vegger og himlinger med malte flater. Vegghengt utslagsvask med ett-greps armatur.
  Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Avtrekksventil for mekanisk avtrekk plassert i himling. Tørkeskap medfølger.

  Toalettrom (ikke våtrom):
  Toalettrom fra byggeår. Flislagt gulv. Vegger med tapet. Himling med malt flate. Vegghengt servant. Gulvstående toalett. Avløpsrør av plast. Avtrekksventil for mekanisk avtrekk plassert på vegg.

  Øvrige rom:
  Gulvflater er belagt med parkett og belegg. Vegger med malte flater og tapet. Himlinger med malte flater. Profilerte eik innerdører. Skyvedørsgarderobe i entré. Garderobeskap på soverom.
  Sammendrag av tilstandsgrad
  Det er avholdt tilstandsrapport der diverse bygningselementer er undersøkt og definert ut fra tilstandsgrader. Tilstandsgrader beskriver på en visuell måte en tilstand eller risiko opp mot et
  referansenivå.
   
  Bygningssakkyndige har vurdert boligen ut fra hva man kan forvente av en bygning av samme alder og type. Vurderingen gjøres som regel mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da
  boligen ble oppført (søknadstidspunktet). Forhold som er vanlige for bygningens alder, slik som slitasje etter normal bruk regnes ikke som avvik.
   
  TG1: 38%
  TG2: 60%
  TGIU (ikke undersøkt): 2%
  TG3 er ikke benyttet.
  Utstyr
  Alle hvitevarer på kjøkken og vaskerom følger eiendommen. Løsøre og tilbehør som medfølger overdras slik de fremsto på visning. For øvrig vises det til standardliste over løsøre og tilbehør til eiendommen som følger vedlagt salgsoppgaven.
  Bebyggelsen
  Leilighetsbygg over 4 etasjer med garasjekjeller og heis.
   
  Bygningen har støpt gulv mot grunn. Grunnmur og bærende vegger av betong/murkonstruksjoner. Etasjeskillere av betongkonstruksjoner. Yttervegger utvendig kledd med liggende trekledning. Tilnærmet flat takkonstruksjon tekket med membran/takpapp (taket er ikke besiktiget). Leiligheten har glatt entrédør fra ukjent årstall med brannklasse B-30 og lydklasse 35dB, samt kikkehull. Balkongskyvedør med karmer av tre og 2-lags glass fra 2009. Vinduer med karmer av tre og 2-lags glass fra byggeår og 2005.
   
  Utgang fra stue til sydvendt innglasset balkong på 18m².
  Balkongen er belagt med fliser og har rekkverk av betongkonstruksjoner i form av blomsterkasser. Rekkverkshøyden er målt til 66cm. Det er elektrisk dreveet markise, utebelysning og stikkontakter på balkongen.
  Oppvarming/teknisk
  Leiligheten er tilknyttet felles varmtvann/oppvarming. Sentralvarme til radiatorer. Baderom oppvarmet med elektrisitet. Det er pipeløp med muligheter for å montere ildsted.

  Vannrør av kobber, forkrommet kobber og stål. Avløpsrør av plast. Hovedstoppekran er plassert på kjøkken. Leiligheten har sentralstøvsuger. Sikringsskap med automatsikringer er plassert i entré. Hovedsikring og strømmåler er plassert i eget tavlerom i kjeller. Leiligheten har delvis skjult og delvis åpent elektrisk anlegg. Leiligheten har røykvarsler og brannslukningsutstyr.
  Beskrivelse av tomt
  Sameiet består av 24 seksjoner og har felles tomteareal. Fellesområdet er opparbeidet med blant annet internstier, sykkelstativer, plenarealer og diverse beplantning.
  Parkering
  Seksjonen disponerer en biloppstillingsplass 303 med egen ladestasjon i felles oppvarmet garasjeanlegg. Sameiet har 10 parkeringsplasser (6 gjesteplasser) i garasjeanlegget under bebyggelsen/sats. Adkomst til garasjeanlegget fra Kolbotnveien - fra vis a vis togstasjonen.
  Beskrivelse av sameiet:
  Sameiet Kolbotn Terrasse 1 består av 24 seksjoner (18 boligseksjoner, en garasje seksjon og 5 næringsseksjoner).

