Komplett salgsoppgave

Holbergs vei 1

Lys og fin 3-roms hjørneleilighet - Flott, solrik balkong - Rett ved buss og dagligvare - Garasjeplass og bod - Heis

 • Totalpris 4 017 294
 • Prisantydning 3 900 000
 • Omkostninger 103 294
 • Etasje 3
 • BRA 78m2
 • P-Rom 68m2
 • Tomteareal 2 360m2
 • Soverom 2
 • Bad 1
 • Byggeår 1993
 • Boligtype Leilighet
 • Eierform Eierseksjon
 • Energimerke F
 • Felleskost/ mnd 5 246,-

Om boligen

Velkommen til en lys og fin 3-roms selveierleilighet på hjørnet i 3. etasje. Leiligheten ligger sentralt på Sofiemyr, like ved marka, Sofiemyr senter og idrettsanlegg. Det er gangavstand til bussholdeplass med hyppige avganger mot Oslo og Kolbotn sentrum med kjøpesenteret Kolbotn Torg, Kolben kulturhus, togstasjon og flere restauranter. Utgang fra stue til nordvestvendt balkong på ca. 8 kvm med kveldssol.

Leiligheten ligger i 3. etasje og har en svært enkel adkomst med heis fra inngangspartiet og garasjeanlegget, Fin planløsning med mye lys. Stuen har plass til både sofagruppe og spiseplass, og ligger åpent til mot kjøkkenet. 2 fine soverom, bad med opplegg for vaskemaskin og en praktisk bod ved entréen. Garasjeplass i garasjeanlegg i kjeller. Gjesteparkering. Bod på 8 kvm i kjeller.

 • Eiendommen

  Beliggenhet
  Leiligheten ligger i et attraktivt og barnevennlig boligområde på Sofiemyr, litt sør for Kolbotn. Området byr på et godt utvalg av servicetilbud som skoler, barnehager, butikker og offentlig kommunikasjon. I tillegg er det kort vei tilidrettsanlegg og flott natur.

  Ett av utgangspunktene for turløypenettet i Øst- og Sørmarka går fra Fløysbonn gård. Herfra er det blant annet lysløypenett over til Østre Greverud gård og Østli skole, totalt ca. 13 km. I tillegg er det 18-hulls golfbane på Greverud. Alt ligger godt til rette for en aktiv fritid. Sofiemyr idrettspark er kommunens sentralanlegg og består av stadion, fotball- og friidrettsanlegg med lys og de fleste fasiliteter. Det er flere baner, både grus, gress og kunstgress, samt ishockeybane og balløkke.

  Trygg og kort vei til flere barnehager, barneskole, ungdomsskole og videregående skole på Sofiemyr. Nye Sofiemyr barneskole er vedtatt og under bygging.

  Ellers kan Sofiemyr friste med svømmehall, treningssenter og idrettshall med mer. Ønsker du å kjøre slalåm, kan du besøke Ingierkollen slalåmsenter. Like ved finner du Kolbotn tennisklubb med anlegg som også kan benyttes vinterstid. Badeturen kan gjerne legges til populære Ingierstrand ved Bunnefjorden.

  Det er en kort kjøretur til familie- og attraksjonsparken Tusenfryd, Kolben kulturhus, og til Ski storsenter med bowlinghall og 8 kinosaler. På Sofiemyr ligger The Well - et fantastisk spaanlegg med en rekke velværetilbud, nå også med hotell.
  Adresse
  Holbergs vei 1 1412 Sofiemyr 3. etasje
  Matrikkel
  Gnr. 249 bnr. 141 snr. 32 orgnr. 976115678 i Nordre Follo kommune
  Innhold
  3. etasje: entré, bad, bod, to soverom og stue med åpen kjøkkenløsning. Utgang til balkong fra stuen.

  Leiligheten disponerer kjellerbod samt oppstillingsplass i felles parkeringskjeller, merket med nr 305.
  Standard
  Kjøkken:
  Innredning med profilerte fronter og laminert benkeplate. Nedfelt i rustfritt stål med ett-greps armatur. Montert glassplate mellom benkeplate og overskap. Stikkontakter og belysning over deler av benkeplate. Oppvaskmaskin. Frittstående komfyr med steketopp. Vegghengt ventilator tilkoblet avtrekkskanal. Gulvflate belagt med laminat. Vegger utført i malt strietapet. Himlingsflate utført i glatt malt flate. Selger opplyser om en ulyd fra oppvaskmaskin.

  Bad:
  Vegghengt innredning med heldekkende servant og ett-greps armatur. Speil på vegg med overlys og stikkontakt over servant. Dusjnisje med glassdører med ett-greps armatur. Gulvmontert toalett. Opplegg for vaskemaskin. Avtrekksventil plassert i himling. Flislagt gulv med gulvvarme og flislagte vegger. Himlingsflate utført i glatt malt flate.

  Balkong:
  Utgang fra stue til nordvestvendt balkong på 8 m². Bærende konstruksjoner av armert betong. Rekkverk av metall og glass.