  Hver boligseksjon har rett til en garasjeplass og en bod i byggets garasjekjeller. I tillegg disponerer sameiets boligdel 10 parkeringsplasser i garasjeanlegget under Sats.
  Vi oppfordrer alle interessenter om å sette seg inn i sameiets vedtekter, regnskap, budsjett og årsberetning. Vedtekter følger som vedlegg til salgsoppgave. Kontakt megler dersom du ønsker innkalling og protokoll fra vårens generalforsamling.
   
  I vedtektene fremkommer det bla. at varme/varmtvann avregnes etter forbruk og driftsutgifter til sentralstøvsuger og ande installasjoner som belaster fellesanlegg (fryser i bod mv) skal faktureres den enkelte seksjonseier en gang i året.  Med mindre annet er opplyst må kjøper påregne at det forefinnes konkrete regler om bla. vedlikeholdsplikt, bruk av fellesarealer mv.

  Dyrehold er tillatt. Utleie er tillatt. Det er ingen forkjøpsrett eller krav om styregodkjennelse.

  Sameiet har ikke lån. Seksjonens andel av felles formue utgjør kr. 24 622,- pr. 31.12.2023. Denne overtas av kjøper.

  Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer enn to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Karetverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger og oppgjør til selger finner sted til tross for manglende overskjøting.

  Sameiet har lovfestet pant til dekning for utestående beløp inntil 2G (G = folketrygdens grunnbeløp) i tillegg til et tinglyst pant på kr. 30 000,-. Det tinglyste pantet følger seksjonen.
  Løpende kostnader:
  Månedlige felleskostnader utgjør kr. 5 330,- og består av;

  Felleskostnader kr 3 747,-
  Akonto fjernvarme kr. 1 124,-
  Vedlikeholdsfond kr. 459,-

  Felleskostnader inkluderer blant annet forretningsførsel, bygningsforsikring, felles strøm, drift og vedlikehold, trappevask, renovasjon og TV/bredbånd.
  Seksjonseier faktureres kr 400,- i januar for kostnader til støvsuger.

  Kommunale avgifter utgjør kr. 2 768,- pr kvartal (avhenger av eget vannforbruk). Strømforbruk er ikke opplyst.
 • Bygninger

  Type, eierform og byggeår
  Leilighet Eierseksjon, oppført i 1995
  Arealer og fordeling per etasje (NY)
  Totalt BRA 109m² består av:
  - BRA-i (internt bruksareal): 87m²
  - BRA-b (innglasset balkong): 18m²
  - BRA-e (eksternt bruksareal): 4m²


  Det totale bruksarealet fordeler seg som følger:
  Tredje etasje:
  - BRA: 109m²
  - BRA-i: 87m² (Entré, gang, bad, vaskerom, toalettrom, soverom, tvstue/soverom, stue med åpen kjøkkenløsning og innvendig bod.)
  - BRA-b: 18 m² (Syd-vendt innglasset balkong)
  Ubderetasje:
  - BRA-e: 4m² (Bod)

  Takhøyder er på tilfeldige steder oppmålt til 2,35 meter på vaskerom, 2,42 meter på bad, og 2,58 meter i øvrige rom.

  Vedlagte plantegninger er ikke målbare, og oppgitte arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Arealene er plassmålt og beregnet med utgangspunkt i NS 3940:2023.