  Overflater øvrige rom:
  Gulvflater belagt med laminat, gulvbelegg og parkett. Vegger utført i malt strietapet og glatte malte flater. Himlingsflater utført i glatte malte flater. Glatte innerdører. Skyvedørsgarderobe på soverom. Ventilasjon er basert på naturlig ventilasjon.
  Sammendrag av tilstandsgrad
  Det er avholdt tilstandsrapport der diverse bygningselementer er undersøkt og definert ut fra tilstandsgrader. Tilstandsgrader beskriver på en visuell måte en tilstand eller risiko opp mot et referansenivå.

  Bygningssakkyndige har vurdert boligen ut fra hva man kan forvente av en bygning av samme alder og type. Vurderingen gjøres som regel mot hvordan det var vanlig å bygge og regler som gjaldt da boligen ble oppført (søknadstidspunktet). Forhold som er vanlige for bygningens alder, slik som slitasje etter normal bruk regnes ikke som avvik.

  Kort sammendrag over eiendommens tilstandsgrader:
  TG1 (i orden): 55 %. TG2 (alder, slitasje, skader mv): 42 %. TGIU (ikke undersøkt) 3 %. TG3 er ikke benyttet.

  Se vedlagte tilstandsrapport for utfyllende informasjon.
  Utstyr
  Alle hvitevarer på kjøkken utenom kjøleskap følger eiendommen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke. Løsøre og tilbehør som medfølger overdras slik de fremsto på visning.

  For øvrig vises det til standardliste over løsøre og tilbehør til eiendommen som følger vedlagt salgsoppgaven.
  Bebyggelsen
  Boligbygg oppført i 1993.
  Støpt plate. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker av betong-/murkonstruksjoner, med utfyllende bindingsverk av trekonstruksjoner. Fasader utført i teglstein, fasadeplater og liggende kledning. Takkonstruksjon utført i pulttaksform utvendig tekket med metallplater. Glatt entrédør av tre med brannklasse B30 og lydklasse 35dB. Balkongdør og vinduer med karmer av tre og to-lags glass fra byggår.

  Se tilstandsrapport for detaljer.
  Oppvarming/teknisk
  Gulvvarme på bad. Det er felles varmtvann.

  Sikringsskap med automatsikringer er plassert i entré.

  Leiligheten har røykvarsler og brannslukningsutstyr.
  Beskrivelse av tomt
  Felles eiet tomt på 2360 kvm.
  Fellesarealer opparbeidet med steinlagt internveier, gressplen, diverse beplantning, sittegrupper og lekeplass.
  Parkering
  Biloppstillingsplass i felles parkeringskjeller, merket med nr 305. Automatisk portåpner. Gjesteparkering.
  Beskrivelse av sameiet:
  Boligsameiet Holbergs vei 1 består av 52 boligseksjoner og en seksjon for garasjeanlegget.

  Dyrehold er tillatt så lenge dette ikke på en urimelig eller unødvendig måte er til skade eller ulempe for de øvrige brukerne av eiendommen. Dyr må ikke luftes på tunet.

  Grilling på vernda med gass eller elektrisk grill er tillatt. Kull- og vedgrill er ikke tillatt.

  Telenor er sameiets leverandør av tv- og bredbåndstjenester.

  Sameiet har 2 lån i OBOS banken med følgende spesifikasjon og vilkår;
  Lånenr: OBOS01-98207824011.
  Type: S.
  Restsaldo: 266.683,-
  Restløpetid: 10 år.
  Term. pr år: 4.
  Type rente: Flyt.
  Rente (pr 28.05.2024): 7,90%.

  Lånenr: 1OB980-98207364525.
  Type: A.
  Restsaldo: 341.544,-.
  Restløpetid: 1 år 9 md.
  Term. pr år: 12.
  Type rente: Flyt.
  Rente (pr 28.05.2024): 7,90%.

  Andel gjeld: kr. 14 000,- (pr. 01.05.2024).
  Andel felles formue: kr. 16 177,- (pr. 31.12.2023).

  Andel fellesgjeld og felles formue overtas av kjøper.

  Sameiet har husordensregler og vedtekter. Disse følger vedlagt salgsoppgave.
  Løpende kostnader:
  Månedlige felleskostnader utgjør kr 5 246,- pr. måned, herav:
  Garasje kr. 150,-
  Felleskostnader kr. 3 994,-
  Strøm kr. 1 102,-.

  Andre løpende kostnader:
  Kommunale avgifter ca kr. 9 995,- pr år.

  Felleskostnadene inkluderer blant annet forretningsførsel, varmtvann, akonto strømforbruk i leiligheten, felles strøm, felles bygningsforsikring, vaktmester, trappevask, betjening av felles gjeld, kabel-tv/bredbånd og avsetning til vedlikehold. Det er montert energimåler i leiligheten og eksakt forbruk blir avregnet.
 • Bygninger

  Arealer og fordeling per etasje
  Totalt BRA 78 kvm består av:
  - BRA-i (internt bruksareal): 70 kvm
  - BRA-e (eksternt bruksareal): 8 kvm
  - TBA (terrasse-/balkongareal)  8 kvm

  Arealene er plassmålt og beregnet med utgangspunkt i NS 3940:2023.
 • Offentlige forhold

  Vei, vann og avløp
  Offentlig med private internveier og ledningsnett.
  Reguleringsplan
  Eiendommen er regulert til boligformål. Området for øvrig er regulert til blant annet felles gangareal, blokkbebyggelse, felles avkjørsel, felles gårdsplass og felles parkeringsplass.