  P-rom 84 m² og S-rom 21 m². Det henvises til tilstandsrapport fra Anticimex datert 24.04.2024 for spesifikasjon av primærrom og sekunderrom.
 • Tomt

  Areal og eierform (opplysninger om evt. feste)
  Eierform: Eiet tomt
 • Offentlige forhold

  Vei, vann og avløp
  Offentlig med private internveier og ledningsnett.
  Reguleringsplan
  Området er regulert til kombinert bebyggelse og anleggsformål samt bolig, forretning og kontor.
  Reguleringsplaner under arbeid i nærheten (500 meter):
  • 202003 - Skrenten Nybakken planlegging igangsatt
  • 202009 - Skrenten Panorama planlegging igangsatt
  • 202402 - Ingierveien 2-6 planlegging igangsatt
  • 2018007 Sentrumsgården BFKT4
  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 19.12.95. Det er ikke lenger mulighet til å søke ferdigattest på tiltak oppført før 1998 og disse er fritatt for krav om ferdigattest.
 • Økonomiske forhold

  Prisantydning
  6 800 000,- / Fellesutgifter: 5 330,- pr. mnd
  Formuesverdi
  Formuesverdi : 1 161 415,- Sekundær formuesverdi : 44 413 378,- Formuesverdi pr. : 31.12.2022
  Energiforbruk og energimerking
  Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter E
  Forsikring
  Gjensidige Polisenummer: 82959703
  Finansiering
  Nord Eiendomsmegling samarbeider med flere banker. Kunder som ønsker det, kan raskt bli satt i kontakt med en kundebehandler for et uforpliktende lånetilbud.
  Boligkjøperforsikring
  I samarbeid med Tryg tilbyr vi våre kjøpere å tegne boligkjøperforsikring. Dette er en motvekt til selgers boligselgerforsikring og anbefales av oss. Kjøper kan velge mellom ordinær boligkjøperforsikring eller å kjøpe boligkjøperpakken. Sistnevnte inkluderer blant annet husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning og flytteforsikring, i tillegg til ordinær boligkjøperforsikring.
  Oppgjør
  Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.
  Det forutsettes at kjøper innbetaler fullt oppgjør til meglers klientkonto senest dagen før avtalt overtagelse. På samme tidspunkt skal kjøpers pantedokument være meglers oppgjørsavdeling i hende. Det skal ikke betales forskudd på kjøpesum. Innbetalinger skal skje fra kjøpers egen konto eller egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Annet

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring i Anticimex og har i den anledning fylt ut en egenerklæring. Denne er et viktig salgsdokument og det anbefales på det sterkeste at potensielle kjøpere setter seg grundig inn i denne før budgivning. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Kontakt megler dersom du ønsker forsikringsvilkårene.
  Arealangivelser i salgsoppgaven
  Arealangivelsene er hentet fra tilstandsrapport.
  Andre opplysninger
  Salg av dødsbo og selger har ikke inngående kjennskap til boligen.
  Budgivning
  Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.
  Som budgiver hos oss kan du kreve at alle bud blir dokumentert og fremlagt. Det betyr at du som budgiver må akseptere at deler av ditt bud kan bli fremlagt for øvrige budgivere. Det henvises til forbrukerinformasjon om budgivning. Vi anbefaler at alle bud leveres via budknappen på annonsen på FINN.no. Dette er en enkel og sikker løsning hvor du identifiserer deg med Bank-ID. Vi kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Det presiseres at alle bud må ha minst 30 min akseptfrist fra innlevering. Hemmelige bud eller bud med hemmelige forbehold vil ikke bli behandlet og dette er i tråd med avtale mellom selger og meglerforetaket. Ta kontakt med megler dersom du har spørsmål eller dersom du ikke har anledning til å legge inn bud elektronisk. Da løser vi dette manuelt.
  Overtagelse
  Angi ønsket overtagelse i ditt bud.
  Lovanvendelse
  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
  Lov om hvitvasking
  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål. Kjøpers innbetaling skal foretas fra norsk bank/finansinstitusjon. Selgers oppgjør vil skje til konto i norsk bank/finansinstitusjon. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.
  Nord Eiendomsmegling AS fraskriver oss ansvar for eventuelle økonomiske krav som følge av ovennevnte forhold.
Se komplett salgsoppgave

Visning

Søndag 26. Mai
15:30 - 16:30
Bent André Norderhaug
Bent André Norderhaug
Eiendomsmegler MNEF
bent.norderhaug@nord-em.no 91 51 48 22
Ola Presterud
Ola Presterud
Eiendomsmegler MNEF
ola.presterud@nord-em.no 92 25 92 10

Boliger til salg