  Kommunen opplyser om at det ikke foreligger reguleringsplaner under arbeid i nærheten (500 meter).
  Ferdigattest/brukstillatelse
  Ferdigattest (datert 02.02.1996) foreligger.
 • Økonomiske forhold

  Prisantydning
  3 900 000,-
  Formuesverdi
  Formuesverdi : 1 000 009,- Sekundær formuesverdi : 3 800 032,- Formuesverdi pr. : 31.12.2022
  Energiforbruk og energimerking
  Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter F
  Forsikring
  If Skadeforsikring Polisenummer: 564694
  Finansiering
  Nord Eiendomsmegling samarbeider med flere banker. Kunder som ønsker det, kan raskt bli satt i kontakt med en kundebehandler for et uforpliktende lånetilbud.
  Boligkjøperforsikring
  Når du kjøper ny bolig, er det mye du må tenke på. Sammen med Tryg har vi skreddersydd en boligkjøperpakke slik at du kan være trygg på at du har alle forsikringene du trenger - enten du har kjøpt hus, leilighet eller hytte. Denne gunstige pakken fra Tryg inkluderer også juridisk hjelp hvis du oppdager feil og mangler ved boligen utover det som er opplyst om. Boligkjøperpakken inneholder innboforsikring, dobbel renteforsikring - for situasjoner der kjøper ikke får solgt nåværende bolig - samt en flytteforsikring for alle de tre boligtypene. For hus og hytte omfatter den i tillegg bygningsforsikring hvor kostnader for å reparere eller gjenoppbygge huset ditt er inkludert. Les mer om forsikringen i produktark for Boligkjøperpakke som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

  Boligkjøperpakken må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøte.

  Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken siden kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen.
  Oppgjør
  Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted.

  Det forutsettes at kjøper innbetaler fullt oppgjør til meglers klientkonto senest dagen før avtalt overtagelse. På samme tidspunkt skal kjøpers pantedokument være meglers oppgjørsavdeling i hende. Det skal ikke betales forskudd på kjøpesum. Innbetalinger skal skje fra kjøpers egen konto eller egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Sameie

  Diverse opplysninger
  Sameie: Boligsameiet Holbergs vei 1, Orgnr.: 976115678 Andel fellesgjeld: 14000, Andel fellesformue: 22964
  Ytterligere informasjon om felleslån skal finnes i opplysningsbrev fra forretningsfører. Brevet kan lastes ned fra nettet eller be om kopi fra megler.
  Regnskapsfører har lovfestet pant til dekning for utestående beløp inntil 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
  Vedtekter, regler, regnskap ol.
  Om du vurderer å legge inn bud, så sett deg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning (lastes ned fra nett-salgsoppgaven på FINN eller hjemmesider). Det må påregne trappevask, dugnadsplikt, samt at det forefinnes konkrete regler om husdyrhold, fremleie og bruk av fellesarealer (om ikke annet er spesielt opplyst).
 • Annet

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring i Anticimex og har i den anledning fylt ut en egenerklæring. Denne er et viktig salgsdokument og det anbefales på det sterkeste at potensielle kjøpere setter seg grundig inn i denne før budgivning. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Kontakt megler dersom du ønsker forsikringsvilkårene.
  Budgivning
  Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.
  Som budgiver hos oss kan du kreve at alle bud blir dokumentert og fremlagt. Det betyr at du som budgiver må akseptere at deler av ditt bud kan bli fremlagt for øvrige budgivere. Det henvises til forbrukerinformasjon om budgivning. Vi anbefaler at alle bud leveres via budknappen på annonsen på FINN.no. Dette er en enkel og sikker løsning hvor du identifiserer deg med Bank-ID. Vi kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Det presiseres at alle bud må ha minst 30 min akseptfrist fra innlevering. Hemmelige bud eller bud med hemmelige forbehold vil ikke bli behandlet og dette er i tråd med avtale mellom selger og meglerforetaket. Ta kontakt med megler dersom du har spørsmål eller dersom du ikke har anledning til å legge inn bud elektronisk. Da løser vi dette manuelt.
  Overtagelse
  Angi ønsket overtagelse i ditt bud.
  Lovanvendelse
  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
  Lov om hvitvasking
  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål. Kjøpers innbetaling skal foretas fra norsk bank/finansinstitusjon. Selgers oppgjør vil skje til konto i norsk bank/finansinstitusjon. Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.
  Nord Eiendomsmegling AS fraskriver oss ansvar for eventuelle økonomiske krav som følge av ovennevnte forhold.
Se komplett salgsoppgave
Bent André Norderhaug
Bent André Norderhaug
Eiendomsmegler MNEF
bent.norderhaug@nord-em.no 91 51 48 22
Ola Presterud
Ola Presterud
Eiendomsmegler MNEF
ola.presterud@nord-em.no 92 25 92 10